כדאי לבדוק רגישות למזון לפני שמחליט
על סוג הקמח הרצוי- בני הגדול למשל, רגיש לאגוזי הפסח וולנאט, כך שקמח מסוג זה ודאי לא יהיה לו טוב. קמח אגוזים יכול להגיע מאגוזים שונים ואפשר גם קמח שקדים, רק שבאיזור שלנו הם נטחנים עם הליפה הדקה החומה וקראתי שתמי אמרה שזה מעכב פעילות אנזימטית. בכל מקרה שיירי מזון בצואה, אומר שהוא אינו מעכל, למרות שתירס ואפונה, ועדשים, הופיעו אצלנו הרבה בצואה, כי הם פשוט לא לעסו טוב, אלא בלעו שלם ואז זה לא התעכל. אנחנו משתמשים בקמח אורז בעיקר, משולב עם קמח התירס, טפיוקה וחומוס. יש גם קמח כוסמת וקמחים נוספים. בארה"ב ראיתי שימוש בקמחי שעועית וגם בארץ אפשר למצוא חנות שתטחון לכם. גם קמח כוסמת הוא כבד יותר לעיכול וכשהשתמשתי בו יותר, היו לו המון גזים. בדיקת הרגישויות למזון יכולה להעשות בארץ- במסגרת בדיקות מיוחדות של הקופה, ונקראת RAST. זו בדיקת דם לנוגדנים, אך אינני יודעת עד כמה הרגישות שלה והאם היא מספיק אמינה. היא בודקת 40-70 מזונות שונים. בדיקות רגישות אחרות נמצאות במעבדות בחו"ל. אנחנו בדקנו במעבדת מטמטריקס ל-90 סוגי מזון. יש גם אפשרות לבדוק רגישויות במזון בביקום. אני המלצתי על עקיבא אורצל בבני ברק וכדאי לבוא עם רשימת המזונות ולהביא את התוספים פיזית אליו. מזונות מיוחדים כדאי גם להביא. גם יואב הרט המליץ על ביקום בירושלים, אז אפשר לקבל ממנו פרטים.
חג- שמח