קנדו אולימפי?

udishpirer

New member
קנדו אולימפי?

שאלה מעניינת: כיצד יתכן שישנן כל כך הרבה אומנויות לחימה יפניות באולימפיאדה אך את אחת העתיקות - סיף יפני (קנדו) - אין, אפילו שסיף אירופאי אכן קיים והוא הרבה יותר מודרני... ?

תשובה

קודם כל ברוך הבא לפורום ונקווה שתמשיך להיות פה ולהתעדכן בכל החדשות לפני ובמהלך אתונה , לגבי שאלתך , אני יצטרך לענות לך שאךה דיפלומתית שכן אין לי תשובה מדויקת מדוע אותו מקצוע לא נימצא באולימפיאדה , אני יודע שכל שנה מתכנסים הועד האולימפי העולמי וכל פעם מעלים לו כמה ענפים שהוא שוקל להכניס לאולימפיאדה (לדוגמא : באתונה יצטרף היאבקות הנשים גם לאולימפיאדה) , ועדה כזו תתכנס שאמצע שנה הבאה ואני מקווה בשבילך שזה יכנס לאולימפיאדת 2008 .

nitsansh

New member
אין מצב שזה ייכנס...

הדרישות לענפים חדשים הן גבוהות ולא כל ספורט נכנס, אפילו אם הוא עומד בקריטריונים הבסיסיים... אני מצטט מהאמנה האולימפית, סעיף 52: על מנת להכלל בתוכנית המשחקים האולימפיים, ענף ספורט אולימפי חייב לענות לקריטריונים הבאים: ענפי ספורט לגברים הקיימים לפחות ב-75 מדינות ו-4 יבשות ענפי ספורט לנשים הקיימים לפחות ב-40 מדינות ו-3 יבשות במשחקי החורף, המינימום הוא 25 מדינות ו-3 יבשות ענפי ספורט יתקבלו לתוכנית האולימפית 7 שנים לפחות לפני המשחקים הבאים, ולאחר מכן לא יותר שום שינוי (כלומר, כבר לא ניתן לשנות את התוכנית של בייג'ינג 2008). הקריטריונים למקצוע (תת-ענף) הם זהים לקריטריונים לענף. הקריטריון לאירוע ספורט אולימפי (תחרות שבסיומה מוענקות מדליות): לגברים - 50 מדינות ו-3 יבשות לנשים - 35 מדינות ו-3 יבשות כמו כן, האירוע צריך להיות לפחות פעמיים באליפויות עולמיות או יבשתיות. אירועי ספורט מתקבלים 4 שנים לפני המשחקים הבאים. ענפים ואירועי ספורט אולימפיים קיימים, עשויים להשאר בתוכנית האולימפית גם אם אינם עומדים בקריטריונים, "למען המסורת האולימפית".

עם אני לא טועה ...

וניסיתי לחפש ולא מצאתי שב-2008 יכנסו עוד 3 ענפים חדשים שאחד מהם ריקודים סלונים וכדורעף ברגל (עוד אחד אני לא זוכר) .

nitsansh

New member
מה פתאום???

בפעם האחרונה שדנו בענין החליטו לא להוסיף ולא להוציא ענפים מהתוכנית האולימפית... הענפים שציינת בכלל לא היו מועמדים רציניים... 2 הענפים שנחשבים לבעלי הסיכוי הגדול להיכנס לתוכנית האולימפית הם גולף וראגבי-7...

PRINCER

New member
סייף אירופי די פופולרי.

הסייף היפני לא ממש פופולרי בעולם.... וחוצמזה איזה אומנויות לחימה יפניות יש באולימפיאדה? יש אחת!!! ג'ודו.... טקוואנדו זה קוריאני.

למעלה