אני משתמשת בהם לכל דבר כמעט
הקורס שינה את תמונת עולמי. אפשר לערוך כל פריסה עם קלפי הטוטם של החיות. אפילו את פריסת עץ החיים אם מתעקשים. אני חושבת שהשאלה ממש לא במקום. טוטם החיות בנוי על פילוסופיה מסוימת שמבוססת על התרבות האינדיאנית. כאשר לומדים פילוסופיה חדשה, משתמשים בה. אני משתמשת בידע שרכשתי בקורס גם כאשר אני לא נוגעת בקלפים בכלל. למשל, אם אני נתקלת בחיה מסוימת, או אם ערכתי טוטם למישהו קרוב אלי ואני נתקלת בתכונה מאוד בולטת בטוטם שלו, אני מבינה אותו אחרת. למשל, כשרון הכתיבה והמשחק של בני הצעיר קיבלו אצלי ערך אחר, לאחר שערכתי לו את הטוטם. פשוט מבינים את האדם אחרת. וגם לומדים ממי להתרחק ואל מי להתקרב, והדבר הכי חשוב בשבילי הוא שהבנתי את מה שקורה לי בקשרים זוגיים. יש לי שם חיה לא פשוטה בכלל, חיית אפלה. מהרגע שנתתי למקום החשוך הזה מקום ברצונות המודעים שלי, השתנו חיי. זה הרבה יותר מחיזוי. זו כניסה פנימה אל תוך האני. אבל כמובן שאפשר לערוך בהם חיזוי ואני גם עושה זאת. למשל, כאשר דובר על מיזוג משפחתי עם משפחתו של בן-זוגי, ערכתי את פריסת המיזוג בקלפי אושו, אבל לילדים פתחתי קלף חיה לכל ילד, כדי לראות אילו תכונות משתלבות ואילו לא. זה מאוד עזר לראות את המצב. כעת, כשהדברים קורים, אני מבינה את הדברים. מחכה לדב בסבלנות שיתעורר משנת החורף שלו, עוזרת לעיט להמריא, נותנת מקום לתרנגולת ההודו שלי, ולא עוצרת את השכוית הקטנה שבחבורה, שבתנופה אחת הפכה אותי לאמאלה החדשה, והעורב הקטן שלי, בעל היציאות הרבות, מקבל תשומת לב מותאמת לכל סיטואציה. אז אפשר לומר שזה חיזוי, ואפשר לומר שלא, אבל מה זה בעצם משנה? הקלפים פשוט עוזרים להתמודד באופן רגשי עם שינויים. וזה יכול לקרות בכל סדרת קלפים אם עושים את העבודה בצורה נכונה. בעצם, בימים האלה, אני עובדת בצורה מאוד רצינית על קלפי הפרחים של הערבה האוסטרלית. אלה קלפים הרבה יותר מעניינים עבורי כרגע. אולם אני משתמשת באופן נרחב בידע שרכשתי בקורס אודות קלפים מהסוג הזה. יש להם תכונות דומות והרבה יותר קל לי לתרגם את המשמעויות אחרי שלמדתי את שיטתה של מאירה בן-ארי לבדיקות טוטם. אולם מדוע לדבר על הקורס שלה אתי? מדוע שלא תשלחו לה אימייל כמו שצליל המליצה? מאירה היא אישה טובה ולבבית, והיא תדע לספר לכם על הקורס שלה יותר טוב ממני.