קניה ומכירה > האם אני מפסיד ?

gil_35

New member
קניה ומכירה > האם אני מפסיד ?

שאני קונה מוצר לעסק ומוכר את אותו למישהו אחר ( על ידי מסירת חשבונית ) האם יש על זה מס הכנסה ? למה אני שואל: אמרו לי ( יש לי עוסק מורשה ) לקנות מהכסף שלי מוצר מסוים בגלל שלחברה מסוימת אין אפשרות לקנות את המוצר עם כרטיס אשראי ולי יש אפשרות. ולאחר מכן למכור לה את אותו מוצר תוך כדי הוצאת חשבונית. האם אני מפסיד מזה מס כלשהוא ? הם טוענם שאני יכול בסוף השנה בדו"ח השנתי להכניס את המוצר כהוצאה ואז אני לא יפסיד . האם נכון וחוקי ? אני מבין שמע"מ מתקזז בגלל שאני מקבל החזר מע"מ על המוצר שקניתי ומצד שני אני משלם את המע"מ על אותה חשבונית שאני מוסר לחברה. אשמח לשמוע מה דעתכם על הנושא והאם אני צריך לשלם מס הכנסה . האם גם על זה יש מס של ביטוח לאומי + בריאות? תודה.

isaacf

New member
למעשה אתה מלווה כסף ללא ריבית

במידה שאתה מלווה כסף לחברה אחרת( אתה משלם בכרטיס אשראי) . במידה שיש לך אמון בחברה השניה אני מניח שכן בגלל זה אתה משלם בכרטיס האשראי החשבונית מס/ קבלה צריכה להיות על שם החברה שקיבלה את המוצר. היחסים שלך עם החברה שהלוותה כסף. אתה מוצא קבלה שקבלת כסף תמורת כרטיס אשראי ( אסמכתא של חברת האשראי) החברה שלא יכולה לשלם בכרטיס אשראי מוציא קבלה על כרטיס אשראי כנגד הכסף שקיבלת. במידה זאת בספר תקבולים תשלומים לא תרשם מכירה אלה החלפת מזומנים תמורת כרטיס אשראי . ואינך מגדיל את מחזור המכירות ללא צורך. להבטחת הכסף שלך כדאי שתכתוב חוזה בין החברה שלא יכולה לשלם + קבלת בטוחה .

gil_35

New member
לא כל כך הבנתי...

לא היבנתי את : החברה שלא יכולה לשלם בכרטיס אשראי מוציא קבלה על כרטיס אשראי כנגד הכסף שקיבלת . הרי אני זה שצריך למסור חשבונית וקבלה על קבלת הכסף ולא החברה שמשלמת לי. ??? ד"א... המוצר שרכשתי רשום על שם העסק שלי ולא על שם החברה שאני צריך למסור לה את המוצר. האם זה משנה משהו? גיל.

isaacf

New member
כנארה לא הבנתי את השאלה שלך

אני הבנתי שיש חברה / עסק אחר שאין לה כרטיס אשראי בלכן בקשה ממך לשלם במקומם בכרטיס אשראי שלך. ואתה מוכן לשלם במקומם מ בכרטיס , והחברה / העסק תחזיר לך במזומנים ביום התשלום את הכסף . האם הבנתי נכון או ששאלת שאלה אחרת. סליחה במידה שלא הבנתי.

gil_35

New member
נכון ואני שוב יחדד את השאלה...

"שיש חברה / עסק אחר שאין לה כרטיס אשראי בלכן בקשה ממך לשלם במקומם בכרטיס אשראי שלך. ואתה מוכן לשלם במקומם מ בכרטיס , והחברה / העסק תחזיר לך במזומנים ביום התשלום את הכסף " > נכון . את המוצר הזמנתי על שמי כי אני רשום אצל יצרן המוצר וגם שם העסק שלי ובנוסף לחברה אין כרטיס אשראי . ( המוצר הוזמן דרך האינטרנט מאתר בחו"ל ואני בעבר ביצעתי איתם הזמנות של מוצרים אחרים מאותו אתר). ולכן כדי לקבל את הכסף שלי חזרה , אני צריך מבחינה חוקית לתת לחברה חשבונית על שמם ולתת להם את אותו מוצר. השאלה שלי הייתה האם אני צריך בדרך הנ"ל לשלם מס בגלל אותה חשבונית שאני נותן ? והאם ניתן אכשהוא לקבל פטור ממס ? תודה. גיל.

isaacf

New member
השאלה יותר מובנת . הקניה בוצע על ידיך לכן קיבלת חשבונית מס/ מיסי יבוא וכ"ו לכן מבחינתך אלו הוצאות מוכרות. עכשיו אתה מעביר את הסחורה לחברה במחיר עלות , ולכן אתה נותן חשבונית מס / קבלה. לכן ההכנסות = הוצאות לכן אין רווח = אין תשלום מיסים.

gil_35

New member
תודה רבה . עכשיו אני קלטתי...

כל החנויות והיבואנים עובדת בשיטה הזאת: מיבאים מוצרים ומוכרות את אותם מוצרים והם מקבלים בכך כסף מהלקוחות ונותנים חשבוניות כדוגמת המקרה שלי. כלומר אם הם היו מוכרים את המוצרים באותו מחיר שקנו אותם הם לא צריכות לשלם מס כלשהו . אכן נשמע הגיוני כי אין להם כל רווח מזה . והרווח היחידי שעליו יש מס זה הפער בין המחיר שקנו את אותו מוצר לבין המחיר שמכרו אותו. הדבר פשוט בילבל אותי כי עד עתה כל חשבונית שהיגשתי היה למטרות עבודה שעשיתי ולא למטרת קניה ומכירה של מוצרים. תודה שוב. גיל.

mstern

New member
כמה בעיות

1.יש פה בעצם עיסקה מלאכותית, מה הרווח שלך מזה? 2.אתה מחזיק מלאים ולו על הנייר. 3.זה יכול לפגוע בך בכל הקשור למקדמות מס הכנסה ובכל הקשור למחזור העסקאות. וזה רק על קצה המזלג. אני באמת ממליץ לך להתייעץ עם הרו"ח שלך.

gil_35

New member
../images/Emo26.gif אם הייית קורא יותר טוב ...

1) היית רואה שכתבתי כבר כמה פעמים שאין לי כל רווח מכך וזה היה רק לעשות " טובה" לצד השני. ( אני מקווה שאתה, כרואה חשבון, מבין שיש סתם "עיסקאות" כאלו שלא קשורות לענינים עסקיים של חשיבה על רווח - כן ישנם סתם אנשים כאלו - תתפלא! שכנראה לא "ממולחים" ושותים שוקו במקום קפה על הבוקר ולא חושבים איך להרויח עוד שקל מזה) 2)"אתה מחזיק מלאים ולו על הנייר" - כתבתי בפרוש שהמוצר הזה שאני מחזיק עובר למישהו אחר ( החברה) וזה פעם ראשונה שאני קונה משהו ומוכר אותו . אז האם תוכל להסביר את עצמך על איזה מלאים אתה מדבר ? 3)"זה יכול לפגוע בך בכל הקשור למקדמות מס הכנסה ובכל הקשור למחזור העסקאות" - משפט מפחיד מאוד ! האם תוכל להסביר גם כאן את עצמך ? - וכמנהל הפורום. 4)"וזה רק על קצה המזלג" - תגיד שאנשים כותבים פה אתה רק בא ומפחיד אותם ( ראה סעיף 3) תוך כדי: "אני באמת ממליץ לך להתייעץ עם הרו"ח שלך " 5) באמת ורק באמת במקום כך לתקוף תסביר איך אני יכול להפסיד מהענין ושלא נכתב על ידי isaacf - שהסביר לי טוב מאוד את העיקרון ב"עיסקה" שביצעתי. תודה. גיל.

mstern

New member
בבקשה תשובות

1.יפה מצידך שאין לך שום רווח על העסקה, אבל מבחינת מ"ה ניתן לראות זאת כעסקה מלאכותית. הם לא כל כך יקנו את העובדה שקנית ומכרת משהו באותו סכום כי בטרמינולוגיה שלהם זה לא קיים ויחשדו שאולי אתה מעלים הכנסות. 2.קנית ומכרת מלאי, איזשהוא מוצר כלומר שברגע נתון יש לך מלאי של מוצרים. 3.תראה: קנית משהו ב-100 ש"ח ומכרת אותו ב-100 ש"ח, זאת אומרת שבעצם אין פה רווח, נכון? אבל מקדמות מס הכנסה משלמים על ההכנסה ולא על הרווח ואז בעצם ניפחת את המחזור שלך וכך גם את המקדמה למס הכנסה.אותו כנ"ל גם לגבי שאר הדברים המושפעים מהמחזור למשל קביעת הדיווח כחודשי או דו חודשי. 4.הפורום לא בא לתת יעוץ אלא רק לעודד דיון ולכן ההמלצה לפנות לרו"ח שלך היא לגיטימית ביותר. הפורום לא בא במקום יעוץ פרטני ואני באמת מקווה שלא כך אתה עושה. 5.עם כל הכבוד ליצחק, ויש כבוד, אני לא יודע כמה פרקטיקה הוא מכיר ומתעסק. אני הסברתי לך את ההשלכות של העניין. דע לך שאם היית לקוח שלי ומבקש עצה על הנושא הזה, הייתי ממליץ לך לא להתעסק. לא ברור לי למה החלטת שתוקפים אותך, בסך הכל קיבלת תשובה אחרת משרצית. שבת שלום.

isaacf

New member
מכירה ללא רווח

למנהל הפורום רו"ח מוטי שטרן. א. השאלה שגיל שאל היא לאחר שכבר ביצע קניה בשביל צד ג . ב.בהתחלה לא הבנתי שהוא כבר ביצע את העיסקה וקיבל חשבונית מס על שמו. לכן היצעתי לא ( להערכתי זה נכון אם בעתיד גיל יהיה צריך לבצע את הפעולה שוב) אמרתי לו כדי שמחזור המכירות לא יגדל ,את העיסקה חשבונית המס תהיה על שם הצד ג כאשר התשלום מבוצע בכרטיס אשראי ורק אחד לשני נותן קבלה על החלפת אמצעי תשלום + חתימה על חוזה כדי שהיה מכוסה מבחינת ביקורות מס.(בדרך זאת מס הכנסה לא יחשוד מס הכנסה יכול לאמת בכל רגע אם לעוסק X קיים כרטיס אשראי בינלאומי. ב.כאשר מבוצע פעולה אחת ונניח שהיא 2% מהמחזור היא לא תשפיע על גובה המקדמות ( במידה שהיא משפיע יותר מ10% המסקנה שונה) לכן בעיסקה בודדת לא נגרם לא רווח או הפסד. באם מדברים על חשדות מס הכנסה . האם שלושה סוחרים המנעו מלבצע עיסקה משותפת כאשר חשבונאית לא היה רווח אבל כלכלית יש רווח.( חיסכון בקניה) דוגמא. סוחר ד מוכר סחורה סיטונאות כאשר הוא נותן הנחה מסחרית של 20% למי שרוכש סחורה מעל 30000 ש"ח בקניה אחת כאשר הוא נותן חשבונית מס אחת. שלושה סוחרים שרוצים לקנות כל אחד לעסקו סחורה ב 10000 ש"ח מתארגנים בקונים סחורה ב 30000 ש"ח ומקבלים הנחה של 6000 ש"ח התשלום בפועל 24000 ש"ח ומחליטים שחשבונית המס תהיה על שם סוחר א , סוחר א מוציא חשבוניות מס לסוחר ב ולסוחר ג ונותן להם חשבונית מס/ קבלה על 8000 ש"ח( לכל הסכומים נוסף מע"מ כחוק). האם בגלל חשדות שמס הכנסה יחשוד המנעו מלבצע עיסקה כלכלית. ודאי שלא אבל כדי להיות מכוסים והיה זיכרון דברים או חוזה המסביר את הפעולה כל מפקח מס סביר לא יחשוד שיש העלמה מס.

gil_35

New member
בסדר .. אבל אני לא מבין למה כולם...

או רובכם מפחדים ממס הכנסה . אם לא עוברים על החוק לא צריך לפחד. אני הרבה פעמים אומר שמי שמפחד ממס הכנסה יש לו סיבה לכך. כנ"ל מי שמפחד מהמשטרה או מנידות השיטור בכבישים כנראה עובר על החוק בצורה מסוימת ומפחד. אנשי מס הכנסה מסתכלים על עובדות . אין דבר כזה אצלהם "כי בטרמינולוגיה שלהם זה לא קיים " - כתבת את זה בגלל שאתה כבר פוחד מהם משום מה גם ללא סיבה . עובדה, אני, לא צריך לפחד מהם כי אני יודע שאני לא מסתיר משהו או עושה משהו בניגוד לחוק . ולי בשנים האחרונות דוקא הם החזירו לי כסף. לעניין: 1) סכום המוצר המדובר הוא 1600 ש"ח שזה באמת סכום זניח בסיכום שנתי ואף חודשי יחסית. 2) החברה שאני נותן לה את המוצר אמרה לי שלא תוריד מהסכום ניכוי במקור . 3) אני לא צריך לשלם מקדמות למס הכנסה ואין לי חובה לדווח באמצע השנה. ( היתי מובטל ,ללא תשלום, בשנתיים וחצי האחרונות(!) ואף הפקיד נתן לי ניקוי במקור "0" ואני מרצוני ביקשתי 20 אחוז) 4) חישובי מלאים לא עושים בסוף השנה? כל ה"מלאי" היה אצלי במשך 14 יום. לא נראה לי שיש בכלל להוסיף מילה פה. וזה המוצר היחידי שיש לי ב"מלאי". האם עכשיו אני "נקי" ? תודה גיל.

יחי8

New member
אל תסתבך

עצה חשובה אל תתעסק עם זה. קודם כל אין מע"מ על סחורה שקנית מחו"ל באם אתה מוכר באותו סכום מס הכנסה יכול לטעון שמכרת במחיר גבוה יותר תוך כדי, העמלת הרווח. אם זה לא במסגרת עסקך השוטף אל תעשה את זה. אל תקשיב לכל מיני עצות אחיתופל

gil_35

New member
למה אין מע"מ? יש מע"מ על סחורות..

מחו"ל וערך המע"מ מצוין על "רישומון על יבוא טובין לארץ" ועל פיו כמובן אני מקבל את הסכום הנ"ל מרשות המכס והמע"מ ומחזיר אותו על ידי החשבונית של מכירת הסחורה הנ"ל. עוד פעם אני לא מבין מזה " יכול לטעון" - לא שמעתי על סעיף כזה . כתבתי אם יש בעיות, מס הכנסה דורש להביא מסמכים המאשרים שעשית הכל כחוק. למה לפחד? תסביר מזה "העמלת הרווח" ? תודה. גיל.

יחי8

New member
תשובה

אמרת שאתה מזמין מוצר דרך האינטרנט בכרטיס אשראי כך שלא תמיד משלמים מע"מ כי אין רשימון יבוא

למעלה