קללה ומארה על האי קפריסין

קללה ומארה על האי קפריסין

רבות נכתב כאן על האי השכן, מקום אשר הוצג כברוך יתרונות וחביב על האנשים הטובים שבכאן. ובכן, אני, לאחר שחזרתי משם אתמול, לא נותר לי אלא להשתמש במילותיו של מרק טוויין, אשר תיאר את מסעו לארץ הקודש במאה ה 19 בין היתר במילים "מקום שכוח אל, שתושביו מלוכלכים, ןלא יחמיצו הזדמנות לרמותך"... כך הקפריסין הזו. רבותי, כתבו כאן קודם על האגרות שלהם. זה עוד כלום: אני שילמתי על מטוס במשקל 3 טון, 6 אנשים, טיסה פרטית VFR, אשר (לצערו בדיעבד) חנה בשדה בפאפוס במשך 28 שעות..... אגרות בסך 248 דולר !!!!!! והאבלאייר הסביר לי שאינו יכול לעשות כלום, והממשלה, והאללה, והוא לא אשם, ואם נרצה נוכל לטוס לביירות שם משלמים 20 דולר על הכל. לך תסביר לו שאם הציונים צריכים כבר לטוס לביירות הם לא משלמים כלום. וזה עוד לא הכל. כמובן שרכב משכירים לשלושה ימים מינימום. תרצו רכב ליום אחד? בשמחה. רק שלמו על שלושה. לא סיכמתם מראש עם המונית את מחיר הנסיעה? לא הפעיל מונה? אללה ירחמקום. מה אומר ומה אדבר. בגילי אני יודע להרגיש מתי רוצים אותי ומתי לא. בינינו, הפרש האגרות בין קפריסין לרודוס כמעט ויכסה על הפרש הדלק בטיסה הארוכה יותר גם במטוס דו מנועי. לסיכום, לא נותר לי אלא לאחל הצלחה מלאה לתורכים באינטרסים שיש להם באי הזה. בשמחות, אבי בן-דוד

צר לי אבל אני נאלץ להסכים אתך

כפי שנאמר קודם, כנראה שהם לא רוצים אותנו שם (שונאי יהודים אנטישמיים טפו!). מה שכן, ברגע שיש לך מכונית ואתה בורח להרים, זאת נהיית מדינה ממש חמודה (אין מאבטחים בקניונים).

laronpilot

New member
למרות שהגעתי לשם בטיסה מסחרית../images/Emo108.gif

אני נאלץ להסכים אתכם. לפני כחצי שנה, טסתי לסוף שבוע באיה נאפה, (לא פעם ראשונה שלי) עם סיפרוס איירוויס והתרשמתי מאד לרעה. בפעם הקודמת, לפני שנתיים היינו שם והיתה חופשה מושלמת הפעם משהו השתנה ובמיוחד ביחס של הקפריסאים אלינו הישראלים גם החזות שלי ושל אשתי לא נראת ישראלית וזכינו ליחס חם ולבבי, עד ששאלנו מהיכן אנחנו ברגע שהתברר שאנחנו מישראל, כל המראה השוודי שלי לא עזר לי וזכינו ליחס מאד מעליב ומשפיל החלטנו שאם נרצה לבלות חופשת סוף שבוע קצרה, נעשה זאת ביוון נחיתות בטוחות יפתח לרון

hanani12

New member
לא להסחף, חברים

קפריסין היא עדיין מדינה שאנשיה מאד חביבים ומסבירי פנים לישראלים. בכל מסעותי וטיסותי לשם בחמש שנים האחרונות לא נתקלתי מעולם בשמץ של יחס עוין, נהפוך הוא. לא זה הדרך להלחם בגזרת האגרות.

גד יצחק

New member
קפריסין

הצטערתי מאוד על התאור של אבי בן דוד.אני נולדתי בקפריסין ב 48 בן של עקורים שגורשו ע"י הבריטים לקפריסין.אני מבקר באי מאז 1970 תחילה בספינות מפרש ובשנים האחרונות במטוסים לאחרונה לפני 20 יום .אין שום קשר בין מה שאני מכיר ולבין שנאמר מבלי לערער על העובדות שנכתבו כי לא בדקתי.אני נתקל בהכנסת אורחים בכל מקום הייתי באופרה בפפוס הלואי על ישראל אירגון וסדר כזה באמפי פתוח .תקנתי מטוס בלרנקה לא דומה לשום דבר שאנו מכירים במוסכי הרצליה הסדר הנקיון והמקצעיות בהרבה שנים לפנינו.בתי מלון מותאמים לכל כיס ולא קורעים אותך.בקשר לרודוס למי שלא קנה דלק ברודוס וכרתים לא מבין עדין מה המשמעות לטיסה לאיים.אני מציע לבדוק מה משלם טייס זר הנוחת בבן גוריון ולהסיק מסקנות.בדיקה טלפונית להבלר נאמר כי למטוס המגיע ל 48 שעות +2 נוסעים התשלום הכולל הינו 180 דולר אמריקאי. באשר לטיסה לבירות הייתי לפני שנה בדוברובניק שם מפרסמים לגרמנים באו לבקר בקרואטיה אין צורך להביא רכב כי רכבכם כבר נמצא כאן(בדומה לרכב הישראלי ברשות הפלשתינאית)אז בו נפעיל את מיטב הקשרים לשלטונות הקפרסאים והם ישנם ואנו רצויים שם ונמשיך לטוס בכייף.רצ"ב תמונה מטיסה אחרונה לקפריסין

ובכן גד יצחק

גם אמי בילתה שנה במחנה מעצר בקפריסין אחרי נסיונה הכושל לעלות לארץ באוניה "המעפיל האלמוני". עיקר זעמי הוא על האגרות. לא חשוב מה ביררת באבלאייר, אנחנו שילמנו את הסכום שנקבתי לעיל בדיוק רב. וגם יתר האירועים שתיארתי קרו. בנוסף, שמעתי תלונות מהקפריסאים על הצרות שאנו עושים עם הערבים ואיך זה דופק להם את התיירות. ברודוס אתה תשלם יותר על דלק, אם לא תוכל להתחכם להם כמסחרי. אולם האגרות יהיה 15 דולר בערך. ואגב, העלויות של כל דבר תיירותי באיי יון נמוכות מבקפריסין. לטעמי בלתי נסבל לשלם 248 דולר על שירות בגינו שילמתי באותו המקום 70 דולר לפני 9 חודשים. אם האגרות תשובנה להיות נורמליות אטוס לשם בשמחה. בינתיים אני מתכנן לטוס לרודוס ביום העצמאות וליהנות יותר. אגב, אני מתנצל על לשוני הבוטה בתיאורי דלעיל. כך מתבטא אני בדרך כלל, איש איש וסגנונו בשמחות אבי בן-דוד

התחכמויות ברודוס...

כשהייתי שם,סיפר לי האחראי על התידלוק ברודוס על נסיונות ההתחכמות של טייסים ישראליים המנסים להוציא דלק זול יותר בנסיון לשכנע כי מטוס פרטי רשום גם מסחרית. אין ספק שנסיונות התחכמות אלו גרמו לנו נזק רב ברודוס.הם פשוט לא מאמינים לאף מילה של הישראלים וראיתי זאת במו עיני בקיץ שעבר,כשהגשתי להם אישור מסחרי חתום והם חשדו שהוא מזוייף... מילא,הנזק הנגרם מהמצב הפוליטי,אבל מדוע להחמירו ע"י נסיונות הונאה??? תהנה ברודוס

צביקה זו כבר מוסרנות מעיקה

אני מעוניין לנסות לשלם ברודוס דולר לליטר במקום שני דולר לליטר. לפעמים מצליח. אם לא מצליח ב BP הולך ל SHELL ומנסה. בכל הכבוד למוסר, מוסרי מאד בעיני לשלם דולר לליטר ליוונים במקום שניים. נכון שעמדתך מאד אסתטית ונקראת נהדר כאן, אולם כל טייס שאני מכיר ניסה את כל שביכלתו כדי לשלם פחות. שאל נא אנשים נכבדים ורציניים הכותבים כאן, שאת שמותיהם לא אזכיר אני, וראה מי מוכן לשלם שני דולר לליטר דלק, מיסים לממשלת יוון, סתם כך. כולם יספרו לך איך הם טסים לשם עם חולצה לבנה ודרגות של פילדמרשל, אישורים וכרטיסים ומניפסטים וכו´. אני אינני מחנך איש ואיני זקוק לחינוך. את המיסים אותם אני חייב לשלם, כמיליון שקל לחודש דרך אגב, אני מעביר למשרד האוצר כסדרם. תנוח דעתך. בשמחות, אבי בן-דוד

זיו מ

New member
אפרופו...

מעשר לבאבא בובה גם הורדת ? וביננו ככה אברם.. תגיד.. אם אפשר לשלם 2 דולר במקום אחד.. למה לא ?! מצד שני... במחשבה שניה למה לא 3 ? חוץ מזה מה אתם רציניים כל כך... כולה שיטת מצליח...

אני בעמדת שמירה על שמנו הטוב..

לא מחנך ולא שומר על המוסר. לא כתבתי לך אישית.אינני מכירך.התייחסתי לנושא המוכר וידוע לכל המבקר ברודוס. איכפת לי להגיע למקום ולהתקבל כבן אדם ולא כאחד ש"שמו הולך לפניו" בצורה השלילית. המיסים שאתה משלם,לא מענייני.

ממש לא ברור לי...

כיצד הצגת ברודוס אישור רישמי שזו טיסה מסחרית, האם אתה טייס מסחרי ? זו בדיוק אבן המחלוקת. לכל המטוסים המושכרים בישראל יש אישור רישמי שהם מופעלים מסחרית, אבל, טיסה מסחרית זה כבר משהו אחר וכולנו יודעים את ההבדל. אני מודה, בכל פעם שטסתי לרודום, לבשתי חולצה לבנה עם דרגות של "גנרל-אויר", תמיד הצגתי את אותו אישור מסחרי מפורסם, אך רק הצגת רשיון טיס מסחרי גרמה להם לפמפם לי למטוס 100LL במחיר של 1$ לליטר (אגב, כאשר הטיסה בדו-מנועי, רצוי שגם ה FLIGHT PLAN יהיה מסחרי). בקיצור, אם אתה טוען שמצגי השווא צריכים להיות יותר מתוחכמים על מנת לא להתבזות, אני מסכים. אם לרגע חשבת שאתה היית "בסדר" אתה ממש טועה. יוסי מיליס

מיליס היקר,התעוררת??

אם כתבת אלי,אזי אתה יודע שאני טס על מטוסים מושכרים והכוונה לאישור הפעלה מסחרי שעם הצגתו,אמנם מקבלים את ההנחה,גם ברודוס. אם להבהיר את שכתבתי,יש טייסים שפשוט מזייפים ניירת ומנסים כך להוציא מחיר מופחת ובזה עסקינן. אני נגד מצגי שווא. אני לא נגד לקבל דלק במחיר מופחת.

צביקה ידידי, אני נרגש ....

מהעיניין הרב שאתה מגלה בלוח זמני השינה והיקיצה שלי. ותרשה לי להיות גם מנומס כלפיך ולשאול, אכלת, שתית, הכל בסדר ? לאחר שדאגנו איש לרעהו. ברשותך ניגש לנושא המדובר: אין "הנחה" במחירי הדלק ברודוס (ובכל יוון). יש מחיר אחד לטיסה מסחרית שהדלק עבורה "נהנה" מהטל מס נמוך. ויש מחיר אחר לטיסה פרטית שהדלק עבורה משלם מלוא המיסים. למרות שנדמה לי שהבנת אותי בפעם הראשונה, אחזור על הדברים שנית: טיסה מסחרית מוגדרת בתקנות ומתקיימים בה, בין השאר: טייס מסחרי, FLIGHT PLAN שבו מצויין טיסה מסחרית, בקיצור כל הכללים הידועים. טיסה פרטית, גם שהיא נעשית על מטוס מושכר היא עדיין טיסה פרטית לכל דבר ועיניין ואין בינה לבין טיסה פרטית, במטוס בבעלות פרטית, שום הבדל שהוא. אלו שהתלוננת עליהם המציאו (עוד בתחילת שנות ה- 90) את הפטנט: להביא מכתב מטעם ´המנהל´ (שקיים בכל חברות התעופה והונפק למטרות אחרות לגמרי) המאשר כי המטוסים הרשומים בו מופעלים באופן מסחרי ע"י חב´ התעופה. היוונים התמימים לא ירדו לעומק דקויות הניסוח של התכמן הישראלי ובמשך זמן ארוך למדי, "הבינו" כי מדובר בטיסה מסחרית. בכוונה או שלא בכוונה אתה מצטרף לרשימת המתכמנים (שאני מודה שגם אני נמצא בה אך לא היה לי אומץ לפני שהיה לי רשיון מסחרי. סחטן על התעוזה). אגב, כמו שציינתי קודם, לפעמים נתקלים בפקיד שקצת מבין (ולי זה קרה מס´ פעמים) שהוא מבקש לראות רשיון טיס מסחרי. אם הוא היה מבין עוד קצת, אותו הפקיד, היה יודע שאין טיסה מסחרית מעל הים בחד מנועי. ואם הוא היה ממש מבין, הוא היה מבקש לראות את ה - FLIGHT PLAN. זהו, אני מקווה שאתה לא נרעש מהגילוי מה מסחרי ומה פרטי ומי קיבל הנחה שלא הגיע לו. יוסי מיליס

נרעש מהגילוי-שולח להם החזר..../images/Emo16.gif

יוסי,אתה גדול איך אתה יודע יותר מכולם.אני די מקנא בך. פעמיים הייתי ברודוס והצגתי את מכתב המינהל ואמרו לי שזה קביל. משהוא דפוק אצלהם(אצל היוונים) אתה חייב להסביר להם את החוקים אני שוקל האם להחזיר להם כספים. מה אתה אומר ??(בצחוק-שאבי בן דוד לא יחשוב שבאמת התכוונתי...) בכל מיקרה,עכשיו ברור הכל,למרות שבפתיחת ה"דיון" הנכבד הזה התכוונתי ברוב רשעותי למשהוא אחר. אני רואה בזאת סוף מכובד לדיון זה. משעמם לדון כל הזמן באותו נושא.

איזו פאדיחה מיליס

אם היית טורח לפתוח את הכרטיס האישי שלי היית מגלה להפתעתך שאני טייס מסחרי, ולא היית בונה כאן היפותזה מופרכת שעיקרה איך לא הייתי בסדר בגלל מצג השווא שלי שהיה נחות משלך כאשר היית בא בטיסה פרטית עם המשפחה בחולצת מלצרים עם דרגות זהב. כדי שלא תחטא שוב בדברי חוסר טעם, אבהיר שנית ואומר כי מצגי השווא שלי היו זהים לשלך בדיוק: מטוס מופעל מסחרית עם טייס מסחרי. גם עם זה הרודוסיים התווכחו. מתאים לך יותר לבדוק טוב יותר לפני שאתה כותב. בכל אופן, אני מקווה שעכשיו ממש כן ברור לך....

אבי, אתה לא מרוכז...

אני פניתי בדברי לצביקה ברק. איך הגעת למקנה שמדובר בך ??? יוסי

למעלה