"קליפה" על קרקפת של תינוק

"קליפה" על קרקפת של תינוק

עד עכשיו לא נגעתי, אך לאחרונה החל התינוק (9 חד') לגרד את הראש וגם הריח לא משהו... האם כדאי למרוח משהו? תודה.

0 אור 0

New member
ה"תרופה" שיתנו לך במרפאה רגילה היא משחת

סליציל (משהו גועלי בטירוף וגם תמיד נראה לי מזיק עוד לפני שהיתה לי מודעות לנושא הטבעי), לכן כדאי לגשת למומחה לשמנים שירקח לך תערובת שמנים עדינה אתה תסרקי את הילד אחרי המקלחת. בזמנו השתמשתי במשהו לא לגמרי טבעי - שמן אמבטיה לתינוק של ד"ר פישר, שעשה פשוט פלאות לכל הילדים שסבלו מהקליפות האלו. כשלמדתי שמנים, הבנתי שזה בגלל תכולה נאה של שמן קמיל בלו שהיתה בתוכו. אז אני משוכנעת שזה השמן המוביל בתערובת, אבל עדיין את צריכה מומחה כדי שיבחר את השמן הנשא המתאים ואת השמנים הנוספים שמתאימים למריחה על ראש של תינוק (מרבית השמנים האתריים אינם מומלצים לתינוקות מתחת לגיל שנה)

נורקס

New member
קליפת הקרקפת של תינוקות

היא בעלת חשיבות לתינוק. מכיוון שהמרפסים של התינוק פתוחים, הקליפה היבשה והעבה מיועדת להגנה על המח. לכן לא מומלץ להסיר אותה , זה עלול לגרום נזק לטווח הארוך. אני מניחה שהריח קשור גם לכך שלאחרונה חם מהרגיל והתינוק כידוע פולט חום מהקרקפת. ההצעה שלי היא לעסות בעדינות את הקרקפת עם שמן שקדים/זרעי ענבים עם טיפת שמן קמומיל רומי. להשאיר על הראש כ-10 דקות ולשטוף היטב את השיער במים. לסרק בעדינות את הקשקשים שנשרו בעזרת מסרק צפוף.

תודה על התגובות

בינתיים ניסיתי לעסות את האיזור עם תחליב רחצה לתינוקות של וולדה (מכיל בין היתר שמן שקדים ושמו קלנדולה), לא יודעת עם זה טוב...

אמנון ותמר

בצמח אמנון ותמר או בשמו הלטיני Viola tricolor יעיל לטיפול בקשקשת באופן כללי ומטפל בקליפה על הקרקפת של תינוקות (המונח המקצועי הינו Cradial crest ). לתינוק חליטה תספיק בתור התחלה, מומלץ גם לשמן את הקרקפת כפי שנורית הציעה אפשר אפילו עם שמן זית, אך חשוב שיהיה מאיכות גבוהה - כבישה קרה, כתית מעולה.
הילה

למעלה