קמצנות ?

קמצנות ?

שלום לכולם ושבת שלום אני נשואה מזה שנתיים כשנישאנו הוסכם כי לא נפתח חשבון משותף יחד עם זאת מצא בעלי לנכון לקחת בלא רשותי את מחצית כספי מתנות החתונה השייכת לי - ע``ס 10 אלף ש``ח - לחשבונו הפרטי - בטענה : זה זמני - עד שנקנה דירה כשביקשתי את הכסף טען : לא - את תבזבזי (שטויות) מרגע שנישאנו (וגם לפני) הוא מבקש ממני - קצת כמו דיירת - מחצית מכספי שכר הדירה גם בתקופות הארוכות שלא עבדתי במשך נישואינו תחת מחאה גלויה מצידי כאישה שבעלה צריך לדאוג לה בעת צרה חרף העובדה כי גברים במשק מרויחים - רק מעצם גבריותם - הרבה יותר מהנשים האם אני פתייה ? האם זה צודק לבקש ממני לשבור קופות חסכון - שמי יודע מתי אצטרך - לשלם שכ``ד כשהוא בעלי ? אני קצת נעלבת מזה שהוא ממשיך לבקש כשתקופות איני עובדת (ובעצם - מה יקרה כשאהיה פגיעה יותר ופחות כשירה לעבוד - בהריון או מטופלת בילדים) האם אני צודקת ? אנחנו במריבה גדולה כרגע על הנושא ולא מדברים

את צודקת לחלוטין.

בעלך הוא זה שאמור לדאוג לך לכל מחסורך וזה כולל תשלום שכ``ד. הוא אפילו התחייב ע``כ בכתובה. אם את עובדת, הגיוני שתשתתפי בהוצאות הבית. אחרי הכל, אתם נשואים וחולקים יחד את חייכם. מקווה בשבילך שעשיתם הסכם ממון לפני נישואיך. אישית, לי הוא נשמע נצלן. יותר מאשר קמצן. גם את כספי החתונה המגיעים לך זכותך לתבוע ממנו. אבל הכי חכם יהיה לפתוח חשבון משותף, שיש לשניכם שליטה מלאה בו, כולל אפשרויות משיכה לשני הצדדים. אינך צריכה לשבור חסכונות בגין הוצאות בהם הוא מחוייב. כשבעלי ואני נישאנו פתחנו חשבון משותף, כל כספי החתונה נכנסו ישירות לשם, ומחשבון זה שולמו הוצאות הבית כולל שכירות. ולא שינה בכלל מי הכניס את הכסף לחשבון. יש לציין שבשנתיים הראשונות לא עבדתי כלל. וגם אח``כ כשעבדתי היו אלו תקופות קצרות ולא ממש מכניסות. כך שאפשר להגיד שכל ההוצאות יצאו בעצם ממשכורתו של בעלי. אתם צריכים לשבת ולהבהיר את העניין בינכם. לא לדבר זה לא הפתרון. לפי דעתי כדאי מאוד שתפתחו חשבון משותף. בהצלחה.

בעלה חכם

הוא כניראה קלט שיש לו עסק עם לא יוצלחית ושמתישהו הם ייתגרשו . . . אז הוא כבר מראש מבטל טענה עתידית שלה לחלוקת רכוש או מזונות או שמירה על רמת חיים גבוהה , והוא כבר מעכשיו מוכיח שהוא לא מפרנס אותה , ככה הוא גם לא יצטרך לפרנס אותה כשהם ייתגרשו . . .

Dark Muse

New member
למה התחתנתם?

אני ממליץ לך לפנות ליועץ לזוגיות כי חסר בזוגיות שלכם דבר מאוד קטן ומשמעותי שנקרא אמון. אם הוא לא מסוגל לסמוך עליך שלא תבזבזי את הכסף, ואת לא מסוגלת להבין שגם את צריכה להשתתף בהוצאות הדירה, אז יש כאן בעיה חמורה לשניכם. למה את לא עובדת? קשה לך למצוא עבודה? לכי תעבדי מיד ותרוויחי כסף בשביל לעזור בהוצאות. זה שהוא בעלך לא אומר שהוא צריך להחזיק את כל משק הבית. אין שום קשר לזה שגברים מחזיקים את המשק. את מקשיבה לעצמך בכלל? אפילו אם תרוויחי 3000 שקל זה גם יעזור בהוצאות שכר הדירה וגם יהיה לך כסף לחסוך. דברי איתו שאת הולכת למצוא עבודה ואת תתחילי לעבוד עד שבוע הבא, ואת תעזרי במימון משק הבית איתו ביחד מבלי לפתוח את קופת החיסכון. תגידי שבשבילך הקופה הזאת לעת צרה. תנסו גם לפתוח חשבון משותף אחד ולנהל את הכלכלה שלכם כמו שצריך. אם תמשיכו בדרך שאתם ממשיכים בה כיום, חייכם יהיו מרים עד שאולי תתגרשו לבסוף. איך לעזאזל מתחתנים מבלי לסמוך אחד על השני?!

למעלה