קליפ וידאו עם שיר מלווה ברקע

Oria1

New member
קליפ וידאו עם שיר מלווה ברקע

שלום אנחנו מעוניינים להעלות קליפ וידאו לאתר הקליפ משלב גם שיר רקע של להקה מחו"ל (כ- 30 שניות מהשיר כולו) האם מותר ? האם לא עולה כאן שאלת תמלוגים ? אודה על תשובתכם אוריה

אסור להפיץ יצירה

ללא רשות בעלי זכות היוצרים. הרשות יכולה להינתן בחינם או בתשלום כזה או אחר, זאת החלטה של בעל הזכויות. מה שבטוח שרשות זה לא משהו שאפשר לקחת, אלא רק לקבל.

חשבתי שהאיסור הוא רק על חלק משמעותי מיצירה

האם בהכרח 30 שניות מהוות חלק משמעותי מיצירה?

האתרים שמציגים קטעים

של 30 שניות שאני מכיר, עושים זאת תחת רשיון. בפועל, לא ניתן ללמוד מכך שום דבר במשור המשפטי. זה אולי מלמד על כך שגם בעלי אותם אתרים וגם בעלי הזכויות מסכימים שפעילות כזאת מחייבת רשיון. בפועל, האתרים הפירטיים מציגים בד"כ יצירות שלמות, וגם מכך לא ניתן ללמוד שום דבר, זולת העובדה שקיים קושי באכיפת הזכויות. איני יכול לקבוע אם פירסום קטע של 30 שניות מפר או לא. אני נתקלתי במקרים שגם פירסום של 20 שניות היה הפרה. (במיוחד כשזה קטע מאד מוכר ומשתשים בו כרקע מוזיקלי לפירסומת מסחרית). אני לא מומחה למוזיקה אבל הסבירו לי פעם שמגוון הסולמות והאקורדים די מצומצם ולכן משפט מוסיקלי די קצר יכול להיות החלק המשמעותי ביצירה. עדיף לבדוק כל מקרה לגופו אגב, מה האורך הממוצא של רינגטון? 10 שניות? תחשוב על זה.

sh a ch a r

New member
רישוי כפוי?

לפחות בדין האמריקאי יש סוגיה של "רישוי כפוי". במילים אחרות, בעל הזכויות לא יכול למנוע ממך להשתמש ביצירה, אבל אתה צריך לשלם על זה. המשמעות היא שאין פה סוגיה של רשות, רק של תשלום. שחר אלעד - אני לא עורך דין

Spidi man

New member
שאלה באותו נושא..

יש המון אתרים של קליפים ביתיים, גם כאן בתפוז, רובם משתמשים בשירים ידועים לקליפים שלהם - כולם עוברים על החוק ?

כנראה שלא שמת לב,

אבל לעולם איני מתייחס לאתרים פעילים בפורום. מדברים כאן בין היתר על מה חוקי ומה לא, לא על מי עובר על החוק ומי לא. חוץ מזה: א. אני לא בית משפט, ולכן איני פוסק מי עובר על החוק ומי לא. ב. אני לא מכיר את כל האנשים שמכינים קליפים ביתיים, ולכן אין לי מושג מי קיבל רשות ומי לא.

למעלה