קניה ב-CRC - מחיר משלוח נוסף

קניה ב-CRC - מחיר משלוח נוסף

לפני כ-10 ימים הזמנתי (לראשונה) זוג צמיגים. המחיר באתר כולל משלוח לארץ היה $65. החבילה הגיעה 7 ימים לאחר ההזמנה - אך דואר שליחים של דואר ישראל גבה ממני עוד 35 שח נוספים. התכתבות עם שרות לקוחות של CRC - תשובתם שהם אינם אחראים על מחיר מכס\מעם וכדומה בארץ היעד וכך מופיע ב"אותיות הקטנות".מה ניסיון של חברי הפורום עם נושא זה ב-CRC? זו פעם ראשונה לאחר הזמנת עשרות רבות של פריטים באתרי חו"ל השונים בו נדרשתי לתשלום נוסף לנקוב במחיר האתר...

rubber duck

New member
הצדק עימם

אין האתר אחראי על חוקי המדינה אליה הוא שולח

ואחרי החלק היבש
מניסיון
crc שולחים עם Ems , וזה באופן אוטומטי נבדק ותמיד תחויב על עצם השירות ( בארץ , אל תנסה להבין למה )
הפתרון שמצאתי ועובד טוב מאד הוא מיד לאחר ביצוע ההזמנה
לשלוח מייל לשירות הלקוחות של crc לשלוח את הפריטים במשלוח דואר רגיל ולא ems
מעט מאד פעמים חויבתיבתופסות על משלוח
ואם כבר חויבתי הרי שמודבר היה במע"מ

שרון

חלכאי

New member
גם לי עשו תרגיל כזה

פעם הבאה אברר מראש עם שירות לקוחות הםא אפשר לשלוח בדואר רגיל ROYAL MAIL במקום שירות דואר מהיר.

אגב, אצלי לקח לחבילה 4 ימים להגיע מאנגליה לישראל ולקח לדואר 10 ימים להודיע לי שהחבילה מחכה לי בישראל.... בהחלט דואר "מהיר"

AdiX

New member
הצדק עם המכס

לפי החוק אתה צריך לשלם, אם תפסו אותך בדרך או לא זה כבר סיפור אחר.
אין כאן אותיות קטנות ואין הסתרות, יש אי ידיעת התקנות מצדך. בפעם הבאה תפעל לפי מה שהאחרים יעצו לך.

זכיר

New member
איזה מכס? איזה תפסו? מה תפסו? זו גבייה מיותרת של הדואר

יש פטור ממכס עד 500$. יש פטור ממע"מ עד 75$ (עלות הטובין, לא חשובה עלות המשלוח). הוא לא רימה ולא ניסה לרמות אף אחד ואף אחד לא תפס אותו. היחידי שתפס אותו, לא משנה איפה, זה הדואר.

פעם אחת הם תקעו לי (הם זה הדואר) עמלת שחרור מהמכס של (לפי הזכרון העצבני שלי) מאה ומשהו ש"ח לפחות. על מה? על השרות שלא ביקשתי מהם (מהדואר). כי לשחרר מהמכס אני כבר יודע לבד. ואנחנו מדברים על טובין בפחות מ 500$ (פטור ממכס) במקרה שלי ופחות מ 75$ (פטור ממכס ופטור ממע"מ) במקרה של הבחור לעיל.

עד כאן לגבי התקנות. ולגבי הדואר שיודע לתפוס. לא משנה איפה.

enigo

New member
אתה טועה - מה שקובע הוא מחיר כולל משלוח. בדיוק כמו ביבוא

מסחרי, בו משלמים מס על המחיר כולל משלוח (וביטוח, אגב).
צריך להבין על מה בדיוק גבו ממנו 35 שקלים - יכול להיות שבכלל על איזה שירות משלוח עד הבית או הודעה בטלפון או משהו.

עשו לי בדיוק אותו תרגיל בשבוע שעבר

כמו פותח השרשור, זוג צמיגים פלוס משלוח מ-CRC סה"כ 60$
לא ביקשתי שום שליח ושום הודעה בטלפון ובכל זאת הגיע שליח של הדואר עם החבילה וביקש כופר של 35.10 שקלים.
על החשבונית כתוב "עמילות מכס" בזמן שאין שום מכס על החבילה ולא צריך לשחרר כלום משום דבר.
אתה צודק שהסכום הקובע הוא סה"כ כולל משלוח - ולא הגעתי אליו, בדיוק כמו פותח השירשור.

תרגיל מסריח של הדואר. למדתי להבא.

enigo

New member
מאוד מוזר. גם עצם החיוב - וגם הסכום

במקרים שבהם נתקלתי, חיובי השקר מהסוג הזה היו הרבה יותר גבוהים. מצד שני, בכל המקרים שפגשתי היה מדובר בחברות שילוח פרטיות (פדאקס וכו'), והעמלות היו בסביבות 150-200 שקלים.

ronengeles

New member
לא מבין למה אתם מסתבכים

CRC "שידרגו" לו את המשלוח ל EMS, ו- 35.10 ש"ח זה "עמלת שחרור ממכס ברשימון קולקטיבי כאשר הפריט פטור ממיסים".
&nbsp
ניתן למצוא את המחירון באתר של הדואר.

זכיר

New member
לא טועה. קרא התקנות\הוראות

מתחת ל 75$ מחיר טובין לא משלמים מעמ. אם עברת את ה 75$ אז משלמים מעמ על מחיר הטובין+עלות המשלוח.

דוגמא מעשית: קנית ב CRC ב 74$, שילמת עוד 10$ על משלוח, סה"כ 84$ ואתה פתור ממעמ. קנית ב 80$? תוסיף 10$ משלוח, ואתה משלם מעמ על הטובין+המשלוח, מעמ על 90$

https://taxes.gov.il/customs/personalimport/pages/yebueshe_guide.aspx#GovXParagraphTitle6

enigo

New member
מעניין, שינו את זה. בזמנו הגיעה אלי חבילה שמתאימה בדיוק

למקרה הזה, והתקנה היתה 75$ כולל משלוח.
פותח פתח לקומבינות - המצלמה עולה רק 64$, אדוני המוכס, זה המשלוח שעלה לי 1136$...

steiff

New member
המכס מחושב לפי העלות כולל משלוח

עמילות מכס משולמת גם אם לא משולם מכס. זו עלות הטיפול מול רשויות המכס בהעברת הסחורה דרך מנגנוני המכס. עצם הטיפול בניירת (גם אם בסופה לא משולמת אגורה מכס) עולה לחברת השילוח כסף - אותו הם גובים ממך.
מוצדק? מופרז? מופרך? הכל יכול להיות. לא מן הנמנע שהם נוקטים בשיטת ״מצליח״״ ואם תסרב הת יתפשרו על סכום נמוך משמעותית. מצד שני אם תתווכח בסוף הם יחייבו אותך על ״דמי אחסנה״ ובסוף כל העסק לא יהיה כדאי.

טלטלון34

New member
הכל הימור

בגדול עד 70$ אין מס ואין כלום - כולל המשלוח !!!
עד 350 $ זה מע"מ.
בגלל שאצלנו טיפשים ולא מבינים כלום, לרוב זה לטובתנו, אז גבו ממך מס קולקטיבי של 30 וקצת שקלים. תתנחם.
אני כבר חוויתי הכל, כל האופציות, כולל משלוח יקר ולא נעצר :)

למעלה