קמח מלא מול קמח לבן

natafish

New member
קמח מלא מול קמח לבן

לאחרונה החלטתי לעבור לשימוש בקמח מלא רגיל ותופח להכנת הבישול הביתי. רציתי לשאול האם קיים הבדל בשימוש בין שני הסוגים ואם כן, מהו השוני וכיצד עלי לחשב כמויות בהתאם?
 
קמח מלא תופח

תודה על השאלה קמח מלא תופח הוא שונה מקמח מלא רגיל כפי שכבר המלצתי, תנסו למצוא מתכונים המשתמשים בו ולא לעשות המרות שמובילות לתוצאה בינונית בהצלחה רני
 

צלליתה

New member
האם הקמח המלא התופח

בריא כמו קמח מלא רגיל? אני שואלת, כי השתמשתי בו במתכון לעוגה "רגילה" ויצא מעולה, קליל ולא דחוס, כאילו אפיתי עם קמח לבן. האם תהליך העיבוד שהקמח עובר לא פוגע באיכויות שלו?
 

misty10

New member
מנסיון שלי... ועשיתי רק עוגה אחת

אם את קונה קמח מלא תופח הוא כבר מכיל יותר חומר תופח כי זה קמח יותר כבד. התייעצתי עם קונדיטור שעושה גם דברים עם קמח מלא... והוא אמר לי לשים אותו כמות של קמח, אבל להוסיף 25-30 יותר חומרים מתפיחים ואולי (רק אם זה אפשרי) להוסיף קצת יותר (משהו בין כפית לכף לכל 1/2 ק"ג קמח) נוזלים או משהו רטוב... לפי הטעם
 
למעלה