קנודל-כופתאות פרי אוסטריות

קנודל-כופתאות פרי אוסטריות

החומרים הדרושים: 1 ק"ג תפ"א מבושל בקליפתו במים. 300 גרם קמח לבן רגיל {כ-2 כוסות ורבע}. מעט מלח. 1 ביצה שלמה. 120 גרם חמאה. ½ ק"ג פרי טרי {במקור משתמשים במשמשים } מס` קוביות סוכר {חובה קוביות, ולפי מס` הכופתאות} 4 כפות ליקר פירות מתאים {במקור- ברנדי משמשים} ½ כוס פירורי לחם {אני מעדיפה את הפנקו היפני, בגלל הקריספיות אח"כ בטיגון} אופן ההכנה: את תפ"א המבושלים בקליפותיהם מסננים ומקררים מעט. מקלפים, מועכים ומוסיפים אליהם קמח, מלח, ביצה וחצי מכמות החמאה. לשים היטב עד שנוצר בצק נוח לעיבוד. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, ויצרים מכל כדור צורת נקניק. בעזרת סכין חותכים חתיכות שוות בגודלן, משטחים כל חתיכה לצורת עיגול, ומניחים חתיכת פרי במרכז הבצק. לוקחים את קוביית הסוכר, טובלים אותה בליקר, מניחים מעל הפרי, וסוגרים את הבצק מסביב , כך שתצא כופתה ממולאת. מרתיחים סיר עם מים ,ומכניסים את הכופתאות לבישול. הכופתאות מוכנות כשהן צפות. במחבת נפרדת מחממים את מחצית החמאה שנותרה, ומזהיבים קלות את פירורי הלחם.מכניסים את הכופתאות ומגלגלים בפירורים והחמאה. מגישים את הקנודלים כשהם חמימים ומעל זורים אבקת סוכר לפי הטעם. הקנודלים טעימים במיוחד במלית משמש, שזיף ותות שדה.,ויש שאף נוהגים למרוח מעט ריבה על הבצק ,לפני הנחת הפרי בתוכו. אם אתם לא מכירים את המאכל, שווה לכם לנסות. קל, טעים , אחר ומקורי. זהו. בתיאבון...!!! לרשומה עצמה כנסו כאן
 
קרם קרמל עם ריבת חלב

המתכון הזה נבחר כבחירת העורך, ולא סתם... אמאאא...איזה טעים... הוא בין האחראים לעצם היותי כיום :"מלאה עד אפס מקום".... משהוווו...!!!!!!!!!!! בבקשה: חומרים: 1.5 ליטר חלב {6 כוסות} 6 ביצים שלמות +8 חלמונים 2.5 כוסות סוכר 2 כפיות תמצית ווניל, או 1 מקל ווניל . אופן ההכנה: מחממים את החלב בסיר, ומורידים אותו מהאש שנייה לפני הרתיחה. מוסיפים תמצית ווניל, או את מקל הווניל. {את מקל הווניל יש לחצות בעזרת סכים חד לשניים, ולגרדבעזרת הלהב את הגרגירים שבתוכו, ולהוסיף לחלב את הגרגירים.} בקערה מערבלים את הביצים השלמות +החלמונים,+1 כוס סוכר.מקציפים עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים מעט מהחלב לתערובת הביצים ומערבבים וממשיכים להטמיע את החלב טיפין טיפין בתערובת. עד שכל התערובת מתאחדת. מחממים תנור לחום 160 מעלות {חום נמוך}. במחבת מחממים 1.5 כוסות סוכר, על אש בינונית מבלי לערבב. אחרי שהסוכר נמס והופל לקרמל, מערבבים קלות ומצננים. לוקחים מעט מהקרמל ומצפים בעזרתו כל כלי בנפרד, תוך סיבוב והטיית הכלי, כך שהקרמל יצפה את כל הדפנות, מייד אח"כ ממלאים כל כלי בתערובת הביצים והחלב. {אם בוחרים להכין בתבנית אחת, אז ממש אותו עיקרון,רק בפשוט יותר, כן?...} לוקחים תבנית גדולה של תנור, ממלאים אותה במים עד בערך גובה של 1/3 מהכלים , ומניחים את הכלים עם תערובת הפלאן מסודרים בתוך המים, בזהירות. אופים בתנור בחום 160 מעלות למשך כ-40-55 דקות, או עד שהתערובת מתייצבת וטיפונת מזהיבה {אך לא מעבר לזה!} בגמר האפייה מצננים לחלוטין את הפלאן. את הפלאן מחלצים מהכלי ע"י הפיכת הכלי על הצלחת, {זה מחליק בקלות, ואם יש צורך מעבירים סכין מסביב}, וכך כל הקרמל הנוזלי והטעים נשפך, ובעצם נותן את כל הטעם, ליד זה מניחים כף גדולה של ריבת חלב, ופשוט מתעלפים מהתענוג. זהו ! לגמרי זהו. נו, איך הנדסתי לכם קינוח קל והורס, אה?! ועכשיו...יאללה ביי..! כנסו כאן לרשומה עצמה
 
טולומבה- לביבות טורקיות הורסות...

פשוט טעים !!! לקח לי שנות דור למצוא את המתכון, זה התחיל בשאלה שהפנתה אלי מישהי בפורום אותו אני מנהלת ו... לא ישנתי עד שמצאתי... לסיפור המלא כנסו כאן המתכון: החומרים לבצק: 1.5 כוסות קמח 3 ביצים 1 כף סולת 1 כוס מים 50 גרם חמאה רגילה {חצי חבילה } 1/4 כפית מלח שמן לטיגון חומרים לרוטב סוכר: 11/2 כוסות מים 2 כוסות סוכר מיץ מ1/2 לימון 1-2 כפיות מי וורדים אופן ההכנה : מכינים את רוטב הסוכר: מערבבים את כל החומרים בתוך סיר , ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה, עד שהסירופ הופך לסמיך. מקררים. מכינים את הטולומבה: שמים בתוך סיר חמאה ומים ומרתיחים. מוסיפים את שאר החומרים {למעט הביצים}. מערבבים היטב, וברגע שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר, מורידים מהאש. כעת מוסיפים את הביצים , אחת אחרי השנייה, כשאחרי כל ביצה ממשיכים לערבב, עד שהיא נבלעת בבצק, ונוצר בצק אחיד. מחממים שמן עמוק בסיר. מכניסים את חומרי הבצק לתוך שק זילוף, עם צנטר משונן. מזליפים לתוך השמן הרותח פיסות בצק קטנות, ומטגנים עד שזהוב. מוציאים את הטולומבות לנייר סופג לכמה שניות, ומייד אחר כך מכניסים לתוך רוטב הסוכר , ומשאירים אותן לכמה רגעים שיספגו את הרוטב. זהו.
 
פנקייקים סקוטיים מיודחים:

החומרים לכ-12 פנקייקים: 1 ביצה טרופה 50 גרם סוכר 25 גרם חמאה 280 מ"ל חלב 1 כפית מים קרים 225 גרם קמח 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית קרם אוף טרטר אופן ההכנה: בקערה מערבבים את הביצה עם חצי מכמות הסוכר. בסיר קטן ממיסים את החמאה עם שארית הסוכר, מסירים מהאש ומוסיפים חלב וכפית מים קרים. מכניסים לקערה את כל האבקות למיניהן, יוצרים גומה במרכז ושופכים לתוכה את תערובת הביצה והחמאה. מערבלים עד שנוצרת עיסה אחידה ומשהים במקרר למשך שעה. מחממים מחבת עם מעט חמאה או שמן ומטגנים כמות קטנה בכל פעם משני הצדדים עד הזהבה ועד שנוצרות בועות. מגישים עם חמאה, סירופ מייפל, ריבה, דבש, פירות או כל מה שבא...
 
קרם ברולה בטעם מייפל

לרשומה המלאה כנסו כאן קרם ברולה בטעם מייפל: חומרים: 500 מ``ל שמנת מתוקה 1 מקל וניל חצוי לאורכו או 1 כפית תמצית וניל 1/2 כוס סירופ מייפל [להכנת קרם ברולה רגיל ממירים את המייפל ב- 100 גרם סוכר] 6 חלמוני ביצים 1/2 כוס סוכר חום אופן ההכנה מחממים תנור ל 160 מעלות צלזיוס. מרתיחים בלהבה נמוכה את השמנת עם המייפל ומקל וניל חצוי [או תמצית וניל]. מפרידים את החלמונים לתוך קערה. [ אם אתם מכינים קרם ברולה רגיל ללא מייפל, אז יש להקציף את החלמונים עם הסוכר לקצף בהיר]. יוצקים כ-1/4 כוס שמנת מתוקה לתוך תערובת החלמונים ומערבבים היטב. מוזגים באיטיות את שארית השמנת הרתוחה תוך כדי ערבוב [מקפידים לערבב כל הזמן למניעת בישול החלמונים והפיכתם לחביתה...]. מסננים במסננת דקה ומוזגים לכלי הגשה עמידים בחום. מניחים מגבת המטבח בתחתית תבנית האפייה [רצוי להשתמש בתבנית אפייה עם דפנות גבוהות]. . מסדרים מעל מגבת המטבח את כלי ההגשה ומשאירים רווחים בין כלי לכלי. יוצקם מים רותחים אל תוך התבנית עד לאמצע גובה כלי ההגשה. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. מוציאים, מצננים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה. למחרת, מחממים את התנור ל – 180 מעלות בתכנית גריל עליון. מפזרים סוכר חום מעל הקרם בכל אחד מהכלים. מסדרים אותם בתבנית אפייה, מניחים כמה קוביות קרח מסביב וממלאים את התבנית במים קרים. מכניסים לתנור עם דלת פתוחה ל 2-3 דקות או עד שהסוכר נמס. מומלץ להמיס את הסוכר בעזרת מבער [ברנר] , אם יש לכם בבית. [ברנר פשוט עולה בסביבות 130 ₪ ואם אתם בקטע של בישול זה כדאי].
 
דייסת אורז עם קינמון

לרשומה ולסיפור כנסו כאן חומרים: 3 כוסות חלב 1 כפית חמאה 1 כוס אורז לבן שטוף ומסונן 1 חלמון ביצה 1/2 כוס שמנת מתוקה 1/4 כוס סוכר 1/4-1/2 כפית קינמון {לפי הטעם} 1/4 כוס צימוקים מושרים במים רותחים וסחוטים אופן ההכנה: מרתיחים בסיר את החלב. מוסיפים את החמאה והאורז. מקפידים לערבב היטב, על מנת למנוע הידבקות האורז לתחתית הסיר. מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות {או טיפה יותר}, עד שהמרבית הנוזלים נספגים באורז, והוא יוצא מבושל, רך ונימוח. מוסיפים את חלמון הביצה,סוכר, ושמנת מתוקה, ובוחשים היטב. מוסיפים את הקינמון והצימוקים. זהו.
 
סורבה תות שדה

לרשומה המלאה כנסו כאן חומרים: 1 ק"ג תותי שדה נקיים וללא גבעולים 1/2 ק"ג אבקת סוכר {אני לוקחת סוכר רגיל וטוחנת בפוד פרוססור } מיץ מ-2 לימונים 1.5 כוסות מים אופן ההכנה: בסיר קטן שמים את אבקת הסוכר ומים ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין.מצננים את הסירופ ומכניסים למקרר. את התותים מכניסים לבלנדר או מעבד מזון ומרסקים למחית חלקה. מוסיפים את מיץ הלימון ושוב מערבלים. מוסיפים לתותים את הסירופ הקר ומערבבים. מוזגים את התערובת לכלי אחסון שמתאים להקפאה, ומקפיאים לכשעתיים. מוציאים מהמקפיא ומערבבים היטב. מחזירים להקפאה נוספת.
 
אריאלה איזה גן עדןןןן../images/Emo23.gif../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif

 
אריאלה, נופלים עליי השמים, ../images/Emo67.gif

האם אני נמצאת בגן עדן ולא יודעת ? אני רק מהתמונות השמנתי בעוד 2 קילו , תבורכי , איזה כיף וטעים שאת איתנו .
 
../images/Emo2.gif חכי שניה אני הולכת להרים את הלסת מהרצפה

מה זה כל היופי הזה? אין עליך מאמי את
 
למעלה