קללות

dana l1

New member
קללות

עינת שלום יש לי 3 ילדים בן 7 בן 5 ובת 3 אחד הדברים שמפריעים לי מאד זה קללות שהבכור מקלל(יש לציין שרק בבית הוא מרשה לעצמו לקלל,בחוץ הוא "נופת צופים" ) לדוגמא היום בבוקר הם התעוררו ב5ועשרים בבוקר וקמו מהמיטה ,כעסתי עליהם ואמרתי להם שהם לא קמים מהמיטה לפני השעה 6 בבוקר הם לא חייבים לישון אבל חובה שקט שני הקטנים חזרו למיטות(שני הבנים בחדר משותף)לא בלי להתלונן ,אבל זה בסדר,והגדול הלך לחדרו בחזרה רק אחרי שאיימתי שאים הוא לא יצא מהחדר שלי אני יקום ויוציא אותו,והתחיל לקלל "את לא תקבעי לי מתי להתעורר יא פושטקית אחת " הוא כל הזמן משתמש במילה הזאת ועוד אוצר מילים כמו פדלאה מפגרת טיפשה ועוד כהנה וכהנה מילים "יפות" מיותר לציין שאחים שלו שומעים ולומדים,מה לעשות?

ילדים לומדים מה שהם חיים....

שלום רב דנה, ברשותך אגדיר את שאלתך. את מבקשת לדעת איך ניתן לקיים מערכת יחסים טובה בבית ? במערכת יחסים טובה ילדים מוכנים לשתף פעולה מרצון. התנהגות היא שפה. התנהגות בנך מבטאת חוסר שביעות רצון, היחס שלך אליו מעליב אותו, מתסכל אותו ומכעיס אותו. הוא מבטא את רגשותיו בקללות.. ילדים מוכנים לשתף פעולה כאשר יש להם מערכת יחסים טובה עם ההורים. הכוללת: יחס שוויוני, כבוד, סובלנות , המכירה ומקבלת את רצונותיהם . הורים מתנים את מערכת היחסים הטובה בהתנהגות טובה ובכך מחבלים ביחסים. וחבל! מה את עושה? כועסת כשהם קמים ב5 ועשרים.מחייבת אותם להישאר כלואים במיטתם בניגוד לרצונם, מאיימת... נסי לחשוב אם במקום העבודה שלך היית מקבלת יחס כזה מהבוס. איך היית מרגישה? איך היית מגיבה? בנך הבין שאצלכם בבית צריך להשתמש בכוח כדי להשיג את מבוקשו. מאחר ואת חזקה ממנו הוא משתמש בכוח שיש לו במילים. מה עושים? ראשית חוכמה להחליט מה אני רוצה? האם אני רוצה שילדיי יעשו מה שאני רוצה? או האם אני יכולה לפעמים לאפשר להם לעשות מה שהם רוצים. למשל, לקום מהמיטה ב5 ועשרים. עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה