קנאה..... מה עושים??????????

שמש 23

New member
קנאה..... מה עושים??????????

שלום לכם יש לי בעיה קשה שמציקה לי המון, ולא מוצאת מנוח אני חבר שלי ביחד יותר מ 3 שנים, ויותר משנה גרים ביחד הוא מקסים, אני אוהבת אותו, ואנחנו משלימים אחד את השני, אני בסה"כ מרוצה מהזוגיות שלנו הבעיה הגדולה היא אח שלו ואישתו ( הוריו מקסימים) הוא בקשר קרוב אליהם, כולל עם אישתו של האח. אני לא מסתדרת איתם- כי אחיו טיפוס יותר קר ופחות חברותי ( רואה חשבון), ואשת האח- לא ברור למה אנחנו לא מסתדרות, אני חושבת שבגלל שלפניי – החבר שלי הקדיש גם לה תשומת לב- שחסר לה לפעמים מבעלה. ופתאום אני נכנסתי, כבר חבר שלי לא לרשות האח ואישה, והוא צריך להקדיש את זמנו, למישהי אחרת. אני אציין שאני החברה הרצינית הראשונה שלו. מפריע לי שהם לא קיבלו אותי בזרועות פתוחות, ואין הדדיות, אני לא בקרבה עם האח כמו שחבר שלי בקרבה עם האישה. הבעיה היא שאני נכנסת לסטרס כשהוא מדבר עם האישה, אני מאוד בוטחת בו, - אני לא חוששת מהבחינה הזו אלא מפריע לי היחס בינהם, למשל היא התקשרה לשאול למה לא בא לעבודה ( חלק מהזמן עובדים באותו איזור) כמובן שאי אפשר למנוע מהם קשר, אז אני לא יודעת איך לקבל את המצב. הרבה זמן הרגשתי שהם שלישיה ואני לבד, דברתי על זה עם חבר שלי , וזה השתפר בכך שאני מרגישה שאנחנו כן 2 – 2 . אבל עדיין אני לא יודעת איך לקבל את היחס הזה, למשל פעם הם הלכו ליריד ביחד ( אני לא יכולתי לבוא) ופשוט השתגעתי, עזרו לי מה לעשות............. איך לראות את המצב..................?

בואי ננסה להאיר את המצב..

במה שאת כתבת לא רשמת מה בדיוק מפריע לך..זה הצעד הראשון נסי לרשום מהן המחשבות שעוברות לך בראש כשהוא מדבר עם אחיו או עם האשה.. אילו מחשבות מתרוצצות לך בראש? אור ואהבה

שמש 23

New member
אני אחשוב על השאלה

כי כמו שהבחנת קשה לי לשים את האצבע תודה ואני אחזור עם תשובה

האח ואישתו

האם מצידך הייתה פתיחות ליצירת קשר טוב? נסי לחשוב עד כמה איפשרת יצירת קשר טוב, עד כמה היית נטולת שיפוטיות לפני שנרקם הקשר הלא טוב.

שמש 23

New member
בדיעבד אני יודעת שגם לי יש חלק

אני יודעת שאחרי שבהתחלה הרגשתי שהם לא מקבלים אותי בזרועות פתוחות- נסגרתי התחושה התחזקה כשהיו להם כל הזמן בדיחות פרטיטת של שלושתם ולא ניסו להכניס אותי לאוירה- כמו שהיה בארוחת ערב שהזמנו אותם אלנו.זה היה יותר בהתחלה, עכשיו פחות היום ,שיש מעט נסיון שהמצב לא יהיה כסאח כמו שהיה- המים הזורמים הם שקטים- אבל מים שקטים חוזרים עמוק חשבתי הרבה מה מפריע לי בעצם ולמה זה כ"כ משפיע- ןהתשובה היא- למה הם לא אוהבים אותי- אם זה היה אנשים רחוקים לא אכפת לי, אבל בגלל שמדובר בסביביה המאוד קרובה של חבר שלי- קשה לי להרגיש מעט לא רצויה, או לקבל כל מני פרצופים, או להרגיש שסגורים אלי. התחלתי להבין- שככה הם וזה הטיפוס שלהם, אבל האינטרקיות החברתיות שלהם עדיין מפריעות לי, ומבחינתי זה לא פיתרון

chenby

New member
השאלה שלי

היא , האם זה אמת או שזו מחשבה סובייקטיבית שלך? את כותבת שפתאום נכנסת לה לחיים - אבל זה לא פתאום, זה 3 שנים, זה ממש לא פתאום.. את כותבת שנסגרת.. את כותבת שאחיו טיפוס קר (מה הקשר לרואה חשבון - אולי זה שיפוטי מצידך) את כותבת שהם לא אוהבים אותך, שהם עושים לך פרצופים וסגורים אלייך - כל אלה, זה לא אמת יקירה. זה מחשבות שאת מאמינה להם. זה מחפשבות שאת מפרשת כי את רגילה לפרש אותן ככה.. כי זה נראה לך הכי הגיוני - אבל עדיין זה ספקולציה שלך.. בסופו של דבר הפתרון טמון בך. עכשיו אני רוצה לשאול אותך - נגיד ויש לך את האפשרות לשנות את המצב - מה היית עושה?

ואייי

בדיוק כמעט כמו שיש לי עם החבר. את אח שלו אני לא ממש אוהבת (טיפוס בוגדני שכל הזמן בוגד באישתו) ואישתו, תמיד מנסה להתקרב לחבר שלי (ככה זה נראה לי) יש להם שיחות צפופות מידי פעם, ולפעמים אפילו היא מתקשרת בשעות מופרזות בלילה לשאול שאלות בקשר למחשב שלה (כי היא לא מבינה במחשבים) אישתו כל הזמן מתעקשת שהוא יבוא אליהם לבקר, ואפילו בשיא חוצפתה (לא יודעת איך לקרוא לזה) כשהבעל יוצא למילואים היא מבקשת מחבר שלי לבוא לישון איתה ועם הילדים כי היא "מפחדת" אני לא מאמינה לבולשיט הזה שהיא מפחדת לישון בלילה... באמת בהתחלה חיבבתי אותה ואחרי הדברים האלה הפסקתי ואני גם רואה שהיא לא אוהבת אותי כי הפסיקה להגיד לי שלום ובכלל להתייחס אלי. אני לא חושבת שזה נורמאלי כי אני לא רואה את עצמי מבקשת משום אח של חבר שלי לבוא לישון אצלי כשהוא במילואים (קצת לא הגיוני נכון? או שרק אני חושבת ככה??) והם חושבים שזה נורמאלי, כי כאילו זה ידוע שהיא "מפחדת לישון בלילה לבד". מה אתם אומרים? חבר שלי אומר שאני מדברת שטויות אבל מה לעשות שזה מפריע לי .

שמש 23

New member
שלום קורט פלפל

לדעתי, המצב הזה מאוד קשה, אך הוא נותן לך תמונה עכשיות על היחסים ואני אפרט: האישה הזאת בודקת את הגבולות שלה- מה היא יכולה לבקש ו"לסחוט" מכל אחד- לכן זה המקום להגיד לא!!! להזמין אותו לישון איתה זה חציית גבול- במיוחד שלו יש חברה ( אותך) איפה המשפחה שלה בתמונה? אמא ?אבא? אחות אח? למה דווקא אותו. סביר להניח שחבר שלך טיפוס שאוהב לעזור וקשה לו להגיד לא- ומישהי מנצלת זאת. לי היה מקרה דומה- אבל פחות חמור שחבר שלי הלך לצבוע את הבית בנוכחות האישה. ואני עשיתי סצנה על כך!! מריבה רצינית עם הרבה בכי. הסברתי לו שאין שום סיבה בעולם שתשהה בנוכחות אישה אחרת לבד - יותר מחצי חצי שעה... וכמובן הוא אמר- זה רק לצבוע את הבית. אני יצאתי עם הרבה מסקנות מהמריבה- שגם רלוונטיות למקרה שלך: זה שהמצב הדרדר למב הזה זה באשמתי- כי אני לא אמרתי והראתי מה מציק ועובר את הגבולות מבחינתי. שיחקתי אותה ליבברלית. ממש לא!!! חבר שלי צריך לדעת איפה הגבולות שאני לא מוכנה לחצות בקשר שלנו- וזה כולל גם להתפשר בשביל השני. אני כל הזמן הדגשתי את העובדה שאנחנו זוג- אחד בשביל השני- וזה המשמעות של קשר רציני. אם לחבר שלך יותר חשוב להיות עם האישה שמפחדת , ולא להיות איתך- אחרי שאת מסבירה לו בצורה ישירה וברורה כמה זה מפריע לך- אז את צריכה לפתוח את העניים, ולראות מה הבחירות שלו במקרים נוספים. אומנם חבר שלי כן הלך לצבוע את הדירה.. אך מאז הוא יודע כמה זה מפריע לה- והוא משתדל שמצבים נעימים כאלו לא יקרו. שבר נוסף- אני אמרתי שאין לי בעיה שיפגשו שלושתם- עם האח אבל לו שנהם! דבר נוסף שיצאתי מהמריבה הזאת היא שהתחלתי להשקיע המון בקשר!!! העיקר אני רוצה ומצפה שיחשוב עלי, ויחזור אלי, ומה אני נותנת בתמורה? אז היה לי חשוב שיהיה לו כיף לחזור הביתה, התחלתי לבשל ארוחות , יותר הייתי מפנקת, כי אמרתי אני לא יכולה לדרוש אם אני לא נותנת בתמונה אנרגיה לחבר שלי בלי לשים לב הקשר התחזר ביננו והיום אני יודעת שהוא חושב עלי, יודע בהתנהגות מה מפריע לי ומשתדל- לא הגיד לך שךא קורה שהוא מעצבן אותי- אבל הכוונה נחשבת! לסיכום אומר לך שהוא ישן אצלה ממש לא מתאים- הוא חבר שלך - שיתנהג בתור אחד שכזה. לא אמרת לנו מה היתה התגובה שלו- אם הוא לא ממש הגיש, ולא סירב, כנראה קשה לו להיות הרשע ולהגיד לה לו- אז תבהירי לו את עקונותיך- וכך הוא יוכל לסרב לה. זאת מספיק סיבה טובה לסרב לה בטענה שהוא לא יכול להשאיר אותך לבד, ומה שתעשי, תצאו ותבלו באותו ערב בהצלחה! אגב בת כמה את?

אממ../images/Emo68.gif

הוא בסוף לא הלך לישון אצלה. אני לא יודעת מה היה לפניי שהכרנו אבל איך שהוא אמר את זה היה נשמע לגיטימי לגמריי כאילו זה מצב טבעי. וזה לא שאח שלו לא יודע. הוא ידע שמבחינתי אין מצב שילך. לפחות ככה ניסיתי לרמוז לו בצורה עבה. יום אחד היא התקשרה אליו וזו היתה שיחה ששמעתי בה את חבר שלי אומר "לא" ואז "ביי" ואז הוא אמר שהיא התקשרה לשאול אם הוא בא בסוף לישון שם. כאילו מה הקטע למה היא לא שאלה מה נישמע למה אחרי שהוא אמר לה שהוא לא מגיע היא ישר אמרה לו להתראות? זה לא חשוד?הכי עיצבן אותי שבשבילו זה כאילו טבעי. הוא אומר "היא גיסה שלי נראה לך?" אבל אצלי זה מצטייר אחרת. אני יודעת שהיחסים בינה לבין בעלה ממש לא משהו והם אפילו לא ישנים יחד. אז קרו מקרים מעולם לא ? גם פעם אחת הוא סיפר לי שהיא התקשרה אליו והוא לא הספיק לראות שזו היא וחשב שזו אני אז ענה לה " כן כפרה" אז היא אמרה לו " וואי כמה זמן לא קראו לי ככה" כאילו לדעתי זה רמזים קטנים לעברו אבל או שהוא לא מבין או שהוא בוחר להתעלם. לדעתי גם אם זה משפחה יש גבולות כי לא חסר אנשים חולי נפש שככ כמהים ל
שלא אכפת להם. למשל גיסה אחרת שלו אין לי בעיה איתה כי היא באמת חמודה ורואים שהכל איתה בסדר לא יודעת אולי זו אינטואיציה נשית? (יש דבר כזה?) שפשוט אני מרגישה לחץ ומתח ליד ההיא וליד השניה לא.וליד השלישית בכלל לא. אז יש בה משהו... חייב להיות.אני בת 20 והוא יותר מבוגר אנחנו שנה וחצי ביחד וכבר גרנו ביחד. ועכשיו כשנכנסתי להריון היא פתאום נהייתה נחמדה כאילו נהיה לה אכפת ממני. שלא נדבר שתמיד שחבר שלי סיפר לה שרבנו היא ניסתה לשדך לו חברות שלה... (ממש מעצבןןןןןןןןןןןןןןןן
) אז קיצר (ואי הכנסת אותי לג'ננה חח) קיצר נכנסתי להריון והיא פתאום נהיתה אכפתית ונחמדה ופתאום היא בעד שנהיה ביחד ומביאה ספרים להריון וכו'... קיצר, גיסות- כמה שרחוק-מתוק
חחח סתם =) בקיצור, כולם יכולים לקרוא לי קנאית,או מגזימה, אבל כמו שרשמתי קרו מקרים מעולם, ובכל זאת זו לא משפחה שקשורה בדם, גברים,נשים,רגשות-לא תמיד אפשר לשלוט!

ואגב

גם אני הרגשתי שלא מקבלים אותי בזרועות פתוחות אז כמובן שגם היתה הסתייגות מהצד שלי, ברור שבשביל טנגו צריך 2. אולי אם היתי מתחנפת אליהם ומלקקת הם היו אוהבים אותי אבל מה לעשות -שלא. בכלל התחלתי כל כך לא לחבב אותה שאני לא מצליחה לראות בה את הדברים הטובים שהוא רואה. לדעתי לבקש מאח של בעלך לישון אצלך זה סדום ועמורה (ככה רושמים?) באמת אם מישהו חושב שאני טועה שיתקן את הדיעה שלי =)

למעלה