קנאה בתינוק חדש

גולש1628

New member
קנאה בתינוק חדש

שלום רב יש לנו ילדה בת שלוש וחצי ולפני כחודש נולד לנו תינוק .מדובר בילדה מלאך שהחלה לסרב לשתף פעולה בבקר ומסרבת לצחצח שיניים או להתלבש ומושכת המון זמן יקר בבקר,הילדה מתנהגת בגסות ואף החלה לדבר לא יפה .כמו כן עושה צרכים על הספות ,לא משתפת פעולה במקלחת בעיות בהירדמות ,ודברים חיוניים כאלו שאנו לא יכולים לוותר .כמו כן בכל פעם שהילדה מתבקשת לעשות משהו ולו הקטן ביותר היא מתלוננת על כאב גב,ידיים רגליים וכו... מה עושים???? לציון רק שאנו מקדישים לילדה המון זמן איכות גם פרטי וגם משפחתי ומחזקים אותה כל הזמן ולמרות זאת הילדה הפכה עורה לחלוטין בעיקר בבית .עזרה דחוף אנחנו די אובדי עצות ומרגישים שהסבלנות הולכת ופוקעת בעיקר לאור העיפות מהתינוק וכו....בתודה גיא ויעלה .

עצרו ונשמו...

שלום רב גיא ויעלה וברוכים הבאים לפורום, בתכם עוברת תהליך הסתגלות מורכב. היא בודקת את מקומה מחדש במשפחה. שאלות רבות מתרוצצות במוחה הקודח: האם אני רצויה? האם הם עוד אוהבים אותי? ואם הם אוהבים אותי אז למה הם הביאו עוד ילד? האם אני חשובה להם? האם הם ימשיכו ויקבלו אותי כמו שאני גם אם אתנהג אחרת? גם אם אתנהג כמו תינוק? את התשובות היא מקבלת מהתייחסות שלכם. תגובות של ביקורת, כעס, הסברים ארוכים, אכזבה, הטפות מוסר וכיו"ב מספרים לה שכנראה היא אינה ראויה, חשובה, נחוצה ורצויה לכם. אתם נמצאים בשלב של התארגנות מחדש. האיזון הופר, החוזה הראשוני עם הילדה השתנה, היא חווה חוויית בגידה. מה עושים? עוצרים, נושמים עמוק, ושוב נושמים עוד יותר עמוק, ואחרי שנרגעים מבינים שהילדה לא פועלת נגדכם היא פועלת בעד עצמה, היא אבדה את מקומה הבטוח ותפקידכם לעזור לה עם סבלנות ואמפאטיה למצוא אותו מחדש. חשבו איך תוכלו להראות לה ולתת לה את התחושה שהיא בעלת ערך? שהיא דרושה לכם? שאתם זקוקים לה? שהיא משמעותית ומועילה? דרכים כגון: שיתוף, התייעצות, בקשת עזרה, הגשת אופציות לבחירה, עידוד , הדהוד המועילות ועוד נלמדות בהרחבה בבית ספר להורים ועשויות להועיל . אני חוזרת על המלצתי עצרו ונשמו. בימים אלה אתם בונים את היסודות לבטחון לאמון שלה ולקשר שלכם איתה. מה דעתכם? בברכת יום של שלווה עינת.

למעלה