קנאה לא מוסברת

benda2109

New member
קנאה לא מוסברת

יש לי דילמה והייתי שמח אם תחוו דעתכם... אני סטודנט באונ'. בתחילת השנה הכרתי מישהי ממש חמודה. שהיה לה חבר. דברנו וממש התקרבנו. אבל לא יותר מזה. יש לי חבר נוסף- החבר הכי טוב שלי. נוצר מצב שגם הוא התחבר איתה (די בגלל הקשר שלי איתה). שניהם- החברים הכי טובים שלי. כל היום אנחנו אחד עם השני. ספרתי לחבר על הרגשות שלי כלפי אותה בחורה והיינו צוחקים על זה מלא. אותה בחורה נפרדה מהחבר שלה. בינתיים למדתי להכיר אותה - והיא כבר לא מה שחשבתי בהתחלה. היא קשה, דיכאונית לפעמים. למרות זאת אני עדיין חושב שהיא נראת טוב וכיף לדבר איתה. צקחנו בנינו - אני והחבר- שעכשיו שהיא פנויה- אחד מאיתנו חייב להתחיל איתה. ומכיוון שאני כבר לא רציתי כ"כ - הדרך סלולה בשבילו(אני שקוע עכשיו בלימודים מעל הראש, ואני מרגיש שהייתי יודע אם הייתי רוצה להשקיע בה זמן. ואם אני לא רוצה את זה בדיוק- סימן שהיא לא זאת שעושה לי את זה). אני לא יודע אם הוא ביקש "רשות"... זה פשוט יצא ככה שאמרתי לו שהייתי שמח לראות אותם יחד. עכשיו הם ביחד. וזה הכי מוזר בעולם. אני מרגיש כמו גלגל 3. אני נמנע מלהפגש איתם כשהם יחד. אני מרגיש רע שאני יושב לידה וצוחק איתה. אני מרגיש שאני עושה משהו אסור, כאילו בוגד בחבר. אני מרגיש שיש לי רגשות אליה- רק בגלל שהוא איתה. קנאה לא מוסברת. מה כדאי לעשות? להתרחק משניהם עד שאני ארגיש יותר טוב? להסביר לחבר על הקנאה ועל היחס המעורב שלי כלפיה? שניהם ממש כועסים עלי שאני מתחמק מהם כל הזמן. אתמול לדוגמא הם הזמינו אותי לראות עם שניהם סרט אצלו בדירה. סרבתי. אני לא חושב שהייתי נהנה לראות את שניהם מחובקים... מה דעתכם?

אני ממש לא מסכים איתך -

זאת קנאה מאוד מוסברת. הפכת את עצמך לקדוש מעונה. "ויתרת" על מישהי לטובת החבר שלך בצורה "אבירית" שכזו - ועכשיו אתה מתחרט. אז משהו כאן לא ברור לי : האם הבחורה הזו היא חפץ ? האם לבחורה זו לא היתה אפשרות בחירה משלה ? כלומר - אם לא היית מותר לחבר שלך - היא הייתה איתך היום ? אבל בוא שניה נחזור לשאלה שלך - אתה ה"שדכן" בינהם - וכעת קשה לך לראות את שניהם ביחד. תנסה לחשוב שהייתה סיבה לכך שפינית את הדרך - היו ספקות בקשר לקשר הזה - ו-"נראית טוב וכיף לדבר איתה" - לא מהווה סיבה ממש טובה. אז במקום להתבכיין על "למה זה מגיע לי ?" - תראה מה הרווחת - שני חברים טובים שהכירו בזכותך ורוצים לבלות איתך כי כנראה אתה חשוב להם. תתנחם בעובדה שאם היא הייתה רוצה אותך כבן-זוג - היא לא הייתה מתחברת לחבר שלך, כי אני מאמין שיש לה רצון משלה. בסופו של דבר - כשתפגוש מישהי שבאמת תעשה לך את זה - אתה תדע. כרגע ? כרגע אתה פשוט רוצה את הצעצוע שהילד השני בגן משחק איתו - ולא ממש בטוח שאתה רוצה את הצעצוע כי הוא צעצוע מעניין - אלא אולי רק בגלל שהילד השני משחק איתו... אל תתרחק מהם, הם חברים שלך ורוצים שתהיה קרוב - תפרגן להם ותשמח שהם ביחד. זה לא פשוט אבל זהו לדעתי הדבר הנכון לעשות.

benda2109

New member
אהבתי את מה שרשמת

תודה לפעמים חושב שהיא רצתה אותי- כי היא שידרה לי מסרים, אבל הבינה שאני לא מעוניין ואז היא עברה אליו טוב, אני פשוט אקח את מה שאמרת ויהיה בסדר :)

פרגן לעצמך....

עוד לא אבדה התקווה לאביר על סוס... שני דברים: א: היא לא חפץ.... אני מסכים עם השוחט וגם בהודעה האחרונה שלך היא מתוארת כך. ב: אם יש לך רגש אכפתי כלפיה מה שחשוב שיהיה לה טוב לא? יאללה אתה נשמע מעל הדברים האלה,סע ושחק אותה...

למעלה