אני יודע שזו בעיקר אשמת משרד התחבורה בארץ, אבל עדיין. אף שבדי שפוי בדעתו לא יקח חופשה באילת שעולה לו פי 2 מחופשה זהה (או טובה יותר) בסיני, או בטורקיה, או בקפריסין, או באחד מאיי הים התיכון.
בהנחה שזו לא בדיחה, אין לי מושג מאיפה הגעת לזה. (ולמקרה שלא ידעת, מחירי האלכוהול בשבדיה הם מהיקרים בעולם. בירה ממוצעת בפאב תעלה בערך פי 2 ממחירה בארץ, שלא לדבר על החוקים הדרקוניים בכל הקשור לממכר אלכוהול באופן כללי).
האיש שלי ביקש שאביא לו וודקה מקומית משבדיה. מהר מאוד גיליתי ששם הוודקה המקומית יקרה יותר מבישראל! אפילו בדיוטי פרי! הם נאבקים בבעית השכרות בכל הכוח, והתוצאה היא שהאלכוהול יקר בצורה מטורפת.
אלו שגרים במלמו או הלסינבורד באים לקופנהגן להנות מבירה מוזלת.הם גם מקבלים תלושים לקנות רק כמות מוגבלת. האמת היא שבגלל שהם לא רגילים לשתות כמו הדנים הם שותים ושותים ושותים עד הבוקר .
חוץ מזה לא אמרתי שבירה היא לא משקה אלכוהולי, התייחסתי ספציפית אליה. בפאבים בסקיוה חצי ליטר בירה מהחבית עלתה 20DK, בת"א (אין לי שמץ איך זה במקומות אחרים בארץ) אותו הדבר עלה באותה תקופה 27DK. כשאתה שתיין כמו הסקנדינבים, תעשה את החישוב שלך מה יותר זול.