קנאה בשל אח חדש

ord5377

New member
קנאה בשל אח חדש

הבן הבכור שלי בן שנתיים וחצי והקטן בן 3 שבועות. ניסינו "להכין" את הבכור ללידה והשינויים הצפויים כמה שאפשר. בתחילה היה לבכור קשה לראות אותי מניקה. בכל הנקה "הפך" להיות מאד עייף, וצריך את אמא. יש שיפור ניכר בהתנהגות זו. בכל הזדמנות הוא מנסה לעזור לי לטפל בקטן, לתת מוצץ ולנשק אותו. בשבוע האחרון הבכור לא מצליח לישון בלילה. מתעורר כל חצי שעה. רוצה את אבא ואח"כ רק את אמא. רוצה לעבור מהמיטה שלו למיטה שלנו. הלילות הפכו לסיוט אחד גדול. אני מניחה שזה נובע מהעובדה שהקטן ישן בעריסה בחדר שלנו. איך מתמודדים וחוזרים לשגרת לילות תקינה?

אולי לתת לו תפקיד בגידול של התינוק?

ניכר שהוא ממש מעוניין לעזור, להרגיש רצוי. אני חושבת שהוא בגיל שאפשר לתת לו דברים קטנים, אולי לעשות לו פעם בשבוע יום שכולו כמעט יהיה מוקדש לו- למשחקים, חוג משותף וכו'.

מזל טוב לכולכם.

כולכם עוברים עכשיו שינויים- ואני מדברת מנסיון של אמא לילדה בת 7 ותינוק בן 11 חודשים. האח הבכור זקוק להמון תשומת לב עכשיו וחשוב לתת לו גם זמן לבדו עם ההורים ולא רק כשהתינוק החדש נימצא. הקדישי לו פרק זמן ביום- שהוא רק שלו איתכם- אם זה בבית או מחוצה לו, אל תוותרו על דברים שהייתם רגילים להם והם עבורו "עוגן" כמו אמבטיה, סיפור לפני השינה וכדומה. תני לו לעזור במה שניתן- לתת לך (לא להגיד לו תביא לי טיטול בשביל XXXX אלא תביא לי טיטול, או תן לי את המגבת- שידע שהוא עוזר לך ולא "עובד" עבור התינוק-) זה אולי סמנטיקה בעינייך אבל לא עבור בנך הבכור. אני כל הזמן מדגישה באזניה של לולי שהיא הבכורה אבל לא נותנת לה להרגיש אחראית למה שקורה עם התינוק כלומר- כשהוא צורח- לא באחריותה להרגיע אותו אלא באחריותי- אל תפילי על כתפיו הצעירות של הבכור משא כבד. אני מקווה שאני מצליחה להעביר לך את הטיפים מהנסיון שלי בצורה טובה ולא תחשבי שאני ביקורתית. ילדים נושאים איתם לכל החיים טראומות ילדות שקשורות באחים ובאחיות שלהם- ואני מדברת מנסיון. את יכולה ליפנות אלי גם במסרים אם את רוצה. שבת שלום.

למעלה