קנאה בזוגיות-לא לראשי.

NSObject

New member
קנאה בזוגיות-לא לראשי.

אז אולי מי שקרא את העבר שלי בנושא, תוהה למה אני עדין מדבר על זה , אבל אנחנו צריכים את עצתכם , כי קצת קשה להבין איפה
אנחנו עומדים ביחס לשאר הזוגות , ואיך נוכל לפתור את זה.

אז יש לנו זוגיות מושלמת (פשוט מושלמת) במשך חודש וחצי,אינטנסיבית מאוד ,ולבחורה יש המון(המון)ידידים בנים טובים .
לפני כמה שבועות כתבתי כאן שידיד חשוד הזמין אותה לארוחת ערב אצלו בבית,והיא הלכה, אני הייתי בסרטים, ומזמן דיברתי איתה
על זה ,וסוג של סיכמנו שהיא לא תכניס אותי למקום לא נוח בלי לדבר על זה לפני ,וכשהיא תבלה עם ידיד לבד, נסכים על זה ביחד . אני אישית לא מבלה עם ידידות.

הכל היה טוב והזוגיות פרחה .
אתמול צץ שם חדש ,וישר אחרי עבודה ״אני הולכת אל x הביתה אחרי עבודה״ . היא היתה אצל x מ8 עד 11 בלילה ,כשבאמצע קיבלתי
הודעה של ״מה נשמע״ כשהיא שם, סוג של לוודא שאני לא כועס או משהו .
כשהיא חזרה גם סיפרה שהיא ״לקחה כמה שאכטות״(ירוק) , כשהיא אחת שלא מעשנת בדרך כלל .
מבחינתי הכל בפנים התפרק שוב , בעיקר כי היא הציבה את זה כעובדה שהיא הולכת ,ושוב עשתה דבר לא נעים.

החלטתי להיות כנה וכתבתי בצורה נעימה שאני חושב שהיא בסדר גמור אבל אני לא רגיל שבת זוגי הולכת אל ידיד הביתה בערב,ואני
לא חושב שאוכל להתמודד עם זה ולהמשיך, שאולי אני הדפוק כאן, אבל זה אצלי משהו שהוא ״מחוץ למשחק״.

דיברנו בטלפון והיה וויכוח ארוך,מבחינתה לא לעניין שאני עושה מזה כזה עניין, ושללכת בערב לידיד הביתה זה לגיטימי לחלוטין, ושאני מגזים
ושהכל באמת באמת כלכך תמים שם,שאלו ידידי ילדות שלה , ובחיים לא היה איתם כלום,ושזה כמו להיות עם חברה , ושאני פשוט מגזים וכו .
היא נעלבה מאוד , ואני נעלבתי מאוד , והשיחה לא התקדמה .

היא אמרה שרצתה להציב עובדה כדי ״לחשל״ אותי ושאבין שככה היא חיה את חייה,וחשבה שזה רק יקרב אותנו שאסמוך עליה .

הקשר הזה באמת טוב מדי מכדי לזרוק אותו סתם ככה , ורציתי לשאול אתכם ,
מי שונה כאן ? זה לגיטימי ש-בת זוג תלך לבית של ידיד בערב ל3-4 שעות עד 11 בלילה ?
לא הגיוני לדרוש שפגישות עם ידיד לבד יתקיימו מחוץ לבית בשעות יום ? או עם בן זוג ? איך זה אצלכם ?

איך נוכל להגיע לעמק השווה בעניין הזה בכלל ?

רואה 6 6

New member
את דעתי אתה כבר מכיר,היא לא השתנתה.

אני לא סובלת אנשים שאומרים לי שמטופש מצידי להרגיש משהו. אם אני מרגישה משהו בעקבות מעשיו של הזולת אני מצפה שייקח את חלקו באחריות וינסה לברר היכן נלך אחד לקראת השני,היכן יוותר מעט גם כן וולכל הפחות,שלא יבטלו את תחושותי. זו דרכה להגיד שאתה רק אקססורי ואתה לא אמור לדבר בכלל.שב בשקט ותגיד תודה שהיא שמה עליך,זה בערך מה שמשתמע מהדברים.
אני בחיים לא הייתי נשארת את אותה כמות זמן שאתה נשאר איתה.

ויקה1222

New member
מה זה משנה מה יגידו?

יהיו הרבה שיגידו שזה בסדר גמור ויגידו שאתה חסר ביטחון ועוד ועוד. ייתכן מאוד שהם צודקים, אז מה?
זוגיות לא אמורה להיות חוויה מחשלת ומחנכת אלא חויה חיובית ותומכת ולך אין זה.
אנחנו לא מושלמים ואם היינו כאלה, אכן לא היינו מקנאים וחיינו היו דבש. בגלל שזה לא המצב ויש אנשים שמפריע להם שבת הזוג שלהם הולכת כל שני וחמישי לידידים, מה שלדעתי אותם אנשים צריכים לעשות הוא למצא בני זוג שיהיו סובלניים יותר בנושא הזה.
מבחינתי, אם הבת זוג מציבה אותך בפני עובדה כדי לחנך ולחשל אותך וכל מערכת היחסים גורמת לך להרגיש כל כך פעמים רע, היא ממש, אבל ממש רחוקה מלהיות מושלמת.

Ginger L Honey

New member

בכנות, אני לא חושבת שהייתי נשארת בקשר הזה.

אם תשים לב למה שכתבת בעצמך- היא למעשה הציבה לך עובדה שכזו היא וזה לא ישתנה.
אתה צריך לקחת בחשבון שאם אתה נשאר איתה בזוגיות, זה אומר לקבל את כל הידידים שלה ואת ההתייחסות שלה אליהם ולהבין שזה כנראה לא ישתנה.
&nbsp
זה לא משנה מה קורה עם אחרים ואם זה מתאים לזוג כזה או אחר- לך זה לא עובד וזה לגמרי לגיטימי.

NSObject

New member
הסיבה ...

שאני שואל לדעתם של אחרים , היא כדי להבין אם הדרישה הזו שלי כזו יוצאת דופן .
אם זו היא דרישה יוצאת דופן לא ללכת לבית של ידידים(עבור הרוב) , אני צריך להשתנות בעצמי , לפחות קצת לבוא לקראת ,
אם זה גם לדעתכם קצת מוזר ללכת לבית של ידיד , אז אני אהיה קצת יותר קשוח ואבין שאני לא כזה ״פרמיטיבי״ .

לפעמים אנחנו קצת לחוצים סתם, ומה שניסיתי להבין הוא ,האם העובדה שזה מפריע לי היא נורא קיצונית או לגיטימית .
היא לא אמרה שהיא שלא תשתנה,היא אמרה שהיא יודעת שהיא קצת שונה ושהיא צריכה לעקל את זה ואיך להתנהג איתי בנושא הזה,
היא אפילו זרקה משפט ש ״אם הייתי צריכה לוותר על כל הידידים עכשיו בשביל הקשר הייתי מוותרת אבל זה היה לא בריא״ .

אז אתם טוענים שהיא לא יכולה לבטל את דעתי, אבל מצד שני גם אני לא יכול לשנות את חייה אחרי חודש וחצי, אני מנסה להבין אם אני פועל בצדק.

אתה יכול לבקש, לא לדרוש...

הבחורה היא לא הרכוש שלך ,היא אדם בפני עצמו...
אתה יכול לבקש ממנה ולנסות למצוא יחד איתה את האיזון ששניכם מסכימים לגביו ומתאים לשניכם כזוג.

Deanna2688

New member
בעיניי אפילו לא לגיטמי לבקש..

היא אדם עצמאי. אני נפגשת עם ידיד שלי לפעמים ב1-2 בלילה.
כי זה השעות שיוצא לנו עם המשמרות המטורפות שלנו
יושבים על קפה (או תה) והכל בסדר.
&nbsp
הייתי נחנקת עם בן זוג כמוך
&nbsp

NSObject

New member
מה כלכך דחוף..

לך לפגוש אדם ב1 בלילה ? גם עם חברות שלך את נפגשת ב1 בלילה ? מניח שלא.. יכול להיות שיש נשים שפשוט
שואבות ביטחון מעצם העובדה שגבר אחר נפגש איתן ? ידיד שלהן? מה כלכך דחוף השמירה על קשר הזו עם בני מין אחר?
לא יודע בת כמה את, אבל בגיל 30 , אני וחבריי(גברים) בחיים לא היה לנו דחוף כלכך להפגש ב1 לילה . דווקא עם אישה כנראה שכן.
ברור שאני אספוג נאצות, אבל אם היה כאן פסיכולוג,אני מניח שהוא היה מאשרר את העובדה שיש משהו אחר
בזה שמדובר בגבר,שתרצי לפנות לו את הזמן .לא שאת רוצה אותו. אלא שעבור אישה לא היית מפנה זמן באופן הקיצוני הזה.
ובקשר למחנק עם בן זוג כמותי , אז תחנקי .

למזלי הקשרים שלי היו כלכך בריאים,ודווקא במיוחד בגלל העובדה שלא פוגשים ״ידידים״ ונכנסים לתחומים אפורים והזויים .
ולא, שמרנות היא לא פרמיטיביות. היא פשוט מתן הערכה גבוהה יותר לזוגיות,והיעדר אנוכיות.

אתה רק מחפש הצדקה לכך שאתה בסדר, נכון?

אחרת, באמת שאין לי הסבר למה הייתי חייב לתקוף ככה את דיאנה.
אם הקשרים שלך היו כל כך בריאים, במיוחד בגלל שאין ידידים, אז על איזה תיק אתה מדבר בדיוק?
&nbsp
בשורה התחתונה - אין כאן בסדר ולא בסדר. אתם שונים מדי, וכנראה עדיף לך לחפש מישהי ששונה קצת פחות. ככה אתה לא תצטרך להיכנס לתחומים אפורים והזויים כמו ידידים, והיא לא תצטרך להרגיש שמישהו בולש אחריה בכל רגע ולא נותן בה טיפה של אמון.

Deanna2688

New member
דחוף?

אני עובדת ב2 עבודות.
הוא סטודנט שמבקר בארץ.
הלו"ז של שנינו מטורף. וזה מה שיצא. וזה היה בסדר גמור.
&nbsp
אני מסיימת משמרת לקראת חצות, הוא חבר כל כך טוב שלי, וכל כך יקר. שעשה המון למעני הרבה לפני שהכרתי את בעלי (המהמם) שיחייה, וגם אחרי.
וקבל קטע: יש לי פסיכולוג, והוא לא רואה משהו מוזר בזה שהחברים הכי טובים שלי הם גברים. להפך.
&nbsp
&nbsp
אנשים לא מוגדרים רק לפי המגדר שלהם.. ואין שום דבר הזוי, או אפור, או "מכבד" בזה שאתה נועל את עצמך מפני העולם, ומפני מערכות יחסים עם אנשם רק בגלל המגדר שלהם.
&nbsp
ואתה כן פרמיטיבי <3
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ובגלל זה את (וגם אני), כנראה, לא היינו מוצאות את עצמנו בזוגיות עם אדם כמו הכותב.
&nbsp
כתבו לך את זה כבר בפעם הראשונה שתיארת את הקשר שלכם - אין כאן עניין של בסדר או לא בסדר. יש כאן עניין של אופי.
כנראה שבעניין הזה - האופי שלכם לא מתאים. גם אם היא תוותר על כל הידידים שלה בשבילך, מספיק שהיא תתקרב קצת לבחור אחר מתישהו במהלך החיים ואתה שוב תתחיל לקנא ולהיכנס לסרטים, והיא לא תבין בכלל מה היא עשתה לא בסדר.
אתה מתאר את הקשר שלכם כל הזמן בתור קשר נפלא ומושלם, אבל מהצד - זה לא נשמע ככה. במקום לפתוח את הנושא איתה בצורה לחלוטין כנה, אתה מעדיף להתייעץ עם אנשים זרים ולבדוק 'מי פחות בסדר'.
אני מבינה שאתה מגיע לקשר הזה עם 'תיק' בנושא. אבל כנראה התיק הזה כבד מדי בשביל הקשר הזה, ואם הנושא הזה כל כך טעון מבחינתך, עדיף לך מראש למצוא מישהי שתתאים לך יותר בתחום הזה.
&nbsp
דרך אגב - אני לא מבינה מה העניין של פגישות 'בשעות היום'. אני לא נמצאת בבית בשעות היום, ואני לא מכירה הרבה אנשים שכן. מגבלת 'אל תפגשי עם ידידים בערב' שקולה, להבנתי, ל'אל תפגשי עם ידידים באמצע שבוע'. אתה מעדיף שהיא תוותר על זמן פנוי שלכם יחד בסופ"שים בשביל להיפגש עם ידידים? או שגם סופי שבוע נשמעים לך לא בסדר, ואז המגבלה היא 'אל תפגשי עם ידידים בכלל'?

NSObject

New member
הפתעה!! אתם יודעים מה מדהים !?!

שאתמול הבחורה בעצמה הלכה ועשתה ניסוי , היא שאלה את כל החברות שלה מהעבודה(כמות די גדולה) מה הן חושבות
על זה שהיא הולכת לבית של ידידים בלילה .יותר מ-10 בנות , ומה היא סיפרה לי בעצמה ?

כל החברות שלה,כולן, אמרו שזה נראה רע מאוד שבחורה הולכת בלילה לבית של ידידים ,ושזה לא מקובל בכלל !

מה עוד מדהים ? שאני אתמול עשיתי את אותו ניסוי, עם גברים , ונשים(כנראה משכילות יותר), ומה הם אמרו ?

כל הגברים(חלקם מנכלים של חברות) אמרו חד משמעית שלא מקובל עליהם שבת זוג אצל ידידים בבית בשעת לילה.
כל הנשים אמרו שזה לא נראה טוב בכלל, במיוחד אצל אישה,ואמור להסתיים מהר מאוד אחרי שיוצאים.

מה יוצא פה? שאתם אנשים די צבועים, כי רוב האוכלוסיה וכנראה גם אתם,שמרנית מטבעה ולא מקבלת דברים כאלו,ובצדק.
לכתוב לאיזה בחור בפורום שהוא טועה זה קל לאללה, אבל כשזה יקרה לגבר שלכן, אתן תלכנה על הקירות .

ולבחורה שפוגשת ידידים ב1 בלילה? את הסטיית תקן, וזה שאת קיימת לא מאשרר את צדקתך,או שהקשר שלך בריא .
אני מזמין את כולכן לעשות סקר אצל הגברים והנשים שבסביבתכן, ולהיות די מופתעות מהתגובה .

האמת שהבנתי שהתגובות בפורום הזה הן לפי אווירה, בהתחלה היתה אווירה לטובתי,אז כולן מצטרפות אליה,ואז היא משתנה
וכולן משתנות איתה,פתאום אני הדפוק ,רמה שכלית די מדהימה :)

A לוןA

New member
שמע, אתה אחד החמודים.

התכוונתי לענות לך תשובה ארוכה ורצינית על הפוסט שלך, אבל אז ראיתי את התגובה הזו שלך.
אז אני אשתוק.
&nbsp
אני ממליץ לך בחום לעשות את אותו דבר.

NSObject

New member
כן עדיף..

שתשתוק באמת, כי אתה לא רק מתנשא נורא , אתה גם תורם אפס מידע.
אם להיות יותר חד משמעי אז , 0KBit .
לא מרשים.

בנתיים מי שתורם פה והרבה זה Aלון

אז תירגע בבקשה עם הירידות!
אני לא מתכוונת לפתוח פה גנון...

A לוןA

New member
חחח

חמוד, כפי שאמרתי.
בשרשורים הקודמים אמרת אחרת. אז או שיש לך זיכרון מאוד קצר, או שאתה פשוט כפוי טובה בצורה קיצונית. אני נוטה לאפשרות השניה.
&nbsp
יאללה, יצאת חומוס. תכניס ראשון וסע.

רואה 6 6

New member
מה אתה רוצה, תגיד?

אתה לא מסוגל לנקוט עמדה ובא בטענות למי שיש עמדה?
אל תדאג, כאן אנשים ישנים טוב בלילה, זה אתה עם הדילמה אז או שתיקח החלטה או שלא אבל תפסיק להתווכח כבר!!

לירוק בבאר ממנה אתה שותה זה לא הכי חכם...

כתבת כבר כמה פוסטים סביב הנושא הזה וכל פעם אתה מתרגז מחדש כשהתגובות לא תואמות את הציפיות שלך - אתה מתעצבן ואז מנסה להפיל על המגיבים את חוסר הביטחון שלך בקשר וכל הזמן מחפש מי צודק (כמובן שזה אתה , מבחינתך) ומדגיש כמה אנחנו טועים.
&nbsp
אז תזכור שמי שצריך להיות בקשר הזוגי המדובר זה אתה והבחורה, ולא אף אחד מאיתנו הגולשים. אתה הצגת סיטואציה- כל אחד מהכותבים פה בפורום טרח והגיב לך גם אם זה נושא שכבר הגבנו עליו בעבר וניסינו לשקף לך איך שזה נראה ולהסביר שלא לכל אחד זה מתאים כשיש ידידויות עם בני המין השני ואם לא עובד-אז לא עובד...
&nbsp
ואני מבקשת ממך להימנע מנתינת "מחמאות" לגולשי הפורום.
הם טרחו לכתוב ולהגיב לך, ובין אם מצאה חן בעינייך התגובה או לא- המינימום זה להודות לאנשים שטרחו ונתנו מזמנם כדי להגיב לך ולנסות לעזור לך.
&nbsp
&nbsp

למעלה