קנה מידה

קנה מידה

מישהו יודע ויכול להסביר לי בבקשה כמה סוגי קנה מידה יש ? . ובמה הם נימדדים ?

משוש30

New member
אין סוף

אתה יכול לעשות מפה בכל קנ"מ החל מ-1:1 שבה כל ס"מ/אינצ'/מטר/ ק"מ /מייל וכד' במפה =סמ/אינצ'/מטר/ק"מ/מייל וכד במציאות ותיאורטית עד אינסוף לדוגמא אתה יכול לעשות מפה של 1:1,000,000,000,000 בה כל ס"מ במפה =1,100,000,000,000 ס"מ במציאות...

לא הבנת אותי ..................

היתכוונתי לומר ש-שישנם 2 סוגים של קנה מידה . 1 - נימדד במטרים 2 - נימדד בקילומטרים . אני מעוניין לדעת פרטים על זה ואיזה סוגי מפות זה מפרש לי .

משוש30

New member
לא אין דבר כזה זה אותו דבר

כל מפה עם קנה מידה מתאימה לכל יחידות המדידה באותה מפה של 1:50,000 סמ אחד במפה=50,000 ס"מ במציאות , אינצ' אחד שווה ל-50,000 אינצ'ים וק"מ אחד שווה לחמישים אלף ק"מ במציאות.

לא נכון !!!!!!!!!!!!!!!!!!../images/Emo10.gif

תקשיב טוב ............... יש מפה רגילה שנימדדת ב-קנה מידה של קילומטר ו-יש מפה עירונית ב-אטלס שנימדדת ב-מטרים כי המרחקים קצרים . הבנת ? ............................... עכשיו השאלה שלי זה מהו הקנה מידה של המפה העירונית ש-הקנה מידה שלה נימדד ב-מטר ??????????

giba70

New member
איזו מפה עירונית?

קודם כל, מי שענתה לך היא אישה ולא גבר. הי, מאשה
שנית, לענייננו: כל קילומטר הוא גם 1,000 מ'. כל מטר הוא גם 100 ס"מ. לא משנה אם אתה מודד במטרים או בקילומטרים. כפי שמאשה אמרה כבר, אין סוף לאפשרויות. אתה מוזמן פשוט להסתכל במפה באטלס, אם כתוב למשל 1:50,000 זה אומר שכל ס"מ במפה מייצג 50,000 ס"מ במציאות, כמו שהוא באותה מידה יכול לייצג 500 מ' במציאות או 0.5 ק"מ במציאות. כעת, כאשר "נתקרב" יותר לפני השטח - אם נעבור ממפה של מדינה שלמה למפה של מחוז, וממפה של מחוז למפה של עיר, וממפה של עיר למפה של שכונה - בכל המקרים הנ"ל קנה המידה יגדל כי הצד הימני של המשוואה יקטן, למשל במקום 1:100,000 זה יהיה 1:10,000, ואח"כ 1:1,000, ולא משנה אם תבטא את זה בק"מ/מטר/ס"מ/מייל/יארד/אינץ' ואם אתה מדבר על הסרגל שמופיע במקרא של המפות לצד קנה המידה, הוא מודד מרחקים, ונכון, אם מדובר על שטח קטן זה יופיע במטרים. אבל זה לא קנה המידה!

איך ניקרא הקנה מידה הזה ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

מה השם של הקנה מידה הרגיל ? ומה השם של הקנה מידה ב-מטרים ( אם אני לא טועה זה ניקרא קנה מידה קוי ?!

בלינה ס

New member
נראה לי שהבנתי

יש קנה מידה קוי ויש מספרי נראה לי 1:5000 |__|__|______| 0 50 100 200 לזה אתה מתכוון? משהו כזה?

שי רגב

New member
יש לי מקצוע עבורך!

אבל זה לא בתחום הגיאוגרפיה (יותר בכיוון הרפואה...)

לא לזה היתכוונתי !!!!!.........

היתכוונתי לומר מה ההבדל בין קנה מידה של מפת עיר לבין מפה של ארצות הבנתם ?

eyal bz

New member
קנה מידה יכול להשתנות ואינו דבר

קבוע. קנה המידה אומר בפשטות שכל סנטימטר במפה הוא מרחק מסוים במציאות. אם אתה מסתכל על מפה של אזור קטן אז קנה המידה (קנ"מ) יכול להיות במטרים, זאת אומרת שכל סנטימטר במפה שווה נניח ל 10 מטרים במציאות. במפות אחרות כל ס"מ במפה שווה 1 ק"מ. למשל במפה שהקנ"מ שלה הוא 1:50,000כל ס"מ על המפה = 50,000 ס"מ או חצי ק"מ במציאות. זה הסבר מופשט לקנ"מ ומכך אתה יכול להבין שאין דבר כזה קנ"מים שונים, כל קנ"מ אפשר להגדיר בצורות שונות. איל

ולמה אני שואל את זה ?

בגלל שראיתי באטלס של ברוור " מפה של מנהטן " ש-הקנה מידה היה ב-מטרים במקום קילומטרים .

giba70

New member
אז מה?

אם קראת מה שכתבו לך, היית מבין שאי אפשר לומר שקנה המידה היה "במטרים במקום בקילומטרים". ושוב, אם התכוונת לסרגל ההוא, זה לא קנ"מ. קנה מידה הוא יחס כלשהו בין המפה למציאות, ואף פעם לא כתוב אם זה במטרים או ס"מ או ק"מ.

בעבוע בוע כתוב !!!!! ../images/Emo22.gif

אם זה קנה מידה קוי - כלומר קנה מידה בצורת קוים אז לידו כתוב " מ " שזה מטרים או " ק"מ " שזה קילומטרים .

giba70

New member
זה לא קנה מידה

כי קנה מידה נגזר מיחס מסוים, כפי שאמרתי, בין המפה למציאות בשטח. מה שאתה מדבר עליו הוא פשוט סרגל מדידה, ולכן כאשר מדובר במפה של אזור קטן כגון שכונה זה יימדד במטרים, ואם מדובר במפה של מדינה זה יימדד בקילומטרים. אם בסרגל המדידה הנ"ל אתה מודד נגיד ס"מ ואתה רואה שהוא מבטא בדיוק 100 מטר, אתה מסיק מזה שס"מ אחד במפה שווה ל-10,000 ס"מ במציאות (100X100) ובמקרה זה קנה המידה הוא 1:10,000, שוב, בלי קשר אם זה בס"מ, במטרים או בק"מ.

כמה מטר זה בקנה מידה ?

תגיד לי בבקשה בקנה מידה של מפת תל אביב - למשל כמה שווה הקנה מידה ב-מטר אחד .

משוש30

New member
פירומן כמה פעמים אפשר להסביר???

איזו מפה של תא??? יש מפות של ת"א של 1:2500 שם כל ס"מ במפה = 25 מטר במציאות ויש מפה של ת"א של 1:5000 שם כל ס"מ במפה= 50 מטר במציאות וכד'. את אותו השטח אפשר להציג בקנה מידה שונה ואז תקבל מפה יותר או פחות מפורטת זה הכל!!

משוש30

New member
נו אז כתבו שקו בגודל סמ= שווה חמשה

מטרים זה עדיין לא משנה את כל מה שהסברנו כאן חמש מאות אלף פעם. 100 ס"מ= מטר. 1000 מטר=ק"מ אז מה זה משנה אם זה כתוב במטרים או ק"מ? מטר=0.001 ק"מ וק"מ=1000 מטר אז תגיד לי למען השם מה ההבדל??? כל מספר במטרים אפשר לבטא בק"מ וההיפך!!!! זה אותו דבר!!!!!!!!!

משוש30

New member
ופירומן יקירי אני מתערבת שאתה

לא באמת בן 24 כפי שכתוב בכרטיס האישי שלך. אין לי שום ספק שאתה עדיין בבית ספר אז למה לרמות בגיל??

למעלה