קל"ב וקורסים

• פותח הנושא mvk1
  • פורסם בתאריך

mvk1

New member
קל"ב וקורסים

אהלן חברה הייתי בוועדה והרופא נתנה לי פטור לינה בבסיס אני יעשה הכול כדי להוריד את הפטור הזה אבלנאם הוא נשאר שאלתי אותה מה לגבי קורסים והיא אמרה לי שרוב הקורסים דורשים לינה אבל לאלה שלא אז אני יכול אבל אז נלחצתי כי ממיטב הבנתי כמעט כל תפקיד דורש קורס לא? כי אני לא רוצה להיות פקיד עכשיו 3 שנים ביקשתי מיונים למודיעין ירוק מודיעין בחיל הים ומודיעין בחיל האוויר אני יכול להתמיין לתפקיד טוב עם פטור זה?? ממש תודה לעוזרים

eran544

New member
לשאלתך - זה אפשרי

ברוב המקומות יש שיטת הכשרה שנקראת OJT - קיצור של On Job Training או "הכשרה תוך כדי עבודה" שבה בעצם אתה עובר הכשרה שתכלול את כל התכנים של הקורס ואפילו מעבר לזה שתהיה בבסיס ותועבר ע"י אחד מהחיילים שם (כי 99% שהיא תהיה אישית במיוחד עבורך ואז אפשר להכניס ערך מוסף). ולגבי תפקידי המודיעין - רובם הגדול זה שירות באזור המרכז - אז אם אתה גר במרכז אפשרי בהחלט עם הפטור

mvk1

New member
אני גר במרכז אבל

השאלה שמדאיגה אותי היא שהבנתי שרוב הקורסים דורשים לינה בבסיס ולמרות שאני רוצה אני לוקח תרופה שמונעת את זה ממני אז אני שואל אם רוב התפקידים דורשים קורס? ואני לא מדבר להיות פקיד במודיעין אני מדבר אל תפקיד משמעותי יש לי נתונים גבוהים יחסית 54 80 הפחד שלי הוא שיחסמו לי המון תפקידים כי צריך בשבילם קורס עם לינה ולי אסור לישון בבסיס או שרוב התפקידים המשמעותים ואני מדגיש תפקידים הטובים לא דורשים קורס או דורשים קורס אבל כמו שאמרתה שמעביקים את תוכן התפקיד תוך כדי

noboya

New member
כמו שאמר ערן - אפשרי

הצבא לא עיוור, הוא יודע שלהרבה מתנדבים יש פטור לינה בבית. לכן למתנדבים ולעוד כמה תפקידים מסויימים מאוד יש את השיטה שהזכיר ערן.
נכון, יש סיכוי שאתה לא תקבל סיכה על זה. אבל אתה תעשה בדיוק את אותה העבודה כמו האנשים שהזכרת - לא פקידים.
פטור אחר שנמצא בשימוש לגבי קורסים הוא שקובעים לך שעת יציאה ושעת הגעה בבוקר ואתה פשוט לא תהיה בלילות של הקורס. (אישית אני מעדיף OJT, עברתי את זה וזה עובד מצויין)
&nbsp
לדעתי אם אפשר לבצע את התפקיד שאתה רוצה בלי שהפטור יפריע, לא יחסמו לך אותו בגלל ההכשרה.
&nbsp
המון בהצלחה!!

mvk1

New member
הסיכה לא מעניינת אותי

אני רק פחדתי שיחסמו לי מלא תפקידים כי צריך לכמעט כל תפקיד קורס עם לינה תודה רבה לכם!

eran544

New member
OJT זה תחליף לקורס

אתה עובר את זה בבסיס בו תשרת בסדיר, עם אותם התנאים של סדיר, ולאחריו תהיה כמו כל חייל שעבר קורס

mvk1

New member
רגע אני מנסה להבין משהו

זה כאילו שיטה בשביל המתנדבים כי להמון מתנדבים יש פטור לינה? ועושים את זה הרבה או שזה יחסית נדיר השיטה הזאת?

eran544

New member
לאו דווקא מתנדבים

יכולים להגיע ליחידה חיילים מכל מיניי סיבות שונות שאינן גיוס שמיועד ספציפית לתפקיד הזה - ואז לא ניתן לצרף אותם לקורס, אבל זה לא משהו שקורה המון.

mvk1

New member
אז בקיצור

השיטה הזאת נפוצה בקרב מתנדבים ומדי פעם גם לחיילים לא בעלי פרופיל 25 כמו במתנדבים?

eran544

New member
אני אגיד לך דוגמה

חודש בערך אחרי שהגעתי ליחידה הגיעה חיילת אחרת ליחידה במפתיע שהייתה מיועדת לתפקיד קרבי אבל שינו לה את הפרופיל אחרי הגיוס והיא שובצה אצלנו, הקורס כבר התחיל אז היא לא יכלה להצטרף באמצע, אז גם לה עשו OJT

למעלה