קלקסן... here I come

mesh2001

New member
קלקסן... here I come../images/Emo67.gif

הי לכן, אני חוזרת מביקור אצל ההמטולוגית שהיתה קצת מעצבנת. עשתה לי פרצופים על זה שאני שוב בהריון ואמרה שאיך אני מצפה שהיא תדע מה בדיוק יש לי או אין לי אם אני כבר בהריון....
לא משנה, מעבר לזה היא טענה שלא ודאי בכלל שיש לי בעיות קרישתיות, וכנראה שלא אבל ליתר ביטחון היא תעלה אותי על קלסן 40 מ"ל בלבד.
כמו כן היא נתנה לי הפניה לרופא נשים שלי למרפאת הריון בסיכון גבוה. ורציתי לשאול: 1. הרופאה אמרה לי שמזריקים את הקלקסן לבטן. האם זה נכון ואם כן, האם זה כואב כמו שזה נשמע?
2. האם יש פה מישהי שמכירה את הפרוצדורה של אחות במכבי
שניגשים אליה כשי שתלמד איך מזריקים קלקסן? הרופאה הזהירה אותי שאם מזריקים לא טוב א יש תופעות לוואי לא נעימות. 3. מה זה בדיוק מרפאת היי ריסק של מכבי? מה ההבדל בין זה לרופא נשים רגיל של הקופה? ובכלל, אשמח לטיפים. ערב טוב לכולן, מאש

avodalanu

New member
קלקסן

אצלי בעלי מזריק לי אותו בשיפולים בצד של הבטן . לפעמים זה כואב יותר ולפעמים פחות. לפעמים אפילו מדמם טיפה. אני גם שמה קרח אחרי זה על המקום. בהתחלה היו לי חבורות גדלות במקום ואפילו ג'ולות בתוכם. נבהלתי נורא אבל הרופאים אמרו שזה נורמלי. אח"כ עם הזמן החבורות די קטנות. זה המעט ניסיון שיש לי בנושא. דרך אגב, נראה לי שהלכנו לאותה המטולוגית.. תגידו, מה עושים עם העלות של הקלקסן?? חודש עולה בסביבות ה-800 ש"ח וזה אחרי ההנחה במכבי של15% .. גם אני במכבי , והופניתי היום למרפאת היי ריסק שברמת מרפא שבר"ח זבוטינסקי בר"ג. מצד שני הייתי עד היום מטופלת אצל פרופ' דור, ולא כ"כ בטוחה איפה להמשיך. המליצו לי היום בפורום היריון לאחר טיפולים על דגנית סמואל ברמת אביב.

איך 800 לחודש ?

כמות של 30 אמפולות - 15 קופסאות של 2 מזרקים של 40 מ"ג כל אחד עולים בסה"כ - 180 ש"ח בבית מרקחת של מכבי !! תבדקי את עצמך ואת המרשמים שלך

mesh2001

New member
../images/Emo192.gif אפשר לשאול

איך הגעת לאחות שידעה להראות לך איך להזריק? את יכולה לספר אם זה כואב וכו'...? רק אם נוח לך כמובן, ראיתי שאת סמויה
תודה

האמת ................

ההדרכה היחידה שקיבלתי היא מההוראות המדויקות שבקופסא. מצאתי כי הדרך הכי נעימה לי היא כשאני יושבת על האסלה ואז "הצמיגים" הכי בולטים אני תופסת צמיג באזור המותניים ומזריקה.

הנחת "חולה כרוני"

ישנן תרופות מסוימות (ביניהן קלקסן) שמזכות את מי שנוטל אותן במעמד של "חולה כרוני". זה אומר שיש תקרת תשלום- משהו כמו 220 ש"ח לחודש. כדי שהקופה תכיר בך כחולה כרוני הרופא (מספיק רופא משפחה) צריך לכתוב מכתב : "הנ"ל בהריון, צריכה ליטול קלקסן במינון כך וכך משך כל ההריון, אנא אשרו מעמדה כחולה כרונית. את המכתב מעבירים למשרד בקופה, ותוך שבועות ספורים מתקבל האישור. אפשר לבקש גם אישור רטרואקטיבי. זה תופס רק אם משלמים דרך הוראת הקבע.

mesh2001

New member
../images/Emo5.gifהפחדת אותי... אני מודה אבל

על האינפורמציה. לפחות אני אדע לקראת מה אני הולכת. זה סתם קצת מלחיץ אותי לפני העבודה בבוקר לעשות את זה כל פעם. אולי אני אעשה את זה בערב כי אני צריכה רק פעם ביום. לגבי העלות
- אני קניתי היום פעם ראשונה בבית מרקחת של מכבי, כלומר של הקופה ולא סתם בית מרקחת ועלה לי רק 180 ש"ח. יכול להיות שקנית בבית מרקחת רגיל? חוצמזה יש לי מגן זהב ואולי זה פונקציה של איזה ביטוח יש לך. אולי שווה להגדיל את הביטוח לזהב? בעלי אגב אמר שיש החזר של ביטוח בריאות אם יש מחוץ לקופה ואז לפעמים יותר משתלם כל ההריון לשלם מחיר מלא שזה למעלה מאלף שקל לחודש ואז לקבל החזר מהביטוח למעט ההשתתפות העצמית. אני שוקלת לעשות את זה. תגידי, פרוצדורלית - איך הגעת לאחות
שתראה לך איך מזריקים? אחות מעבדה? אחות טיפת חלב? איך יודעים?
לגבי המרפאה של ההיי ריסק - גם אותי שלחו ואני לא מבינה מה ההבדל ומה היתרון של מרפאה כזאת. מישהי יכולה לעזור בנושא? תודה בננות, מאש

אני מזריקה בערב

כי לפעמים כואב לי האזור דקות ספורות אח"כ ובערב אני ממילא אחרי ההזרקה נוחתת במיטה

avodalanu

New member
מגן זהב

אכן טעות שלי - כי כללתי את האנדומטרין.. אני לוקחת 80 ליום וזה יוצא רק 310 ש"ח לחודש, וזה במגן זהב.

אני לוקחת 80 כפול 2

ונשארו לי עוד 300 זריקות למנאייק (כולל אחרי לידה). יש לי כל מיני שירי עידוד לזמן ההזרקה, ובעיקר השלאגר "קלקסן, קלקסן, זה חומר מזויין".

mesh2001

New member
../images/Emo53.gif למזריקות קלקסן... שאלה

הבנתי מההמטולוגית שאני צריכה לפנות לאחות כדי שהיא תראה לי איך להזריק נכון. איך פניתם לאחות? בעקר אם אתן ממכבי - איזה אחות יכולה היתה להראות לכם את זה? תודה רבה! מאש.

תתקשרי למזכירות הסניף וקבעי תור

לאחות. כל אחות יכולה להדגים. אגב, בשורה העליונה של הפורום יש טיפים למזריקה המתחילה. לחצי ויפתח שרשור שלם בנושא קלקסן והזרקתו.

אל תדאגי

זה לא כל כך נורא. נכון, לא נעים, אבל מתרגלים ותופסים את העניין. שיהיה בהצלחה!

את פשוט ניגשת לתחנת אחיות בסניף

אפילו לא צריך לקבוע תור, פשוט ניגשת ומחכה שהיא תתפנה. ביום שקניתי את זריקות הקלקסן הראשונות, הרוקחת אמרה לי שצריך לקבל הדרכה בהזרקה העצמית, וכך פשוט עליתי כמה קומות למעלה והאחות הסבירה לי. היא הייתה סוּפר-נחמדה והדריכה אותי בכל צעד, וכבר את הזריקה הראשונה עשיתי לגמרי לבד, בנוכחותה. היא גם נתנה לי את מספר הטלפון שלה למקרה שאתקע ואצטרך להתייעץ עם מישהו (זה בגלל שאז לא היה את הפורום שלנו
). גם דפי ההדרכה שמצורפים לאריזה בהחלט מסבירים היטב, אם כי לא הייתי מסתמכת רק עליהם. למשל, בדפים כתוב שלא צריך להוציא בועות אוויר מהמזרק, ולדעתי מומלץ כן לעשות זאת. כתוב שם גם שאפשר להזריק בירכיים, ואם תשאלו אותי - זה *ממש* לא מומלץ. בכל אופן, כואב זה ממש לא. חשוב לשים לב שאסור לשפשף את המקום או לטפוח עליו לאחר ההזרקה, אבל מותר להצמיד לשם את הצמר-גפן ששימש לחיטוי, כי הוא מקרר ומפחית את תחושת הצריבה. בכל אופן, הקלקסן הוא ממש לא סיפור, ואת תראי שתוך כמה ימים תתרגלי. או, איך אמרה לי האחות במכבי: "תגידי תודה, יש לך מזל שיש קלקסן בימינו...." מאחלת לך המון
עם הזריקות ובכלל, עתליה

על כל השאלות כבר קיבלת תשובה

עכשיו לגבי מרפאת היי-ריסק: מה שזה אומר בסך הכל הוא, שיש שם רופא שמומחה לא רק בגינקולוגיה ומיילדות כמו רוב רופאי הנשים, אלא גם עבר עוד איזושהי התמחות בהריון בסיכון גבוה. ההגדרה הזו כוללת אוסף שלם של מצבים, החל ממחלות סיסטמיות שמקדימות את ההריון וכלה במצבים פתולוגיים שקשורים למצב ההריוני עצמו, כמו אי-ספיקה של צוואר הרחם. חלק ניכר ממקרי ההריון בסיכון הם מקרים של סוכרת הריונית, ובהתאם גם ההתמחויות בתוך ההיי-ריסק. מי שמזריקה קלקסן נכנסת אוטומטית לרובריקה של הריון בסיכון גבוה, אבל אין הרבה גינקולוגים שמתמצאים בענייני קרישיות, ולכן מבחינתך המעקב הוא למעשה מעקב גינקולוגי רגיל, פרט לכך שהגינקולוג אומר לך מתי ללכת להמטולוג, ועשוי להתייעץ איתו בנקודות מסוימות. בשלבים יותר מאוחרים של ההריון, מעקב במרפאת היי-ריסק יכול להתבטא בביקורים תכופים יותר מאשר אצל הריוניות "רגילות". מקווה שעזרתי, עתליה

mesh2001

New member
את מאד עוזרת, תמיד, ואני מודה לך על

ואני מודה לך על כך מאד!! מאש

mesh2001

New member
יונית - מקפיצה לך קצת על קלקסן

ואם תרצי עוד פרטים... בכיף. שיהיה בהצלחה.

למעלה