קנדידה וטרשת נפוצה

chukchuk 100

New member
קנדידה וטרשת נפוצה

אחרי לקיחת סטראואידים ישנם תופעות רבות- שמשייכים אותם לסטרואידים שעדין בגוף.האם יתכן- שהסטראואידים בעצם- הגדילו אצל כל אחד את הקנדידה הפרטית שלו והיא יצאה ממערכת העיכול לגוף... דבר שיכול להסביר את קיומם של תופעות רבות שעדיין קיימות - גם אחרי למעלה משנה... האם אפשר להגיד שקיום דיאטה של קנדידה יכולה להקל על תופעות טרשתיות ידועות כמו עייפות, נטיה לחלות מכל דבר קטן שמסתובב....

m י כ ל

New member
מאחר ויש תפוצה נרחבת

של קנדידה באוכלוסיה הכללית, הבריאה, אני לא בטוחה שאפשר לייחס את התופעות שציינת להימצאות הקנדידה. נכון שסטרואידים גורמים לירידה גדולה ביעילות מערכת החיסון, ואני מניחה שיכולים להגביר גם נטייה לפתח קנדידה (מה מניחה?! אני הגעתי לרופא אא"ג בדקה ה-90 אחרי סטרואידים עם לבלוב פטרייתי בפה ובבית הבליעה, שרק מאוחר יותר איימו עלי שממש סיכן את חיי). מצד שני, תשישות ועייפות הם סימפטומים שכיחים של טרשת נפוצה בלי קשר לקנדידה ובלי קשר לסטרואידים, וטיפול בסטרואידים מגביר את הסיכון לחלות לא רק בזיהום פטרייתי אלא גם להידבק בוירוסים שונים וכו'. בקיצור, אנחנו זקוקים לד"ר קרני שיענה ויבהיר את הנושא!

chukchuk 100

New member
ההשערה שלי היא

שהקנדידה שהיא אגב נימצאת אצל כוללללללללללללללם אבל במערכת ההעיכול- כי שם הבית שלה... "בזכות" הסטראואידים שהם בעצם תוספת של כל מיני - מהכל (בקיצור אוסף "דברים טובים" לגוף) גרמו לקנדידה לצאת החוצה ולסתום מקומות שונים בגוף.... והקנדידה מה לעשות גורמת להמון "דברים טובים", ואם יש טרשת אז בכלל השמחה והצהלה בגוף גדלה.... אז אם נטפל בקנדידה המחשבה שחולפת לי בראש היא שאפשר להקטין עד מיזעור את העייפות, חוסר חשק, והתוספת גלגל הזה שתקעו לי במותן- מאז הסטראואידים, וגם את היובש האין סופי שיש לי על העור (כמויות המים שאני שותה גדולות ואני גם מתמרחת יפה עם כל מיני לחויות טובות....)קנדידה ניראה לי שם טוב להאשים בו את הכל....(אני לא יכולה להפיל הכל על משהוא "פעוט וחסר חשיבות" כמו טרשת נפוצה). לא?!

m י כ ל

New member
עד כמה שקנדידה נראית לך

כמו "קולב" טוב לתלות עליו את כל המועקות שציינת, אני, עדיין, ב-9 מתוך 10 מקרים, בוחרת בעיניים עצומות בסטרואידים בתור החשוד העיקרי. לא יודעת לגבי עייפות וחוסר מוטיבציה (אולי פסיכולוג יכול להועיל במשהו?!), אבל לגבי הטייר במותן (ו/או טיירים אחרים), היובש בעור (ומזלך שלא עוד מיליון ואחת צרות כמו הפרעות במחזור, נשירת שיער היסטרית - בגושים ממש!!, פצעי אקנה שלא היו לי גם כשהייתי נערה מתבגרת, ומאז כבר עברו כמה וכמה שנים....אבל מי סופר?) ועוד כהנה וכהנה שמחות קטנות של החיים - נא להפנות אצבע מאשימה לסטירואידים. ואת הטייר (ובכלל) לעמל, לאמן ולהתעלל, יש תקווה! ובעור להמשיך ולטפל היטב. לדעתי החובבנית, תני לקנדידה לחזור לנוח בשלום על משכבה, וחשוב רק להקפיד שלא תתפרץ, חלילה, במקומות כמו גרון ולוע, ובמקומות אינטימיים. ואם בכל זאת עושה לך טוב לומר לעצמך בעליצות: יש לי קנדידה!! אז WELCOME, זה לא שאני מסנגרת על גברת קנדידה בשום צורה.

למעלה