לאחרונה החלטתי לעבור לשימוש בקמח מלא רגיל ותופח להכנת הבישול הביתי. רציתי לשאול האם קיים הבדל בשימוש בין שני הסוגים ואם כן, מהו השוני וכיצד עלי לחשב כמויות בהתאם?
בריא כמו קמח מלא רגיל? אני שואלת, כי השתמשתי בו במתכון לעוגה "רגילה" ויצא מעולה, קליל ולא דחוס, כאילו אפיתי עם קמח לבן. האם תהליך העיבוד שהקמח עובר לא פוגע באיכויות שלו?
אם את קונה קמח מלא תופח הוא כבר מכיל יותר חומר תופח כי זה קמח יותר כבד. התייעצתי עם קונדיטור שעושה גם דברים עם קמח מלא... והוא אמר לי לשים אותו כמות של קמח, אבל להוסיף 25-30 יותר חומרים מתפיחים ואולי (רק אם זה אפשרי) להוסיף קצת יותר (משהו בין כפית לכף לכל 1/2 ק"ג קמח) נוזלים או משהו רטוב... לפי הטעם