קלפים אינדיאנים

קלפים אינדיאנים

שלום רב, אני מעוניין להתחיל ללמוד קלפים אינדיאנים. מישהו יכול להמליץ לי על ספר בעברית + אילו קלפים. חוץ מזה, האם יש גם קלפים אינדיאנים וגם טארות אינדיאנים? האם הקלפים מתאימים לחיזוי? תודה רונן

צ ל י ל 8

New member
צהריים טובים

להלן לינק לאתר של מאירה בן ארי שעוסקת בין השאר בקלפי הטוטם האינדיאניים. קלפי הטוטם נמכרים בארץ בעברית בנוסף לספר מצורף אליו. ניתן לקנות את הערכה בחנויות סטימצקי או צומת ספרים.

היי צליל

האם מאירה נכנסת לפורום שלנו? אני בעקרון צריך מדיע כללי לשם התחלה. יש עוד מישהו באתר שיש לו ניסיון עם הקלפים הללו? רונן

onelovein9

New member
האם הלקפים האינדיאנים או כפי שהם

נקראים קלפי סגולה משמים לחיזוי גם כמו בטארוט הרגילים או לא? מעניין...

צ ל י ל 8

New member
לגבי הקלפים האינדיאניים

מאוד כדאי לשניכם לפנות לאתר של מאירה ולפנות אליה עם שאלותיכם במייל. עד כמה שידוע לי, היא לא נכנסת לפורום זה.

אני

כדאי לשלוח מייל למאירה, ובכלל, היא המומחית בעיניי לענייני קלפי סגולה אינדיאניים. למדתי אצלה. מומלץ.

onelovein9

New member
לעפרה

בתור אחת שלמדה האם תוכלי לאמר לנו האם הקלפים משמשים אך ורק לתכונות אופי או גם לחיזוי? האם זה אותם קלפי סגולה?

גב

New member
הו מונדיו! שומו שמיים ../images/Emo2.gif

רכשתי קלפי סגולה אינדיאניים, אך אל אלוהים (כלומר, אוי
), כשפתחתי את החבילה המפוארת גיליתי שכל הקלפים בעברית!!!! מה דעתכם? על החבילה (שאסור היה לפתוח בחנות) לא היה רשום שזה בעברית וגם הצילום שעל גבי קרטון החבילה (הכוללת ספר+קלפים) היה של ספר וקלפים באנגלית!!! (כך שאין בעייה לעשות בחנות סצנה קטנה על הטעיית הצרכן וכד'). האם להסתפק בחפיסת קלפים בעברית? תארו לכם אותי מסתובבת בעולם הגדול, הנפלא, האנטישמי ושוחר הפיגועים (נו, נגיד) ובידי חפיסת קלפים אינדיאניים בעברית... לא שאני עושה את זה...אבל תמיד יש אופציה...(נו, נגיד)..

NEHAMA81

New member
אז אולי את תפתרי לנו את התעלומה?

הקלפים משמשים לחיזוי עתיד או רק לקוי אופי כפי שכבר התווכחו פה לפני? לגבי הספר שאת מדברת עליו אני חושבת שאני יודעת. האם זה של הוצאת ענבר? כמה שילמת על הערכה + הקלפים ואיפה קנית אם יורשה לי לשאול? חוץ מזה, לדעתי, ושוב לדעתי זה יותר נוח שזה בעברית לא? ערב טוב, נחמה

קלפים הם קלפים

אפשר להשתמש בהם לחיזוי. במיוחד טוב לערוך אתם ייעוץ מקצועי או בדיקה של תכונות אופי. ובקשר לקלפים בעברית, גם שלי בעברית. וזה לא רע. מתרגלים. במיוחד שזה בערך חצי המחיר של החבילה והספר באנגלית.

NEHAMA81

New member
עפרה, האם את משתמשת בהם לחיזוי?

האמת שלי יש טארוט אבל אתם מביאים לי חשק עם קלפי הטוטם הללו. עפרה, האם למדת את זה? האם הקורס אפקטיבי? והאם את משתמשת הרבה באותו ידע שנרכש? ושאלת השאלות: כשאת אומרת אפשר להשתמש בהם לחיזוי את מתכוונת לממש פריסות של חיזוי מורכבות כמו בטארוט הרגילים?

אני משתמשת בהם לכל דבר כמעט

הקורס שינה את תמונת עולמי. אפשר לערוך כל פריסה עם קלפי הטוטם של החיות. אפילו את פריסת עץ החיים אם מתעקשים. אני חושבת שהשאלה ממש לא במקום. טוטם החיות בנוי על פילוסופיה מסוימת שמבוססת על התרבות האינדיאנית. כאשר לומדים פילוסופיה חדשה, משתמשים בה. אני משתמשת בידע שרכשתי בקורס גם כאשר אני לא נוגעת בקלפים בכלל. למשל, אם אני נתקלת בחיה מסוימת, או אם ערכתי טוטם למישהו קרוב אלי ואני נתקלת בתכונה מאוד בולטת בטוטם שלו, אני מבינה אותו אחרת. למשל, כשרון הכתיבה והמשחק של בני הצעיר קיבלו אצלי ערך אחר, לאחר שערכתי לו את הטוטם. פשוט מבינים את האדם אחרת. וגם לומדים ממי להתרחק ואל מי להתקרב, והדבר הכי חשוב בשבילי הוא שהבנתי את מה שקורה לי בקשרים זוגיים. יש לי שם חיה לא פשוטה בכלל, חיית אפלה. מהרגע שנתתי למקום החשוך הזה מקום ברצונות המודעים שלי, השתנו חיי. זה הרבה יותר מחיזוי. זו כניסה פנימה אל תוך האני. אבל כמובן שאפשר לערוך בהם חיזוי ואני גם עושה זאת. למשל, כאשר דובר על מיזוג משפחתי עם משפחתו של בן-זוגי, ערכתי את פריסת המיזוג בקלפי אושו, אבל לילדים פתחתי קלף חיה לכל ילד, כדי לראות אילו תכונות משתלבות ואילו לא. זה מאוד עזר לראות את המצב. כעת, כשהדברים קורים, אני מבינה את הדברים. מחכה לדב בסבלנות שיתעורר משנת החורף שלו, עוזרת לעיט להמריא, נותנת מקום לתרנגולת ההודו שלי, ולא עוצרת את השכוית הקטנה שבחבורה, שבתנופה אחת הפכה אותי לאמאלה החדשה, והעורב הקטן שלי, בעל היציאות הרבות, מקבל תשומת לב מותאמת לכל סיטואציה. אז אפשר לומר שזה חיזוי, ואפשר לומר שלא, אבל מה זה בעצם משנה? הקלפים פשוט עוזרים להתמודד באופן רגשי עם שינויים. וזה יכול לקרות בכל סדרת קלפים אם עושים את העבודה בצורה נכונה. בעצם, בימים האלה, אני עובדת בצורה מאוד רצינית על קלפי הפרחים של הערבה האוסטרלית. אלה קלפים הרבה יותר מעניינים עבורי כרגע. אולם אני משתמשת באופן נרחב בידע שרכשתי בקורס אודות קלפים מהסוג הזה. יש להם תכונות דומות והרבה יותר קל לי לתרגם את המשמעויות אחרי שלמדתי את שיטתה של מאירה בן-ארי לבדיקות טוטם. אולם מדוע לדבר על הקורס שלה אתי? מדוע שלא תשלחו לה אימייל כמו שצליל המליצה? מאירה היא אישה טובה ולבבית, והיא תדע לספר לכם על הקורס שלה יותר טוב ממני.

גב

New member
עדכון, ערכה ופרישות...

או.קיי...אחרי שקצת נרגעתי מהשוק ההתחלתי, התחלתי "לשחק" עם הקלפים ותשמעו...נשמטה לי הלסת מתדהמה
. הקלפים מולאים! את הערכה קניתי בצומת ספרים דוקא..היא די יקרה (260 ש"ח). ואולי יש יותר זול איפשהו. ולעופרה של הפרחים: מה הכוונה שיצאה לך חיה "אפלה"? לפי הבנתי לכל חיה תכונות שונות..חלקן אפלות יותר או פחות...וגם תלוי איך לוקחים אותן, לא? אשמח אם תוכלי להסביר.

NEHAMA81

New member
אם כן גם אני ארכוש אותם

אגב באמת קנית ביקר. אני אישית מצאתי את הערכה באינטרנט כולל משלוח בסום של 185 ש"ח! אשמח אם תוכלי לספר התרשמות ראשונה מהקלפים, מה למדת עד פה, מה הספקת להכיר, מה הכוונה בחיות "אפלות" ולא אפלות. שתפי אותנו. ערב טוב

גב

New member
כן...תיארתי לעצמי שברגע ש...

אנקוב בסכום, מיד יקפצו בסכום נמוך להפליא....לא נורא, כיבדתי את עצמי במתנה לאביב
(מה גם שקניתי עם תלושי קניה) והיתרון - זה היה אצלי מיד מבלי לחכות למשלוחה! אבל מה זה חשוב... את עניין החיות האפלות עפרה של הפרחים העלתה, ואני תמהתי למה כוונתה. לפי מה שאני ראיתי לכל חיה העוצמות, הכוחות והתכונות שלה. כשהקלף מופיע במהופך, אותן תכונות אינן באיזון. אולי לכך היא התכוונה?! לא יודעת. בכל מקרה, לדעתי אין "דברים אפלים". סה"כ אותו דבר שהיית רואה ברור באור השמש, כרגע נסתר מעיניך...זה הופך אותו למפלצת חשוכה המגרגרת לעברך מתחת לבלטות? לא נראה לי...זה פשוט מקום שלא התבוננת בו. בחפיסה יש 52 קלפים, כשכל קלף הוא כאמור חיה מסויימת. יש בחבילה עוד 9 קלפים ריקים שעליהם ניתן לשבץ חיה כראות עיניך אם יש חיה שמדברת אליך אך לא נמצאת בחפיסה. הכוח של הקלפים האלה, מהמעט שיצא לי להתרשם, הוא ביכולת הזדהות המאוד מהירה עם הארכיטיפ של החיה. זה נדמה כאילו זה משהו שטבוע עמוק בפנים ללא מודעות, ועכשיו כשנכנסתי לזה, פתאום דברים נורא ברורים. הסימבוליקה של החיות מאוד מדברת אלי. מצורף ספר לחבילה, שכתוב וערוך בצורה מאוד בהירה ואסתטית. יש בתחילת הספר הסבר קצר (מאוד) ומספר אפשרויות לפרישות. זהו בערך...אני מאוד שמחה על המתנה היפה שקיבלתי מעצמי לכבוד האביב, ואני מאחלת לך שתהני אפילו יותר ממני (אם זה בכלל אפשרי
. שיהיה לכולם אביב פורח ושמח

ראשית מזל טוב על הקלפים ../images/Emo140.gif

בזמנו עפרה ערכה לי מפת טוטם עם הקלפים הללו. לעניות דעתי הקלפים מתאימים בעיקר לניתוח אופי של אדם ולא לחיזוי עתיד וכדומה... שיהיה לך בכיף ובהצלחה את מוזמנת להעלות כאן את כל שעולה על רוחך בנוגע לקלפים - נשמח ללמוד יחד איתך :)

גב

New member
תודה הילה בסגול ../images/Emo20.gif אשמח לחלוק

עם כולם ברגע שאתחיל להתעמק (אנא קבלו בהבנה את ירקרקותי
בנושא). בכל מקרה ניתן להתחיל בחיה מסויימת ושכל אחד ינסה לתת את הפירוש העולה במוחו, ואפילו להציע קלף או מספר קלפים מחפיסת הטארוט הרגילה, שנראים לו כמתאימים ומייצגים את החיה. מה דעתך? אם תרצי אני מוכנה להתחיל....

למעלה