קמין נפט או גז?

gevayu

New member
קמין נפט או גז?

למי יש אחד מהשניים? מה הצריכה של בלוני הגז? ושל מילוי הנפט? מחפש אנשים שיש להם ולאו דווקא מספרים מחוברת ההפעלה. תודה

קרן ס2

New member
תנור נפט

לנו יש תנור נפט ישן והעלות היא מאוד יקרה (לפחות לדעתי). בחורף אנחנו מדליקים אותו עם ההגעה לבית (בסביבות 16:00) ומכבים למחרת בבוקר. בשישי - שבת דולק רצוף. עלות של ליטר היא כ- 5.75 ש"ח ואנחנו משתמשים בכ- 250 ליטר + חודשי. כלומר יוצא בסביבות 1400 - 1500 ש"ח לחודש!!! אין לי מושג מה הניצולת של התנור (הגיע עם הבית השכור). אנחנו קנינו קמין עצים לבית שאנחנו בונים וגם יהיה לנו מזגן מזגן מרכזי בחלק מהבית.

בינא

Member
השאלה שלך לוקה בחסר של נתונים...

היכן מיקום המבנה? בהר או בשפלה? מה גודל המבנה? קומה אחת או 2 + מרתף? החימום משמש רק לקומת קרקע בסלון אבל הוא עם תקרה בגובה 6 מ' עם מסדרון פתוח לקומה א' או עם תקרה רגילה וחלל מדרגות? עם חלונות גדולים, ויטרינות ענק או חלונות קטנים? המבנה מבודד או בנוי בבלוקים וטיח? עקרונית - קמין זה בזבוז כסף...לא משנה על מה הוא עובד. הנפט מתייקר...הגז גם כן...עץ גודל בזול באפריקה וגם הוא לא זול. הגז פולט הכי מעט לאוויר, במידה והארובה בנויה נכון לכן הניצולת שלו תהיה הטובה ביותר ותקבל ממנו את מכסימום החימום...אם מיקום הקמין והארובה נכונים. העץ מסריח לכל השכנים את האוויר, הבערה שלו הכי מפייחת ולכן תוקת החימום שלו הולכת ויורדת במשך החורף...באירופה מזמן עברו לפחם אבן בתחילת המאה העשרים (הקודמת) מסיבה זו וגם כי נגמרו להם העצים ובמאה ה-21 עובדים עם הגז...כי הוא הכי נקי. תנורי הנפט למיניהם מחייבים תחזוקה שוטפת, ניקוי פילטרים ומשאבה וכיו"ב, סובלים מנזילות והחלדה לאורך זמן ומסוכנים יחסית יותר מהאחרים למקרים של דליפה וכתוצאה מכך שריפה אקראית. דליפת נפט תיכנס לרצפה ולמילוי ותיצור כתם בלתי ניתן לתיקון ברצפה, גם אם קרמיקה. דליפת גז תורגש בגלל הריח ואם לא נמצאים בבית כשזה קורה, תזרום על הרצפה עד לדלת הכניסה ומשם החוצה, בהנחה שיש מרווח בין הדלת לרצוף כי הגז כבד מהאוויר. עלויות הבערה משתנות בהתאמה למיקום המבנה, צורתו, סוג הגג, איכות הבניה שלו ובעיקר איכות הבידוד של קירותיו ואיכות האיטום והבידוד של פתחיו (דלתות וחלונות), הרגשת המשתמשים, גיל המתגוררים במבנה ועוד ולא משנה באיזה סוג חומר בערה משתמשים. יש מבחר הרבה יותר גדול של ספקי גז מנפט. מיכל גז יכול להיות תת-קרקעי בעוד שמיכל הנפט חייב להיות עילי, על כל המשתמע מכך, כולל הוצאות קניה והתקנה. מיכל גז לא קונים אלא שוכרים כחלק מהחשבון כי המיכל חייב להשאר באחריות החברה המחוייבת לבצע בדיקות בטיחות כל שנה וגם על זה משלמים בחשבון הגז. ניתן להתקין גם מנורת חירום שעובדת על גז, יחד עם נקודה לקמין, נקודות נוספות לתנורי גז ונקודות לבישול במטבח ומנגל בחוץ. יש בזה יתרון במקרים של הפסקות חשמל ורצון לאכול סטייקים ללא לכלוך... בערת הגז פולטת אדי מים לאוויר לכן מומלץ החימום הזה באזורים היבשים של הארץ, יותר מאשר שמישור החוף למשל, כי בערת הגז תגביר את הזעת קירות החוץ בהתאמה להפרשי הטמפרטורה פנים-חוץ, הבידוד של המבנה והפתחים, איכות בידוד הגג וצורת המבנה.

gevayu

New member
בגדול אתה צודק בינא, כתמיד

אבל אני מנסה להבין את הממוצע להפעלת קמין גז/נפט במרכז בית (נאמר 70-100 מ"ר כיסוי של השטח העיקרי בבית) במישור החוף (כלומר, לא קר מדי בחורף) למספר שעות ביום. במספר חנויות שהיינו בהן נאמר לי שהצריכה של קמין בממוצע היא חצי ל' נפט או חצי ק"ג גז. לכן, לפי הקצב הזה, קמין גז (גם במקום לא קר במיוחד) מחסל זוג בלוני גז בקצב של אחד לחודש. בחישוב זריז זה יוצא פי 1.5-2 במחיר לשעת הפעלה לטובת הנפט. אני בשלב שעוד יכול להתלבט ולכן אני מעלה את השאלה כאן, במקום פחות משוחד יחסית. תודה

רשר

Well-known member
מנהל
אומדן עלויות אנרגיה להסקה 2010

תמצא כאן את התשובות המתאימות ביותר למציאות ללא ניחוש או הצגה של מוכר בחנות,

gevayu

New member
כן. זה אכן מאפס

אני מניח שההשוואה שאני צריך לעשות שם היא בין תנור נפט עם ארובה למערכת גפמ דירתית. אם כן אז התוצאות הפוכות בדיוק. מעניין.

לא נפט,לא סולר,ולא גז

לדעתי בית בגודל שציינת,ובאזור שציינת,מספיק מזגנים,זה לדעתי יותר זול,יותר זמין,יותר נקי,יש אזורים בארץ שמזגנים לא מספיק טובים,בגלל נקודת הקפאון (מתחת ל-6 מעלות הם קופאים) למרות שיש היום ובעצם מזמן התקן שפותר את הבעיה,אבל באזור שלך כאמור מזגנים זה הפתרון הטוב ביותר(מזגן 12 אלף BTU בכל חדר,ומזגן גדול יותר בסלון (36 אלף BTU ) לי יש קמין נפט שעבד מצויין כל זמן שהנפט היה בסביבות ה-3 ש"ח לליטר,היום אני לא בטוח אבל לא פחות מ-6 ש"ח לליטר,כמי שנמצא באזור קר ,אני צריך לפחות 1500 ליטר בעונה,זו הוצאה גדולה מאד,לשכנים שלי יש קמין עץ,הם אוספים עץ בכל מקום אפשרי,(אני לא בנוי לזה) וכך יוצא שהעלות אצלם היא אפסית,החום הוא מצויין (הכי טוב שהרגשתי)לשאלתך המקורית,לא נפט,לא סולר,ולא גז

בינה - אתה מטעה.

חימום בגז הוא הכי יקר. בארץ בניגוד לאירופה ( שם משתמשים בגז טבעי) הגפ"מ בארץ מיוצר מנפט ולכן מזהם יותר בסה"כ גם בשלב הזיקוק בבז"ן וגם בשריפה בקמין. עץ למרבה הפלא מזהם הכי מעט. באירופה מחממים בגז טבעי שעלותו זולה יותר מנפט פחם ובחלק הממדינות אפילו מעץ. מה הקשר לאיך שהארובה בנוייה לפליטת הגזים של קמין הגז? ארובה צריכה להיות מותקנת לפי התקן הרלוונטי. עובדה - הגז הוא בעל ערך קלורי גבוה יותר ולכן יחמם יותר מנפט עץ. מיקום נכון של קמין חשוב ביותר בלי שום קשר לדלק שמזין אותו. אם הצנרת נפט תתוקן נכון אם שרוול מגן הזיכוי שתינזק קלוש. אם תהיה דליפת גז ולא קטנה ביותר הבית יתפוצץ( מספיק 5% מהנפח ). גפ"מ כבד מהאוויר כפי שציינת אבל לא יזרום תחת המרווח שמתחת לדלת ולכן מסוכן גם בהיבט זה. קמין נפט מצריך אחזקה אחת לשנתיים קמין גז אחת לשנה - אחזקתו של הגז יקרה יותר. פעם אחרונה שבדקתי היו יותר תחנות דלק שמספקות נפט מספקי גז. מיכל נפט יכול להיות טמון רק שיצריך משאבה. לא כל בית יכול לקבל / להתקין צובר גז. אדי המיים הפלטים בתהליך הבעירה של הגז נפלטים דרך הארובה ואינם משפעים על הלחות בבית. היתרון של קמין הגז על קמין הנפט הוא במראה הבעירה , עיצוב, אין צורך להעלות ארובה עד לגג, אין צורך במיכל בחצר, שליטה באמצעות שלט. היתרון של קמין הנפט על קמין הגז הוא בעלות נמוכה של הקמין וההתקנה , עלות שימוש נמוכה יותר, עלות אחזקה נמוכה יותר בטיחות טובה יותר.l

gevayu

New member
קמין גז עולה יותר מקמין נפט אצל כולם

אז טבעי שהם ימליצו דווקא על גז.

נא לא לשכוח שבעקבות הגילויים האחרונים

מחירי הגז הטבעי בארץ צפויים לרדת בעשרות אחוזים. כך שלדעתי קמין גז - בחירה נכונה לטווח ארוך.

רשר

Well-known member
מנהל
אין כל בטחון שמחיר הגז לצרכן ירד

או שגז טבעי בכלל יגיע לצרכן הביתי כי הרוב ימכר לתעשיה ובעיקר ליצור חשמל, את הגז שמופק מנפט חייבים למכור או לשרוף זה מוצר לוואי של זיקוק נפט שכמותו קטנה מכדי לשווק לתעשיה בהיכף גדול וכיום כבר יש מאות אנשים שמתפרנסים ממערך השיווק שלו לכן סביר שהמצב לא ישתנה באופן משמעותי, בנוסף ציוד הקצה של הצרכנים צריך להשתנות בהחלפת סוג הגז,

אף אחד לא אומר שישתמשו בגז הטבעי בבתים...

גפ"מ ישאר גפ"מ, והצרכנים בבתים ימשיכו לצרוך אותו. אבל, (1) חלק גדול של תעשיות שונות כבר נמצא בתהליך של הסבה מגפ"מ לגז הטבעי, דבר שיקטין צריכה באופן משמעותי וישפיע על המחירים, ו(2) עלויות ההפקה של גפ"מ מהגז הטבעי יקטנו בעיקר עקב הקטנת עלויות השינוע, וכך ישפיעו על המחירים כנ"ל. התהליך בתחילתו, אבל אני מאמין שכעבור 5-7 שנים המחירים יירדו בצורה משמעותית.

גפ"מ מיוצר מנפט ולא מגז טבעי

דבר אחד בטוח - כל פעם שתשובה בצרות הוא מוצא גז או נפט. המעבר של התעשיות לגז טבעי מבורך אבל תעקוב בחדשות אחרי פריסת התשתיות לתחנות הכוח ותבין כמה זמן זה יקח עד שיגיע לצרכן הפרטי. כפי שרשר ציין יהיה צורך להחליף את כל ציוד הקצה ( כולל חלקים בתוך הקמין עצמו המותאמים כרגע לגפ"מ) לצורך המעבר לגז טבעי. לא כללי לשנע גז טבעי במכלים אלה באמצעות פריסת תשתיות.

למעלה