קמיעות

מוחמד5

New member
קמיעות ../images/Emo57.gif

איך מתיחסת הנצרות לעניין הקמיעות. ראיתי קמיעות (במיוחד בצורת קלף )עם תמונה של מרים הקדושה או של יהשוע ופסוקים מהברית . איך רואה הדת את נושא הקמיעות? תודה, וסופשובע מקסים.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifהיי מוחמד יקר שאלה מעניינת../images/Emo13.gif

רק חייבת תיקון, ישוע זה השם ולא יהשוע, היה יהשוע בברית הישנה אבל זה מישהו אחר. לדעתי קמעות זה מעין אמונה בכוחם של חפצים, וזה לא יתכן באמונה הנוצרית גם אם יגידו שמקובלים התפללו על קמעות אלו, ובמפורש מבחינת אמונתי זו עבודה זרה, שאלוהים הזהיר ממנה במפורש. לכן גם תמצא אותי לא מאמינה בעין הרע או ליתר דיוק לא מאמינה בכוחה של עין הרע עליי ועל משפחתי כי אנו מאמינים ואמונתי אומרת שאם דם ישוע עליי באמונה אז שום כוחות אפלים לא יכולים לגעת בנו, כי מה שבתוכי חזק מהם. אמן. קלפים עם תמונות של קדושים או של ישוע אין להם כוח בעיניי שום כוח מגן והן נועדו בכדי להסיט את הלב מהמוקד הנכון והוא דם ישוע וקבלתו ללב וידיעה כי מוגנים אנחנו איתו, בלי צורך לקמיעות או קלפים או אדמה קדושה כלשהי שמביאים מאיזה מנזר.. הששתרשו מחשבות שחייבים את זה איתנו אחרת אנו בסכנה..ואני אומרת מה שאתם מפחדים ממנו אתם מזמינים אליכם, כי הפחד ממשהו משמעו חוסר האמונה שישוע יכול להגן עליכם, וכשזה קורה שאנו לא מספיק מ אמינים בהגנה שיש לנו אז ההגנה תוסר, כי שום דבר לא בא בכוח אלא מה שנזמין ואז אנחנו כן חשופים למפגעים. באיוב 3 הוא אומר: 25 لاني ارتعابا ارتعبت فأتاني والذي فزعت منه جاء عليّ. 26 لم اطمئن ولم اسكن ولم استرح وقد جاء الرجز מה שהכי פחדתי ממנו..בא!! כי למה לפחד מלכתחילה
הלא מבינים אנו איזה כוח שוכן בנו?

מוחמד5

New member
תודה על התשובה

אני וראה יותר ויותר את התופעה של "קלפי הקמיעות " או "אל אליקונה " (למה אין מקלדת בערבית?).

salt of earth

New member
איקונה זה לא קמיעות

אין שום קשר בין המשמעות של האיקונה לבין המשמעות של הקמיעות, הנוהג הזה שקיים אצל חלק מהמקובלים היהודים כמעט ולא קיים אצל הנוצרים. הנוצרים כן שמים איקונות בתוך הבית, אבל זה יותר للتذكار ומתן כבוד למרים הבתולה או ישוע או הנביאים או הקדושים. לעיתים כאשר מכריזים על אדם קדוש או יש חגו של קדוש (היום בו הוא נפט )אז נהוג לחלק בחינם איקונה שלו, עם תפילה פרטית שהוא כתב וזה משמש אך ורק ל تذكار היכולות העל טבעיות שאנשים מייחסים לאיקונה זה לא מבוסס בנצרות וזה יותר אמונה עממית. ואם אנחנו מכבדים את האיקונה אז לא בגלל שהיא ציור, ולא בגלל שהיא עשויה מנייר ולא בגלל סיבה אחרת אלא רק בגלל שהיא משקפת דמות חשובה עבורנו- כפי ששמים תמונות של בני משפחה בארנק.

שלום מוחמד ותודה על השאלה

אני מצטרפת לעמדתה של שפרד בעניין הזה, שהיא למעשה עמדת הנצרות בכלל. אם ישנן נוצרים שמאמינים בקמיעות אז זהו עניין של מנהגים ומסורת בחברה שלנו ולא קשור לדת! לא היבנתי למה אתה מתכוון ב"קלפים"?? יש הבדל גדול בין כלפים כאלה (כמו שילוב בין תמונות של ישוע ושל מרים אלעדרא עם כל מיני דברים אחרים כמו "עין זר2א"... לבין אייקונה!!), כלפים מהסוג הראשון, אם יש כאלה ואני אישית לא נתקלתי בהם, בוודאי לא תמצא באישזהו מנזר!!! ובודאי אינו קשור להוצאה נוצרית כלשהי..... לעניין האייקונות, דיברנו על זה בזמנו, היה שרשור בנושא "עבודת אלילים" ונשאלה השאלה האם הקמת פסל או אייקונה אינה סוג של עבודת אלילים... התשובות נמצאות שם ובהרחבה
כך שאני ממליצה שתקרא. אנסה למצוא את אותו שרשור.... כל טוב

salt of earth

New member
גם אני לא נתקלתי בקלפים שהן "קמיעות"

אבל אני מניחה כי מוחמד הניח (
) כי האיקונה זה למעשה קמיעות. בכל אופן אני מסכימה עם שתיכן כי אם אנשים נושאים איקונות או כל פריט דתי אחר כדי למנוע את עין הרע, אז למעשה זה אומר שהם מאמינים בעין הרע כלומר שהם לא מאמינים בכוחו של אלוהים להגן עלינו. ישנם הרבה תופעות בהם האנשים לוקחים פריט שהוא דתי - כמו איקונות ומשתמשים בו בצורה שהיא מנוגדת לדברים שאליהם מטיפה הנצרות

וזה הלינק של השרשור דאז

השרשור שמתחיל בשאלתו של גדעון בנושא הפסלים.... כמובן אין רצון להעלות דיון כזה שוב פעם, רק רציתי להקל עלך במקום שתחפש
ממליצה שתעיין בו.. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1674&firstmsg=90

למעלה