קמח עדשים האם יש סכנה?

קמח עדשים האם יש סכנה?

שלום ביקשתי היום מהחנות תבלינים שיטחן לי עדשים - בכדי שיהיה לי קמח עדשים

האם יש בזה סכנה מסויימת ?

אני מניחה שאם אני אופה אז לא כי זה בטמפרטורה גבוהה מה לגביי חביתה ?

יש לציין שזה יוצא הרבה הרבה יותר זול השאלה אם זה אותו דבר...

תודה
 

Gidi Shemer

New member
רק אם הוא מקרב את האצבעות שלו למטחנה

אחרת אין באמת סיכון.

ועכשיו ברצינות, לא רואה סכנה עדשים טחונות אבל אני לא חושב שעדשים טחונות היטב וקמח עדשים זה אותו דבר, אלא אם יש לו אפשרות להמשיך בטחינה בעזרת grinder שיגרום לטחינה דקה עד כמה שאפשר.

יש סכנה פונציאלית שחשבת עליה?
 
תשובה +שאלה

שכחתי לומר - טחנתנו לי עדשים כתוים - מקווה שגם הקמח שנמכר בחנויות הוא גם מאותם עדשים מישהו יודע .?

מבחינת סכנה חשבתי על אותו קו כמו שבוטנים אסור לאכול שהם לא קלויים כי שי בהם רעלן כלשהו.

אני חושבת שזה אותו דבר אבל אשמח לשמוע פה את דעת המומחים .

אשמח גם למתכונים אותו

תודה
 

Gidi Shemer

New member
עדשים אינם בעיתיים מהבחינה הזו

למעשה, רבים וטובים נהנים מעדשים מונבטות שלא בושלו כלל וכלל.
 
הקמח אכן עשוי מאותן עדשים

אין בו בעיה, כי כאמור הוא עובר בישול/אפייה/טיגון בכל מקרה [למרות שבטח אפשר גם לאכול אותו חי, למרות שלמה לך?].
בשביל מתכונים אני מציעה לחפש בגוגל: חביתת קמח עדשים [אם לא תמצאי חפשי חביתת קמח חומוס ותעשי אותו דבר רק עם קמח עדשים], קציצות קמח עדשים [לראות לאילו קציצות ניתן להוסיף אותו], פשטידה קמח עדשים [לאילו פשטידות מוסיפים אותו].
 

גםאני5

New member
אאל"ט הקמח הקנוי (ואולי מייבאים מס' סוגים)

עשוי מצהובות.
 

RSPA

New member
יש את קמח העדשים האדומות

שהוא אדום בצבעו ויש את קמח החומוס ההודי הצהוב שנקרא בהודו קמח עדשים.
אף פעם לא הבנתי למה זה ככה.
אולי מישהו יסביר זאת ?
גבי ?
 

גםאני5

New member
מצאתי בגוגל שמכינים קמח כזה גם

מעדשים שחורות, שאהובות עלי ביותר.
 
למעלה