אריאלה פיקסלר אלון
New member
קנודל-כופתאות פרי אוסטריות
החומרים הדרושים: 1 ק"ג תפ"א מבושל בקליפתו במים. 300 גרם קמח לבן רגיל {כ-2 כוסות ורבע}. מעט מלח. 1 ביצה שלמה. 120 גרם חמאה. ½ ק"ג פרי טרי {במקור משתמשים במשמשים } מס` קוביות סוכר {חובה קוביות, ולפי מס` הכופתאות} 4 כפות ליקר פירות מתאים {במקור- ברנדי משמשים} ½ כוס פירורי לחם {אני מעדיפה את הפנקו היפני, בגלל הקריספיות אח"כ בטיגון} אופן ההכנה: את תפ"א המבושלים בקליפותיהם מסננים ומקררים מעט. מקלפים, מועכים ומוסיפים אליהם קמח, מלח, ביצה וחצי מכמות החמאה. לשים היטב עד שנוצר בצק נוח לעיבוד. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, ויצרים מכל כדור צורת נקניק. בעזרת סכין חותכים חתיכות שוות בגודלן, משטחים כל חתיכה לצורת עיגול, ומניחים חתיכת פרי במרכז הבצק. לוקחים את קוביית הסוכר, טובלים אותה בליקר, מניחים מעל הפרי, וסוגרים את הבצק מסביב , כך שתצא כופתה ממולאת. מרתיחים סיר עם מים ,ומכניסים את הכופתאות לבישול. הכופתאות מוכנות כשהן צפות. במחבת נפרדת מחממים את מחצית החמאה שנותרה, ומזהיבים קלות את פירורי הלחם.מכניסים את הכופתאות ומגלגלים בפירורים והחמאה. מגישים את הקנודלים כשהם חמימים ומעל זורים אבקת סוכר לפי הטעם. הקנודלים טעימים במיוחד במלית משמש, שזיף ותות שדה.,ויש שאף נוהגים למרוח מעט ריבה על הבצק ,לפני הנחת הפרי בתוכו. אם אתם לא מכירים את המאכל, שווה לכם לנסות. קל, טעים , אחר ומקורי. זהו. בתיאבון...!!! לרשומה עצמה כנסו כאן
החומרים הדרושים: 1 ק"ג תפ"א מבושל בקליפתו במים. 300 גרם קמח לבן רגיל {כ-2 כוסות ורבע}. מעט מלח. 1 ביצה שלמה. 120 גרם חמאה. ½ ק"ג פרי טרי {במקור משתמשים במשמשים } מס` קוביות סוכר {חובה קוביות, ולפי מס` הכופתאות} 4 כפות ליקר פירות מתאים {במקור- ברנדי משמשים} ½ כוס פירורי לחם {אני מעדיפה את הפנקו היפני, בגלל הקריספיות אח"כ בטיגון} אופן ההכנה: את תפ"א המבושלים בקליפותיהם מסננים ומקררים מעט. מקלפים, מועכים ומוסיפים אליהם קמח, מלח, ביצה וחצי מכמות החמאה. לשים היטב עד שנוצר בצק נוח לעיבוד. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, ויצרים מכל כדור צורת נקניק. בעזרת סכין חותכים חתיכות שוות בגודלן, משטחים כל חתיכה לצורת עיגול, ומניחים חתיכת פרי במרכז הבצק. לוקחים את קוביית הסוכר, טובלים אותה בליקר, מניחים מעל הפרי, וסוגרים את הבצק מסביב , כך שתצא כופתה ממולאת. מרתיחים סיר עם מים ,ומכניסים את הכופתאות לבישול. הכופתאות מוכנות כשהן צפות. במחבת נפרדת מחממים את מחצית החמאה שנותרה, ומזהיבים קלות את פירורי הלחם.מכניסים את הכופתאות ומגלגלים בפירורים והחמאה. מגישים את הקנודלים כשהם חמימים ומעל זורים אבקת סוכר לפי הטעם. הקנודלים טעימים במיוחד במלית משמש, שזיף ותות שדה.,ויש שאף נוהגים למרוח מעט ריבה על הבצק ,לפני הנחת הפרי בתוכו. אם אתם לא מכירים את המאכל, שווה לכם לנסות. קל, טעים , אחר ומקורי. זהו. בתיאבון...!!! לרשומה עצמה כנסו כאן