קניה באינטרנט - מה החוק אומר

איילין1

New member
קניה באינטרנט - מה החוק אומר

מה החוק אומר לגבי דיוק בפרטי מכרז באינטרנט: סיפור המקרה: ישנו אתר בשם olsale שמבצע מכרזים למכירת מוצרים שונים באינטרנט. החלטתי לנסות לקנות מכונת כביסה דרך האתר הזה. במשך שבוע עקבתי אחרי מכרזים של מכונות כביסה קריסטל. ראיתי שביום 22.7.01 בשעה 14 יתקיים מכרז על מכונת קריסטל סופר לורד , לפרטי המכרז היה מצורף מפרט של המכונה והיה כתוב בו: 5 שנות אחריות. ניגשתי למכרז בשעה 14 , הסתכלתי במפרט ועדיין היה כתוב שם 5 שנות אחריות. היגשתי הצעות לקנייה באינטרנט וההצעה שלי היתה בין ההצעות הזוכות. כשבאתי לממש את הקניה , אולסייל מסרבים לתת לי חמש שנות אחריות ,הם טוענים שזו היתה טעות דפוס והאחריות היא ל12 חודשים בלבד. בשלב כלשהו ביום ראשון הם שינו את הכיתוב באינטרנט ל12 חודשים. לכן כשנכנסים היום לאתר רשום שם 12 חודשי אחריות. האם אולסייל צריכים להעניק לי 5 שנות אחריות או שהם יכולים להתחמק ממה שהיה רשום במפרט ? האם יש חוק שנוגע למכרזים באינטרנט? האם מותר להם לשנות תנאי מכרז בדיעבד לאחר שהמכרז בוצע? האם יש אמצעי חוקי שבו אני יכולה לאלץ אותם לגלות מתי הם שינו את הכיתוב באינטרנט והאם הם חייבים לנהל רישומים על שינויים שהם עורכים שם? היו עוד 6 אנשים שזכו במכרז , אבל פרטיהם חסויים וידועים רק לאולסייל , האם יש לי אפשרות לגלות את זהותם כדי שיעידו את תנאי המכרז שהם ראו?

igalgolan

New member
קיום חוזה

אתה כמובן יכול לבחור: 1. מכיוון שאין אתה מקבל 5 שנות אחריות אתה יכול לבטל החוזה ולבקש פיצוי (להערכתי בגובה ביטוח המכונה ל 4 שנים). 2. לקבל המכונה ולבקש מבית המשפט לאכוף את החוזה (היינו לקבל 5 שנות אחריות). כל זה בתאוריה, במעש אם תצטך לשלם לעורך דין תצא מפסיד אפילו תזכה במשפט (כן, למרות פסיקה מפורשתץ של בית משפט הצד הזוכה אינו מקבל החזר של כל הוצאותיו + שכר טירחת עורך דין). לכן עצתי - וותר על העניין והתרחק מהחברה האחראית (כדאי גם לפרסם אותה בכל פורום מתאים (רק פרסום של עובדות אחרת יתבעו אותך על הוצאת דיבה). יגאל גולן

איילין1

New member
אתה צודק

היום ביטלתי את העיסקה , הבנתי שיש לי עסק עם נוכלים והעדפתי לבטל במקום ליפול איתם בפח (אני מניחה שהמכונה ממש גרועה ולא שווה ). הפצתי אזהרות עם סיפור המקרה , כדי שאנשים יבינו שמה שהם רואים באינטרנט , לא סופי ויכול להשתנות במהלך המכרז. אין סיכוי שיתבעו אותי על הוצאת דיבה כי הם יודעים ומודים שהצדק איתי , פשוט מניחים שאני לא אתבע אותם בבית משפט והם צודקים. בכל מקרה לדעתי זה שפתאום הורידו אחריות למכונת כביסה קריסטל מ 5 שנים לשנה בלבד אומר שיש פגמים רציניים במכונה , אז מבחינתי ניצלתי מקניית מכונה לימון (שתזדקק לתיקונים כל הזמן , לכן הם כניראה הורידו את תקופת האחריות עובדה שאחרים נותנים לפחות שנתיים אחריות או יותר).

יוקה

New member
אולסייל

צר לי שנתקלת בבעיה עם אולסייל, אבל אני חייבת לומר משהו להגנתם. רכשתי דרכם 4 מוצרים במהלך השנה האחרונה (מכונת כביסה בכלל זאת) וזכיתי לשירות יוצא מן הכלל. קרה לי אפילו מקרה הפוך לשלך. כשרכשתי מכונת כביסה מסוג ג´נרל אלקטריק פורסם באתר שלהם שהאחריות היא ל-12 חודש. עם האספקה קיבלתי תעודת אחריות ל-3 שנים. אין לי ספק שהמקרה שלך הוא "ביש" ואני אפילו סבורה שאם תאבקי תוכלי להתפצות (המועצה הישראלית לצרכנות מסייעת במקרים כאלה די בהצלחה), אלא שתצטרכי להוכיח שפורסם במכרז דבר האחריות ל-5 שנים. אם אינני טועה - אף חברה לא נותנת אחריות למכונות כביסה מעבר ל-3 שנים. מכל מקום, לא צריך להכפיש את האתר שעושה בדרך כלל עבודה מצויינת. בהצלחה !

איילין1

New member
העובדה היא שהם םשוט רמאים

הם שינו נתונים במהלך מכרז, אם זה לא שקר ואחיזת עיניים אז אני לא יודעת מה כן. יש שם אנשים שמודים שהם שינו את הנתונים , שתי בחורות אחת בשם מורן מאולסיל ואחת בשם אתי מקריסטל הודו שהם יודעות שתיקנו את הנתונים באתר אחרי תחיל המכרז. למרות זאת סרבו לתת לי מה שהיה רשום באתר. הם אמרו לי לכי לבית משפט ,הם יודעים שאף אחד לא יתעסק עם בית משפט בגין קניה כזאת ,עלויות המשפט יעלו לי יותר מהרווח על המכונה. האמת שהכל יצא לטובה כי: 1. נחלצתי מקניה אצל רמאים ומציגי מצג שוא. 2. כניראה שיש בעיה עם מכונת הכביסה אם הורידו אחריות מ5 שנים לשנה (ולידיעתך קריסטל נתנה 5 שנות אחריות , מאד מוזר שהם הורידו את האחריות לשנה אתה לא חושב? זה אומר דרשני אם היו מורידים לשלוש שנים זה היה סביר ). 3. מה שסיפרת לגבי המקרה שלך מוכיח שיש בעיה עם הנתונים באתר ושמה שרשום שם לא אמין משום שהם משנים את הנתונים אחרי המכרזים(אמנם אתה הרווחת אבל תחשוב על מקרים אחרים הפוכים , באתר כזה המפרטים חייבים להיות מדוייקים ואמינים ,אנשים נגשים למכרז על סמך הנתונים באתר , ואם הנתונים לא מדוייקים ומשתנים במהלך מכירה אז האתר הזה לא שווה ולא אמין. תאר לעצמך שהמדינה היתה מפרסמת מכרז בעיתון ואחרי המכרז מוציאה פתאום ניירות חדשים עם נתונים שונים , אתה חושב שזה היה תופס מבחינה חוקית? הבעיה שבאינטרנט אין עקבות לתיקון שהם עשו , מה שרואים זה רק את התיקון האחרון וזה דורס את הדף הקודם. הכי גרוע זה היחס המגעיל שקיבלתי אחר כך , הם בכוונה התישו אותי כדי שאבטל את המכירה , בקיצור אני לא חוזרת בי , האתר הזה ממש לא שווה ומי שהולך שם למכרזים שם את כספו על קרן הצבי , הוא בעצם קונה חתול בשק. מי שאוהב להמר שיקנה שם , זה ממש כמו רולטה מה שאתה רואה זה לא בהכרך מה שאתה מקבל בסוף.

יוקה

New member
רכישה באמצעות האינטרנט2

איילין היקרה, קודם כל אני לא "אתה" אלא "את". באמת צר לי על המקרה שלך, אבל נסי ללמוד מכך. כרוכשת ותיקה באמצעות האינטרנט עשיתי לי מינהג להוריד לדיסק את כל פרטי המוצר והמכירה הספציפית. באופן כזה יכולה גם להיות לך הוכחה שדברייך אמת. מאידך, לא הבנתי ממך שאולסיין מתכחשים לשינוי. יתכן אפילו שהחברה המוכרת, קריסטל במקרה שלך, שינתה את התנאים לאחר שאלו פורסמו. שלחי למועצה הישראלית לצרכנות (טלפון ב-144, הם ברח´ מאזה בת"א) פקס עם פרטי המקרה ובמקביל דברי עם המח´ המשפטית שם. הם מסייעים תמיד לאחר וידוא העובדות. ולהבא, אמצי את השיטה שלי שלעיל ותהיי מכוסה לגבי אמת בפירסום. ועוד סיפור קצר - רכשתי בין היתר מחשב חדש ומצויין. כעבור 4 שבועות היו בעיות עם ספק הכוח. החברה המוכרת (NNE)החליפה לי את כל המחשב מבלי שביקשתי. בקיצור... תני צ´אנס בעתיד ! כביסה מהנה !

calisto

New member
האמת שזה בדיוק הפורום המתאים...

לפתור את הבעייה, כי כל העניין פשוט זועק תביעה ייצוגית! יש מי שמרים את הכפפה? וחוצמזה באמת נראה שהמועצה לצרכנות תשמח לדון בעניין, לא?

למעלה