קןרס פארמדיקים

sweetbaby

New member
קןרס פארמדיקים../images/Emo35.gif

היי!! אני חדשה בפורום ורציתי לדעת כיצד אפשר להירשם לקורס פאראמדיקים? מאיזה גיל?

amitp

New member
שלום! ../images/Emo42.gif

ברוכה הבאה ילדה :).. אז ככה - לימודי רפואת חירום (פאראמדיק) אפשר ללמוד בארץ בכמה מקומות: 1. קורס בן שנה במד"א, יוצאים עם תעודת פאראמדיק של מד"א, 2. 4 שנים באסף הרופא, יוצאים עם תואר ראשון בסיעוד ותעודת פאראמדיק של מד"א, 3. 3 שנים באונ´ בן-גוריון, יוצאים עם תואר ראשון ברפואת חירום ותעודת פאראמדיק. 1. על מנת להרשם לקורס במד"א יש לפנות לאגף כוח אדם במד"א (טלפון 03-6300231). ככלל דרישות הקדם הן: תעודת בגרות מלאה (לא חשובים הציונים) + 12 שנות לימוד, ידיעת השפה האנגלית, תעודת יושר, רקע פארארפואי (חובשת קרבית, מתנדבת מד"א וכו´), שירות צבאי, בריאות תקינה, המלצות. לאחר ההרשמה לקורס עוברים מספר מיונים שכוללים - ועדת קבלה, מבחן עיוני בסיסי בע"ר ובאנגלית, מבדקים פסיכוטכניים של משרד העבודה, סימולציות צוות וראיון על ידי פסיכולוג. הקורס עצמו נמשך כשנה, עלותו (במידה ואת משתתפת חיצונית, לא עובדת מד"א) - בסביבות 12000 ש"ח. לפני תחילת הקורס יש לעבור קורס נהגי אמבולנס של מד"א, שנמשך כחודש ועלותו בסביבות 1200 ש"ח. בסיום הקורס תוסמכי כחובשת מד"א ואם תעמדי בתנאים מבחינת גיל, ותק וכו´ תקבלי גם רשיון נהיגה על אמבולנס, ככה שסופסוף תוכלי להעיר את השכנים בלילה... 2. על מנת ללמוד באסף הרופא או בבן גוריון יש להרשם לאוניברסיטה (העברית או בן-גוריון) הרלוונטית. חוברות הרשמה יש בכל חנות דיונון או סטימצקי. על מנת להתקבל בבן-גוריון יש צורך בפסיכומטרי בסביבות 500 + הדרישות שפורטו בסעיף 1. נדמה לי שבאסף הרופא זה דומה אבל אני לא ממש יודע. טוב, מקווה שזה עוזר קצת, אני אשמח לפרט טיפה יותר, בינתיים מה דעתך לספר לנו טיפה על עצמך, מי את, מאיפה ומאיזה רקע? (כמה למה מדוע איך.. הרבה שאלות יש לי היום :) ) - טוב, רק אם את רוצה... בכל מקרה, בהצלחה! עמית.

amitp

New member
דרך אגב, הילדה זה

בגלל הכינוי - אל תבינו אותי לא נכון...

sweetbaby

New member
תודה רבה!!../images/Emo20.gif

עמית תודה רבה על המידע המפורט ועל קבלת הפנים הנעימה!!!

sweetbaby

New member
אני../images/Emo20.gif

אני מתנדבת בוגרת,בקרית גת. מתנדבת כבר כמעט 3 שנים ונהנית מאוד. אני מעוניינת לעשות קורס פארמדיקים,אבל עדיין הכול בגדר של מחשבה!!
ועכשיו ספר לי קצת על עצמך...

amitp

New member
שלום שלום ../images/Emo142.gif

מה נשמע? טוב, אז אני.. :) חובש קרבי בגמלאות ( :) ) וחובש מתנדב בתחנת פתח-תקווה כבר בערך 3 שנים. חוץ מזה אני גם סטודנט לרפואה באונ´ בן-גוריון (ונהנה מאוד! :) ). עכשיו אני מנסה להבין - את מאיזור לכיש ופרטים על קורס פאראמדיקים את מבררת כאן?? דני - לטיפולך! :) את לפני או אחרי צבא?

למעלה