קליפת השקד האם היא מסוכנת לאכילה?

ינוקא1

New member
למיטב זכרוני

יש שם ציאניד בכמות קטנה והגוף יודע לפרק את זה. כל עוד אוכלים שקדים בכמות נורמלית אין עם זה שום בעיה. כדי לקבל הרעלה צריך לאכול קילו או שניים.
 

eyalshpringer

New member
קליפת השקד

קליפת השקד החומה מכילה כמות קטנה של גליקוזיד הנקרא אמיגדלין ההופך בנוכחות מים(גם כאלה שיש ברוק) לציאניד, סוכר, ושמן אתרי. האפקט של ציאניד הוא רעיל- אם כי כאן המינון נמוך מאוד. הציאניד אשר טעמו מר מדכא את פעילות מערכת העצבים המרכזית והלב. חומרים נוספים שיש בקליפה הם טאנינים היוצרים אפקט של כיווץ רקמות ושינוי מבנה של חלבונים איתם הם באים במגע(בעיקר ריריות מערכת העיכול-מתאים לשלשול) חומרים מעכבי ספיגה של מינרלים. לסיכום ניתן לומר כי ההשפעה הכללית של קליפת השקד איננה רצויה ברמה היום יומית. קיים שימוש בשקד לא מקולף בעיקר בתזונה טיפולית כאשר רוצים להביא לידי ביטוי את תכונות הקליפה. ברפואה הסינית אין תיעוד שידוע לי על שימוש בשקדים לא מקולפים, אך באיורוודה, הרפואה ההודית השקד המקולף נחשב טוניק למערכת העצבים והמין, מזון המעודד התפתחות רוחנית ואורך ימים. אילו השקד הלא מקולף נחשב למזון מחמם, קשה לעיכול ובעל אפקט "מחוספס" (להודים יש דרכים מיוחדות לאפיין את המזון ולהסביר את פעילותו הרפואית). לסיכום-כנראה שעדיף לא לאכול שקדים לא מקולפים, ולהעדיף שקדים מושרים במים ומקולפים.
 

papya7

New member
תודה על המידע

אומרים שמומלץ להשרות אותם לפחות 6 או 12 שעות כדי שיתנו את האפקט. אם אני מוזגת עליהם מים רותחים משרה 5 דקות ואז מקלפת ואוכלת. האם החום של המים לא פוגע בטיב השקד? ואם אני יכולה לשתות אח"כ את המים של השקדים זה יכול להיות בריא ומועיל למרות שהקליפה עדין לא הוסרה?
 

eyalshpringer

New member
השריית שקדים

קילוף השקד במים רותחים כמעט ולא פוגע בו, אך שקד שעבר השריה של כמה שעות ואז קילוף הינו הרבה יותר איכותי. הסיבה הטיפולית לאכילת שקדים היא איכותם המלחלחת והמזינה. איכות זו מתגברת עם תהליך ההשריה המרווה את השקד המרוכז במים ומשפר את זמינות חומרי התזונה שבו. גישות רפואיות מסורתיות שונות מזהירות מצריכה רבה מידי של מזונות עשירים ומרוכזים כגון שקדים ואגוזים, במיוחד בצורתם הגולמית משום שמזונות אלו נוטים להכביד על מערכת העיכול וליצור חסימה בתנועת הצ'י. כאשר משרים את השקדים ממתנים את איכותם הכבדה והמרוכזת. אינני מכיר נוהג של שתיית מי ההשרייה של שקדים, אני משער שהם עשירים בטאנינים ופלבנואידים ועל כן יכולים כניראה לשמש לטיפול בטפילי מעיים ושלשולים בדומה לקליפות פירות ואגוזים אחרות המשמשים למטרות דומות, אך כפי שכתבתי- אינני מכיר נוהג שכזה.
 

shahaful

New member
וואהו, אי אפשר לבקש תשובה יותר מפורטת

ספציפית ומדויקת, תודה אייל
 
למעלה