קנאה

שפיקנאט

New member
קנאה

-קנאה היא למעשה יצר חייתי אשר משרת את הזכר המפרה באבטחת אבהותו. -אהבה היא למעשה רגש חייתי אשר משרת את ביטחונה של האם בנוכחותו של האב בגידול הצאצאים. -שנאה היא למעשה תופעה חייתית אשר משרתת את השרדותו של הפרט בהמנעות ממגע עם פרט אחר לא ידידותי. -הערצה הא למעשה תופעה חייתית אשר משרתת את השרדותו של הפרט ע``י הדבקות לפרט אחר מוצלח יותר. -פחד הוא למעשה רגש חייתי אשר בא להבטיח את השרדותו של הפרט ע``י עירנות והתחמקות מסכנות שונות. -אדישות, אדישות היא מוטציה אשר לא הייתה שורדת את האבולוציה, אדישות קיימת רק בזכות המבנה החברתי האנושי אשר מאפשר גם לתכונות מחלישות גם את האדם וגם את החברה להמשיך ולהתקיים...

פליקס

New member
לא תצליח להכניס אותי לדיכאון...!!

-אז במה משרת רגש הקנאה את הנשים? -האם גברים לא מסוגלים לאהוב? (מעודד מאוד..) גם שנאה מחלישה את החברה, לא? בכל זאת גם השנאה וגם האנושות שרדו, לא? במה שכתבת חוזרת כל הזמן המילה ``חייתי``. נו ומה? מישהו אמר פעם שהאדם הוא לא חיה? להפך, מוצא האדם מן הקוף, ובאשר לתכונות, אין לי ספק שאנחנו רק גרועים יותר... מה שאתה מציג כאן הוא הגדרה פשטנית של הרגשות, ובסדר, אני לא אומרת שזה לא נכון, אבל אני לא כל כך מבינה מה הטעם בלכתוב את זה, כי אני לא חושבת שזה גורע מערכם של הרגשות או מההשפעה שלהם עלינו. באותה מידה אפשר להגיד שחביתה היא המחזור החודשי של התרנגולת, שעברה תהליכי דנטורציה. זה נכון במאה אחוז, אבל זה לא אומר שחביתה זה לא טעים. מצטערת עם עכשיו לא תוכל לאכול ביצים במשך שנה, פליקס

שפיקנאט

New member
פליקס ידידתי,

א.אם אין טעם בהעלאת רעיוני על הכתב, אזי הטעם להגב עליהם תמוה עוד יותר! ב. הקנאה אצל האשה מניעה אותה לפעול כנגד אשה אחרת אשר עלולה למשוך את אבי ילדיה למערה אחרת, פעולה זו תותיר את האם הנטושה חסרת אונים בעידן ההוא, ולכן הקינאה הנה תגובה של אי אפטיות כנגד מקרה זה! ג. אני מקווה שהתכוונת שהביצה עברה דנטורציה ולא התרנגולת? אני מעדיף שוקי תרנגולת דנטוריטיביים בגריל ברוטב של ננדוס... ד. פליקס, אני דוקטורנט במקצוע ביולוגי, ולכן אינני מופתע ממה שאני אוכל ולכן גם היום אוכל ביצה...

מסכימה בהחלט ו...

בכל אחד מהסעיפים יש התייחסות דו צדדית: קנאה זכרית - ייצר חייתי של זכר שנובע מחששו לודאות באבהותו, שמא מישהו אחר יפרה את הנקבה שלו והוא לא יידע זאת.. שמא ישקיע אנרגיה בגידול צאצאי גנים שאינם שלו. קנאה נקבית - ייצר חייתי שמשרת את הנקבה באבטחת התמיכה וההשתתפות של בן זוגה בגידול הצאצאים. כי אם יהיו לו צאצאים במקום אחר עלולה רמת התמיכה שלו לרדת, להתפצל... אהבה - רגש המשרת גם את האב וגם את האם מאותן הסיבות: היא בנוכחותו של האב בגידול הצאצאים והוא באבטחת אבהותו. ואדישות... בין אם תכנה אותה מוטציה ובין אם לאו... לו הייתה המוטציה בלתי יעילה - לא הייתה שורדת בלחצי הסלקציה של הסביבה... גם היא יצר חייתי... שיוצר חסכון באנרגיה...... ;-)

שפיקנאט

New member
נוגעת, אני רואה שאת מבינה ו...

נוגעת-כן יודעת, נכון, ניתוחייך הם בדיוק כוונתי, אני רואה שאת מתמצאת בעולם הביולוגי. בקשר לאדישות, את טוענת שאם תכונה זו היתה ללא איזושהו יתרון אזי היא היתה נעלמת... ובכן את צודקת באופן עקרוני, אך הטענה שלי היא שאכן האדישות אינה נושאת בחובה שום יתרון, ואף הינה הרסנית לנושא תכונה זו! ישנן ארבע סיבות אפשריות להשרדותה של תכונה זו: 1. תכונה זו הנה ``חדשה`` ועדיין לא הספיקה להעלם. 2.כיום אין אבולוציה אנושית, כולם זוכים להעביר את הגנים שלהם, אין סכנת מוות בנשיאת תכונות לא מעדפות. 3.לאנשים האדישים תמיד היו בסביבתם אנשים דאגנים ש``הצילו`` אותם מסכנת האדישות. 4.האדישות כתכונה באה מצומדת לתכונה אחרת אשר יש לה יתרון מסויים, נניח קור רוח ותושיה. אם אחת מארבע הסיבות הללו מתקיימת, אזי מספיק זה להשרדותה של האדישות...

טוב.... נו.....

זה לא חכמה לראות שאני מתמצאת ב``עולם הביולוגי``.... במיוחד אחרי אותו ``מבוא לגנטיקה`` שכתבתי בפורום זה - כתגובה להודעה אודות האפשרות לכפיל... ;-) ובאשר לאדישות... הניתוח שלך מעניין..... לטעמי, טיעונים 3, 4 הגיוניים ומתקבלים על הדעת... וייתכן שאתה צודק גם בראשונים... אבל מצד שני... לגבי טיעון מס` 1 אינני בטוחה שאדישות היא תכונה ``חדשה``. כשאתה אומר ``אדישות`` כלפי מה אתה מכוון? אדישות לגבי מה? אם תגלה אדישות, כשאין לך שום אפשרות לעשות משהו... לא תבזבז אנרגיה מיותרת... הלא כן?! ולגבי טיעון מס` 2 אפרופו אבולוציה וגנטיקה... :) - נכון....כמעט כולם ``זוכים להעברת הגנים שלהם``... אבל מצד שני..... בעזרת הגנטיקה המודרנית נולדים פחות ופחות ``חריגים``..... :)) אבל כאן.... מדובר גם על האבולוציה של ההתנהגות... וזה כבר מערב יכולת שרידה מההיבטים של יחסים בחברה... וגם לזה יש מנגנונים של יכולת סלקטיבית של לחצי סביבה.....

למעלה