קליקים בברכיים

יניב100

New member
קליקים בברכיים

בזמן האחרון אני סובל מבעיה של קליקים בברכיים בעיקר בברך ימין.הקליקים הם בכיפוף הברך. הדבר נוצר עקבות כך שאני מרגיש פתאום (בעיקר בישיבה) שכאילו משהו תקוע שם כאילו קיבעו לי את המקום. כדי לשנות את התחושה אני מכופף את הברך ואז נוצר הקליק.כרגע זה לא כואב למרות שהיו לי כמה קליקים שיצאו שלוו בכאב בברכך שחלף לאחר דקות ספורות. נאמר לי כי הדבר אינו בריא היות והקליק הוא בעקבות חיכוך בין שתי עצמות ויכול לגרום נזק לסחוס.האם זה נכון ? שאלותיי הן: 1.האם יש קשר בין הברך לפריצת הדיסק בחוליות L4-L5 ? 2.האם עלי להמנע מפעולת הכיפוף בזמן הרגשת הקיבוע/תקיעה ? 3.האם תוכל בגדול להסביר מה קורה בברך או שתוכל לשער ממה אני סובל? 4.האם יש מקום לפנות לאורטופד או שהדבר לא גורם נזק וניתן להתעלם מכך? 5.אני מתאמן בחדר כושר למרות שעכשיו אני בתקופת צינון עקב תקופת בחינות,האם כשאחזור להתאמן עלי להמנע מריצה/ כל פעילות אחרת אשר מערבת את פלג הגוף התחתון ? 6.בהנחה שהתופעה היא בעקבות חדר הכושר מדוע דווקא בזמן מנוחה התופעה מופיעה ולא בזמן מאמץ או לאחריו ? כלומר יתכן שאדם גורם לעצמו נזק מבלי שיהיה מודע לכך בכלל ? תודה.

AMI-101

New member
Yaniv, alot of questions, I will try

Yaniv, alot of questions, I will try to adress what I can with the info avalable והקליק הוא בעקבות חיכוך בין שתי עצמות ויכול לגרום נזק לסחוס.האם זה נכון ? not really, if it hurts dont do it really, dont overdo it anyway but the clicks are from pressure differences and mico vacumes collapsing 1. unlikely 2. if it hurts, yes, othewise, no uaualy an issue, but hey, I have never seen your joint, felt it, or heard it 3. it can be several issues, from instability from reduced activity, mis-alignment, to lose bodies in the joint, the best deal is to get a referral and have it checked out if it is concerning you 4. again, if you are worried and it bothers you (physically or it worries you) then yes, do see a Dr 5. I would need to see you first to determine, but a good rule of thumb is to start slowly after a period of reduced activity and build up slowly, endurance before strength, 6. yes, people do it all the time, its lke smokig, eating fatty foods, etc, Humans are great at killing ourselfs

יניב100

New member
הבעיה היא זמן ההמתנה

קבעתי תור איך שרשמתי את ההודעה אך לצערי הוא רק באמצע אוגוסט. האם עלי לחשוש שמשהו מתפתח בברך כגון דלקת כמו שהזהירה אותי בחורה שאצלה הכל התחיל מכך ובהמשך הכאבים החמירו.כלומר האם עלי לעשות מאמצים לראות אורטופד כמה שיותר מהר או שניתן להמתין ?

AMI-101

New member
Nope

If the pain is not increasing chances are you are OK to wait but Geez, that is a long wait can you see a physical therapist before, is that a shorter wait? what does your primary Dr say is wrong with you?

למעלה