קנאה לחן הרעייה -1-

קנאה לחן הרעייה -1-

אל תלבשי את שמלת החג אל תצחגי לעולם מסביבך יחנף ויפותה וילוהג ואני מעגל עולמים לך עג ואני על קו עמו עייט חג ממלטך מבני חם ונוצרך מקהלם לבל תראי שמש לבל תדעי חג לבל תצחקי לעולם אל תנוסי אל סתר בית אם בשבט רעים תשטי אלא תנוסי מקול העייט המצעק לך אשתי אשתי!!! יש עוד 2 בתים... אותו הים

קנאה לחן הרעייה-2-

אל גובה מותנייך ויקר רגלך מי עפר יגלה מעייני כמו נר אלווך וכאויב ארגלך כי שלי את כולך,כולך,כולך בחזיז צפרנייך ובגץ עגילך ורואייך שונאיי וחובך מעוניי ונבקע העפר בו תדרוך רגלך ובקעו מעפר עיניי ובלכתך אל משכב בשניים ובייצוע זרים תשעטי לא תנוסי מאיש העיניים המצעק לך,אשתי אשתי!!! אותו הים

קנאה לחן הרעייה-3-

מאצבע זרים ממבט ונשימה קנאתי תסובך כאם ושמתיך לשמה וישבת נשמה לא הינך ירצה לא קולך ישמע והקפצתי עלייך זיקנה בלי יומה ויפוצו עוגבייך ולא נשיבם וזכרת לי כל אלה עד כלות נשימה רעיה רעיה ואם ובהיות בינתך לחושך ובנושכך בקללה את רישתי מה נותר לו לאיש החושך המצעק עוד אשתי,אשתי... ("הזר המקנא לחן רעייתו"-נתן אלתרמן) אותו הים

ה מוזה

New member
קנאה .....

רגש שצץ לו ועולה ..ממעמקי הרכושנות .. קנאה תשרוף ותכלה כל רגש טהור.. ויש שיגידו שאהבה וקנאה שלובות זו בזו .. ויש שיגידו .. לא . "אשתי" בעלי" "קנייני" "רכושי " - מילות בעלות ושייכות ... אך כולנו נשמות חופשיות ..ואת חיינו בוחרים לחלוק עם ..ולצד..ולשתף בחירה - מרצון .. אין נשמה בעולם שהיא רכוש של אחר ואם כך היה רואה אותו בעל את אשתו ..כמישהי שבחרה לחלוק עימו את היופי והקסם ... הוא היה מניח לרגשות הקנאה , כי איך אפשר לקנא ..כשאתה אומר תודה על כל דקה שהיא איתך? ואם יביטו בה? תהא גאה על כך שבך בחרה ואם חשקו בה ? תהא גאה שנפשה חשקה לחלוק את חייה עימך .. קנאה היא ללא ספק מלחמה פנימית קשה עם היצר הרע שרואה באנשים "שלנו" איש החושך... אכן שרוי בחשיכה ...קנאה היא רגש חשוך ..ויש להלחם בו שלא יציף וישטוף כל חלקה טובה ..ויגרום לנזק בלתי הפיך .. רגש של קנאה עלול להמית כל רגש של אהבה

קנאה.

ליבי נפל אל בור קינאה , האם תתני לו יד ואל תרגישי בטוחה , הוא לא יזעק לעד אם תגרדי לי את פצעי , אני ארצח אותך עזבו אותי כבר לפנייך , וזה לא כאב כל כך תני לי את הכח , שוב להתעודד כי כמו גשם על המים , אותך אני אוהב תני לי את הכח , שוב להתעודד כי כמו גשם על המים , עכשיו אני פוחד אל תקטפי פרי אמונים , מתוך עצי תקווה ואל תתני לשמך להיות , כמו רעש של צפירה אל תגלי את סודותייך , לתוך אוזנו של זר וכשאחזור האם קולי , עוד ישמע מוכר תני לי את הכח , שוב להתעודד כי כמו גשם על המים , אותך אני אוהב תני לי את הכח , שוב להתעודד כי כמו גשם על המים , עכשיו אני פוחד אני שבוי שבור של תלות , בקרב האהבה האם תשחררי אותי , מכלא הקנאה ...

למעלה