קליפ מעניין ביוטוב

M e n s R e a

New member
קליפ מעניין ביוטוב

כ"כ ישן, שלא רק שהם נראים כ"כ צעירים, אלא גם ג'ימי עוד לפני המעבר ללס פול הידועה שלו. פה הואעם פנדר טלקאסטר

AeroTom

New member
וזה כמובן הביצוע מ-TV Byen בדנמרק

במרץ 1969. הסט המלא שם הוא: Communication Breakdown Dazed And Confused Babe I'm Gonna Leave You How Many More Times והכל מופיע רשמית ב-DVD הכפול מ-2003. בהחלט ביצועים שכיף לראות מתחילת הדרך (והילדים שם מסביב שאין להם כ"כ מושג מה קורה מול העיניים שלהם
).

לגרם

New member
זה החלק בדיוידי שאני הכי אוהב!

גיטרה מהממת, תלבושות מוזרות והילדים....הילדים:]

M e n s R e a

New member
ראית את הקליפ?

לאורך רוב התקופה של ג'ימי בלדזפ הוא ניגן על גיבסון לס פול. בקליפ הזה הוא מנגן בפנדר טלקאסטר, זו התקופה המוקדמת של הלהקה, בטרם הוא עבר ללס פול. אתה טוען שבקליפ הזה הוא לא מנגן בטלקאסטר? כי אם כן, אתה טועה.

FunkyMonk

New member
לא לכך התכוונתי.. ^_^

מה שאני יודע זה שאתה השירים בארבע הוא מנגן עם SG נפח קאסטום או משהו כזה, ואת סטיירוואי הוא מנגן עם SG דאבל נק. ממתי הוא התחיל לס פול?

M e n s R e a

New member
ממתי הוא התחיל?

שמע, לא עקבתי אחרי אילו גיטרות הוא ניגן באילו הקלטות, אבל כמעט בכל הופעה שתסתכל, הוא מנגן על לס פול. לפחות ברובה (מדי פעם הוא עולה עם דאבל נק).

FunkyMonk

New member
אמממ

הייתי בטוח שהוא מנגן כל הזמן על הSG קאסטום שלו. לא זוכר איפה קראתי על זה. בהחלט יכול להיות שזה היה מקור מטעה. ד"א, דווקא אני ראיתי כמה קליפים קצרים מהופעות באף אחד מהם לא ראיתי לס פול.. אבל אם אתה אומר. ^^ למניעת בלבול - עד כמה שידוע לי כל הSG קאסטום שלו רק מחיזקות את שם המותג, אבל הן לא נראות כמו SG... אירוטום לא ידוע לך כלום בעניין?

AeroTom

New member
אני פחות חזק בסוגי גיטרות וכדומה...

אבל יש לכם כאן בקישור את כל הסוגים שג'ימי השתמש בהם בלייב או באולפן. גם בתקופות מוקדמות מאוד, גם ב-Yardbirds, גם בזפלין וגם אחרי אפילו. יש שם הרבה מידע: http://www.led-zeppelin.org/reference/gear/

M e n s R e a

New member
../images/Emo45.gif וסתכל למשל בקליפ שיש פה מלייב

אייד הראשון, בשרשור ליד. הוא בד"כ מנגן על לס פול. בקשמיר הוא מנגן על אחרת.

FunkyMonk

New member
אכן כן...

האתר שתום הביא הראה לי שטעיתי.. ^^ למרות שיש שם את הגיטרה שהתכוונתי אליה, זו לא גיבסון SG, אלא גיבסון לס פול נפח קאסטום בלה בלה לא זוכר.. משו כזה.. חיחי.. ^_^ הוא השתמש בעיקר בלס פול קאסטום שלו לפי האתר ההוא.. =)

למעלה