קנאה

בלו מון

New member
קנאה

אמרו לי לקנא קצת זה טוב.. זה מדרבן זה עוזר זה מביא אותך קדימה.. ואני גיחכתי. אמרו לי תנסי תשתדלי תחווי קצת.. ואני סרבתי. לקנא היה לי זר מנוכר לא נכון לא רצוי. אמרו לי תנסי.. קצת.. תראי זה עוזר ואני ניסיתי. ועכשיו אני מקנא בזו שיש לה אהבה בזה שבחר אחרת ולא אותי בזה שיש לו חברה בזאת שלא בודדה באלה שיש להם ילדים באלה שיש להם סיפוק בעבודה באלה שיש להם ידע ולא זה לא טוב.. זה אפילו רע.. זה גורם לי למועקה זה גורם לי לתוגה זה גורם לי להרגיש יותר בודדה יותר עצובה יותר אבודה.. ואני רק רציתי לעשות טוב לעצמי ועשיתי יותר רע ואין דרך חזרה!

lance-knight

New member
קנאה היא דבר טוב

אבל במקרה שהיא מדברנת אותך להשיג את אותם הדברים שאת מקנאה שיש לאחרים. ואם זה סתם גורם לך דכאון... אז אולי תנסי לא להפסיק לקנא אלא תנסי דווקא בגלל שאת מקנאה להשיג משהו. כך גם תעשי לעצמך טובה וגם תפסיקי את תהליך של אכילה עצמית.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
האם באמת היתה זו בחירה?

קנאה היא אחד הרגשות היותר חזקים והיותר מכאיבים שיכול אדם לחוות. איני בטוחה שהיית יכולה לשלוט בו. על איזה חלק מהסיטואציה שתיארת היתה לך שליטה והאמנם היתה? בכל אופן, את מתארת כאן חוויה של אובדן, של חסך גדול ובייחוד גוברת חווית החסך כשאת משווה את עצמך לאחרים שיש להם. כן, זה כואב מאוד, יש כאן רגש עז וצורב שמציף אותך ומשאיר אותך במרירות גדולה, בלי מענה למעשה. השאלה היא אם עכשיו, את יכולה לעזור לעצמך בדרך כלשהי להרגיש טוב יותר, בתוך מציאות חייך כמו שהיא היום.

בלו מון

New member
כואב..

ייתכן מאוד שאין זו בחירה אבל.. אני מרגישה כל כך רע רע לי.. רע לי.. רע לי.. אני מרגישה דחויה, אני מרגישה מועקה, משהו תקוע בגרון.. אבן כבדה על הלב.. אני ממש לא פה.. אני מרחפת בעולם שהוא כולו רחמים עצמיים אני שונאת את עצמי כעת! והכי הכי אני פוחדת.. מההרגשה הזו.. ממה שמתחולל בי בפנים.. עמוק.. המחשבות, הרגשות.. אני נשאבת.. אני צוללת.. העיניים מלאות דמעות.. הכל נראה שחור ואבוד אני מרגישה כל כך לבד.. כל כך בודדה.. כל כך אבודה כאילו לא רוצה להיות.. כאילו לא רוצה לחוות.. כאילו העולם עצר מלכת עבורי.. אני רוצה לצעוק: תעצרו את העולם אני רוצה לרדת!! ואני באמת רוצה..

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
בלו מון...

העולם לא עוצר לרגע. אבל זה גם משהו טוב, כי זה אומר שאת נמצאת בשינוי מתמיד ואותה הרגשה בלתי נסבלת שהיתה לך אז, חייבת להשתנות. דברים זורמים, מעובדים בפנים ומקבלים פנים חדשות. מה קורה איתך היום אגב?

בלו מון

New member
סהר... ../images/Emo51.gif

איך אומרים בצבא: "לכל שבת יש מוצאי שבת" אז.. היום אני מרגישה הרבה יותר טוב.. אבל.. מה יהיה מחר? דווקא השינויים ברגשות הם הקשים ביותר. אין ברירה.. מנסים להתגבר לחיות עם זה ומנסים לנצח. בכל מקרה, חן חן על ההתעניינות.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
אז טוב שיש שיפור

ומחר יהיה משהו חדש לגמרי , שעוד לא היה

HulfMan

New member
אומרים שקצת קנאה זה טוב...

אולי הם צודקים.אבל ברגע שאתה הופך להיות קנאי זה הסיוט שלך. אני יודע שלי זה הרס מערכת יחסים נפלאה. הרס לי די את החיים. קנאה...לא ממליץ לאף אחד.....

רגשות

הם יכולים לאיים, לשלוט עלינו ולגרום לנו להרגיש רע ולגרום לנו לסבל רב. אבל אי אפשר לשפוט רגשות. אי אפשר לבקר רגשות. ואי אפשר למחוק אותם. כי הם תמיד קיימים, ויהיו הם אשר יהיו הם תמיד לגיטימיים. אני קוראת כאן את השרשור בנושא הקנאה ונזכרת בשאלון שפורסם בטלוויזיה בו שאלו אנשים מה הם חושבים על קנאה. רובם אמרו שזה דבר רע ושלא צריך לקנא בכלל. ואני זוכרת שזה הרגיז אותי. כי קנאה היא רגש כמו כל רגש אחר. וזה דבר לגיטימי. גם אם זה גורם לנו סבל, זה קיים וזהו. אי אפשר למחוק רגשות.

נטע יש לי דיעה אחרת....

קנאה היא אכן רגש. ורגשות לא ניתן למחוק, אבל..... יש גישה שטוענת ומקובלת עלי מאוד(כי הדוגמא הכי יפה זה החרדה), הרגשות שלנו, נובעים מהמחשבות שלנו, ומהדרך בה אנחנו מפרשים את הנסיבות. קחי דוגמא שמישהו קנה מתנה במקום העבודה משהו שאת מאוד היית רוצה, לאחת העובדות האחרות ולך לא......באופן טבעי זה מעורר קנאה....נכון? עכשיו מתחילה הקנאה באותה עובדת...למה היא קיבלה ואני לא? בטח אותה מעריכים יותר ואותי לא....ומתחילים כל הרגשות הרעים....הוא בטח אוהב אותה...ואותי לא..... ומה היה קורה.....אם היית מצליחה לשלוט על המחשבות......ולהחליט שאת תופסת איתו שיחה.....ובכלל מגלה שהוא נתן לה מתנה....לא בגלל שהוא אוהב אותה יותר.....אלא בגלל שרצה לעודד אותה כי עברה משהו קשה ..וכאילו זו דרכו לעודדה.....יתכן שהיית מרגישה אפילו אמפטיה לאותה בחורה ובטח לא קנאה....כי המתנה כבר .הנסיבות כבר...היו נתפסות אחרת.....והרגשות שלך הפכו מקנאה לאמפטיה.....ואיך קודם הם היו קנאה??. בגלל המחשבות....... לכן צריך לפתח הרגלי חיים.....פחות להשקיע בדאגות..ומחשבות...ויותר לדבר ולהבהיר דברים.....ולהיות אמיצים....זה יחסוך הרבה כאב מיותר. רחל-נשמה

אני בכל זאת מוסיפה לטעון

שהרגשות קיימים ומציקים גם אם השכל אומר אחרת.

נטע יש הרבה צדק בדברייך

לדעתי הצנועה אין דבר כזה רגש לא לגיטימי.. אבל מצד שני, כשאנחנו נתקלים ברגשות שליליים, אפשר לעיתים להפוך אותם לאחרים בצורות שונות. למשל כמו בדוגמה שרחל נתנה. אגב, ספר טוב שמדבר גם על הנושא הזה הוא "אינטיליגנציה רגשית" שכתב נדמה לי ד"ר דיוויד ברנס (נדמה לי שככה קוראים לו אבל אני לא בטוח). בכל אופן זה יצא בעברית כבר לפני 5-6 שנים.

בלו מון-קינאה ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

לבלו מון(ניק יפה דרך אגב) חשבתי על מה שכתבת והגעתי למסקנה שבכל אחד יש קצת קנאה באחר שנדמה שהצליח יותר הרוויח יותר יפה יותר(כן גם לי). אבל בעצם הבנתי שזה לא שווה את זה כי סתם מחלחל ללב וגורם צריבה לפרגן לשני ולנסות לללכת בדרך שלנו זה הרבה יותר נעים. שלך חנה גונן

למעלה