קלפים גזעניים?

darma

New member
קלפים גזעניים?

שלום לפורום טארוט, אני חדשה כאן וחדשה בתחום הטארוט עד לפני שבועיים חשבתי שהעינין שטויות. עכשיו כולי התפעלות מהעיניין. המליצו לי להתבונן קלף קלף ולהכיר את הציורים, וזה מה שאני עושה עכשיו ברגע זה. הגעתי לקלף שטן והתפלאתי לגלות מגן דוד בין קרניו של השטן בנוסף נזכרתי שעל מטבעות גם יש ציור של מגן דוד. זה נדמה לי או שהצייר ניסה לקשר בין יהודים, כסף ושטן? או שהמוח המעוות שלי עובד שעות נוספות? תודה דארמה.

קשר קיים-אבל לא מעוות-ולא שלילי.

ברוכה את בבואך לחוג אוהדי הטארו(ת). משימת הלימוד ארוכה היא ולרוצים באמת להבינה היא גם לא קלה אבל הרווח עולה על המצופה והעיניין גובר ולכן בסופו של דבר זה ניפלא. וכעת להערתך = אין ידיעה ברורה מהיכן החלו קלפי הטארו אבל ידוע שהם מקבילים בכל האמונות כלומר : התנא הקדוש הוא רבי שמעון בר יוחאי שחיבר את הזוהר (לפי האמונה) ורשם בו סימנים להסבר הקבלה. היונים הקדמונים תיארו את האסטרולוגיה שלהם באותיות מהמיתולוגיה היונית גם באפריקה ניתגלו ציורי קיר כניראים בקלפים . מכאן נובע שקלפי הטארו(ת) מנסים לשלב בתוכם את הכל כיאה וכראוי (לדעתי) אגב = קלף השטן (מהארקנה הגדולה) אומר : שאין הכרח להיכנע לו (לתשובתו) וזאת מכיוון שבקלף יש 3 כוחות =המחייה-המשמר-ההורס= שהם ציווי הטבע ואין להימלט מהם אבל כוח השטן שיקרי ועוסק בפיתוי ורשע וניתן לנצחו בכוח הרצון לגבי היהדות = המיתוס שקשור לקלף מספר 15 שסימנו האות -ע- והציור הוא דמות השטן הינם נחלת כל הדתות (ללא יוצא מהכלל) בעולם.

purpleWitch

New member
הצדק עמך B-)

שלום. גם אני חדשה פה נעים מאוד לכולם. ועכשיו ...התגובה! (מוזיקת רקע בבקשה.... :) סתאאאם) אני חושבת שקלפי טארוט לא יכולים להיות גזעניים כי הם אמורים להיות אוניברסלים ולדון בנושאים שקשורים לכל אדם ואדם ובכלל, טארוט זה לא דבר שנוצר מעצמו- יש בית דפוס שמקבל אותם ואז מדפיס עותקים מהם! אז או שהאדם שצייר אותם אובייקטיבי לחלוטין כמו בריידר שזאת החפיסה הכי ידועה בעולם בשל פשטות ציוריה, או שיש חבילות בעלות מוטיב (חד קרן לדוגמא)אבל בכל מקרה אני עדיין חושבת שאדם שמצייר קלפי טארוט לא יכול להיות שהוא יהיה חסום וצר מוחין (מסקנה גזעני) אשז אין לך מה לדאוג הטארוט שלך לא גזעניים. וזה חשוב מאוד השלב של להתבונן בקלפים - להתבונן ולא להסתכל כי מהתבונה באה ההבנה.

למעלה