קנאה בבנזוג

almog502

New member
קנאה בבנזוג

יש לנו שני חתולים בני 5 בערך, זכר ונקבה.
לאחרונה עלה אצלי החדש שהזכר מקנא בבנזוג שלי, אולי מרגיש מאוים ממנו..
כשאני איתם לבד בבית הוא מתנהג כרגיל - לרוב משחק עם הנקבה, ישן, ולפעמים מתקרב אלי לתשומת לב.
אבל כשבן הזוג בבית, פתאום הזכר לא עוזב אותי, מיילל לתשומת לב בלי הפסקה ומשגע את שנינו עד שאני מתפנה אליו ללטף ולהרים אותו.
זה נהיה ככה שממש ברגע שבן הזוג נכנס הביתה, החתול מתעורר ומתקרב אלי, רוצה לטפס עלי, לא מפסיק ליילל, וזה ממשיך ככה עד שבן הזוג עוזב את החדר או אחרי שהוא קיבל מנה משמעותית של תשומת לב.

יכול להיות שיש דבר כזה?
זה הגיוני?
ומה עושים אם בקרוב יוולד לנו תינוק? האם צפויה בעיית התנהגות גם שם?

ארמורגם

New member
בן הזוג?

שאלת אם יכול להיות דבר כזה, והאם זה הגיוני, אז הנה עובדה שכן.
מה לעשות עם זה? זו כבר שאלה למומחים ממני.

Yukita

Active member
מנהל
צריך לבנות אמון עם בן הזוג

במקום להכנס לתסריטי מדע בדיוני ופרנויה מתקדמת לגבי "מה יהיה עם נצפה לתינוק" מוטב להץמקד במציאות הקיימת. כרגע, מה שברור הוא שהחתול מרגיש חוסר בטחון לגבי בן הזוג, וצריך לעבוד על בניית מערכת יחסים טובה ביניהם. אין שום סיבה שלא יצליח, אם בן הזוג מוכן להקשיב ויש לו רצון טוב בעניין.
&nbsp
יש לכם שני אפיקי פעולה בנושא. האפיק הנכון ביותר למי שאף פעם לא התנסה בזה ולא יודע איך מתחילים הוא עבודה עם יועצת חתולים (בפורום הוזכרו אורלי זכאי, ריבי מאייר, מרתה אסטרקין ועוד). היועצת צופה במה שקורה ונותנת לכם טיפים מדויקים איך לשפר את המצב.
&nbsp
האפיק השני יכול לעבוד, אבל צריך להבין שקל לטעות אם לא שמים לב לניואנסים: יש באינטרנט פרקים של תכניות כמו my cat from hell, תכנית לא רעה בכלל שמראה איך עבדו עם בעיות התנהגות של חתולים. ישנם פרקים העוסקים בבניית אמון מול בן זוג שנכנס הביתה, או "סתם" בין בעלים לחתול אלים או לחוץ. אתם יכולים לשבת ולצפות בכמה פרקים כאלו ולהבין את הבסיס לבניית מצב טוב יותר. כמובן שבן הזוג צריך לשתף פעולה.

למעלה