קללות בין שכנים

אלירן1231

New member
קללות בין שכנים

אני מצוי בסכסוך עם שכנה בנוגע לרכוש משותף. כבר זמן מה היא מקללת אותי הן כשאנו לבד והן לפני אחרים :משוגע רמאי וכו וכו. כל הזמן הבלגתי וספגתי -פעם אחת נשברתי ואמרתי לה משהו בסגנון- אם אני משוגע את רמאית מושתנת. האם יש לה כאן עילה? תודה

תגובה

אלירן שלום, עיינתי בפנייתך. ראשית יש לבחון האם התקיים רכיב של פומביות. קרי האם עוד אדם מלבדך ומלבד שכנתך שמעו את חילופי הדברים ביניכם. שנית, יש לבחון את ההקשר בו נאמרו הדברים. ככלל, "רמאי" הינו כינוי בעל משמעויות עובדתיות שליליות. אין מדובר בקללה שלתוכנה אין משמעות מעשית. למילה רמאי יש משמעות עובדתית בהקשר בו היא נאמרה. לפיכך, לפחות לכאורה ייתכן כי יש לאותה שכנה עילת לשון הרע כנגדך ולך תיתכן עילת לשון הרע כנגדה. ואולם, מכיוון שמדובר בסכסוך המתנהל ביניכם, ואתה באמת סבור כי היא רמאית (כך אני מבין), חוק איסור לשון הרע מעניק לך שלל הגנות מפני תביעתה של שכנתך. אני מקווה שדבריי עזרו לך, עו"ד יוסי מאוטנר

אלירן1231

New member
תודה רבה רבה על התשובה

הסכסוך שלנו הגיע למפקח על בתים משותפים והיא נתפסה במספר שקרים.

amor1

New member
שאלה בהקשר זהה - דומה

האם אמירה לאדם באופן חד צדדי" חולה נפש " היא לשון הרע? עובד מטעם בעלת דירה בסכסוך שכנים פנה ביוזמתולחבר ועד - התנפל עליו האם זו תקיפה? שנית קילל וחזר על המושג "חולה נפש" ועוד קללות שאין בינןלמציאותכל קשר מספר פעמים בנוכחות הרבה אנשים ושוטר גם האם זה לשון הרע? תקיפה מילולית של אדם מבלי שאיש דיבר איתו או פנהאליו בשוםצורה באופןלא מכיריםאותו - היא תקיפה? מה ניתןלעשות האם נוכחות שוטר במקום שלא רצה לעשות כלום היא נכונה? גם לא לעצור את האדם ולא לקחת אתשמו למרות שהיה נוכח בהתלאמותהקשה המילולית. עדות שלאנישם היא בעלת משמעות כאן?

למעלה