קנאה הרסנית...

קנאה הרסנית...

האם קרה לכם שקינאתם במישהו באופן ששיבש לכם את שגרת היומיום?
כיצד זה התבטא? מחשבתית - רגשית? ומעשית - מה עשיתם בנדון?

האם קרה לכם שמישהו קינא בכם באופן הרסני?
כיצד זה התבטא במערכת יחסים בינכם? כיצד זה התפתח- או הסתיים?

מהי התרופה שלכם לקינאה שלכם ושל הזולת בכם?

רואה 6 6

New member
עד גיל 17 היתה לי קנאת אחים עזה כלפי אחי הצעיר

הרגשה נוראית. מתישהו הפסקתי לדבר איתו (הוא לא עשה כלום,רק לא יכולתי לשאת את התקשורת איתו) ובגיל 17 התחלתי לדבר איתו שוב בעיקר כי הוא התאמץ שזה יקרה.
בכולופן,ההרגשה היתה כזו נוראית שלמדתי להתרחק מכל אדם שקינא בי או אני בו, אפילו רק בהתחלה.

קנאת אחים הכי טהורה והכי אמיתית

ילדים אומרים להורים שלהם - תחזירי אותו לבית חולים וכד'...
העיניין שאחים זה לכל החיים..

אז היום אין בינכם קינאה?

רואה 6 6

New member
לא, היום לא. שנינו מבוגרים,קודם כל,

עברתי את ה40 והוא מתקרב לשם,אם הייתי ממשיכה לחיות את החיים בהרגשה כזו כלפיו זה "קארמה" גרועה מאוד לשנינו,בעיקר כשאין לה בסיס אמיתי למעט זה שהוא אח שלי.
הוא מאוד מוכשר. כל דבר שאני עושה הוא יכול לעשות יותר טוב ובלי מאמץ.הלואי והיתה לי היכולת הזו אבל ה"חמדנות" שלי לא מפריעה לקשר שלנו כיום.

Skar FaSe

New member
אמון זאת התרופה

&nbsp
יש ים יפות, ויפים מושכות, מושכים מענינות מעניינים וכו׳ -שנתקלים בהם - זאת עובדה/
אם יש אהבה, אז יש אמון, ואז זה רק קצת קנאה - וזה אוקיי - וזה ה - key sentnce של כל החפירה.
פעם הייתה לי חברה שהייתה מקנאה, וכל פעם זה היה הופך לריב - לדוגמא: כשמסתובבים בעיר, אם אמרתי לה על איזה שהיא בחורה שהיא יפה, היא הייתה מתעצבנת וצועקת לי ״ לך תתחיל איתה״ או אם נשארה לי תמונה בטלפון׳ של ידידה, היא היתה באה ביציאה ״למה התמונה שלה אצלך בטלפון?- וזה היה הופך לריב - לפעמים היא אפילו היתה עוקבת, ופעם תפסה אותי חוזר עם מישהי מהמכולת עם בירות - וזה היה סתאם כי היינו בדירה עם כמה חברים והלכנו לקנות בירות - ולא התאים לי שהיא (החברה) תהיה שם , אבל היא תפסה Taxi ״והזמינה את עצמה״ ובידיוק הגיעה בטיימינג כשחזרנו עם הבירות, והתחילה לצעוק עלי ברחוב - wow~ איך היא העלת לי את העצבים... זה לא מה שהרס, כי לא רציתי את הבחורה הזאת בלי קשר לזה. אבל הקנאה שלה, והמריבות היו מעלים את ה- פיוז. כי בלי קשר לא רציתי אותה ולא הרגשתי שאני חייב לה משהו.
&nbsp
אבל ככשיש אמו,ן אז מתגברים על זה . יש קצת את הקנאה ,אבל כשאתה יודע שהבחורה רוצה אותך, ומרגישה שאתה אוהב אותה, אז זה בקטנה.
ההיא שכתבתי עליה הרבה, כשהיינו מסתובבים בעיר, והיו עוברות כוסיות, ואם רק היה נדמה לה שאני מעיף מבט, היא הייתה מכסה לי את העיניים עם הידיים שלה תוך כדי הליכה(פשוטו כמשמעו) אבל מחייכת באותו זמן בלי לכעוס - או אם מישהי הייתה אומרת לי שלום היא היתה שואלת ״מי זאת?״ או שאם הייתה קולטת שבחורה מדברת איתי יותר מידי לפעמים רצתה שנלך משם-
או שאם הייתי עוזב אותה נגיד בים כשהייתי הולך לקיוסק, והיא נשארה להשתזף תיק- תק מישהו היה מתישב לידה. או במועדון, אם הייתי יוצא החוצה להתאורר משהו, היה כבר בסביבה שלה- היא לבד הייתה מספרת לי ״ ה הוא ניגש אלי - וההוא שלח לי פרח - וההוא הזמין לי מרגריטה - אבל זה לא היה מלחיץ בכלל כי ידעתי שהיא רוצה אותי וזה היה הכל בקטן ולא משמעותי בכלל כמעט
&nbsp
&nbsp

A לוןA

New member
ברגע שאתה שלם עם עצמך- אין לך מה לקנא באחרים

אני לא מדבר על קינאה זוגית, אלא על קינאה במישהו כי הוא יפה/חכם/מצחיק/עשיר-
ברגע שאתה מגיע להבנה שתמיד יהיה מישהו שהוא יותר ממך במשהו- אתה לא הכי יפה בעולם, ולא הכי מתוחכם בעולם, ולא הכי סקסי בעולם- אתה טוב בדברים מסויימים, פחות טוב באחרים, ויש לך יתרונות (שאינם מוחלטים) וחסרונות (שאינם מוחלטים)
&nbsp
ברגע שאתה מגיע להבנה הזו, אז אם מישהו הוא יותר ממך במשהו-אין לך מה לקנא. מקסימום, אם יש משהו שהוא טוב בו ולך חסר- תעבוד על זה, תשיג.

למעלה