קניה מאובטחת

רונה9

New member
קניה מאובטחת ../images/Emo61.gif

שלום ברצוני לרכוש מוצרים דרך הרשת , איך יודעים שהאתר מאובטח לגמרי ואין חשש לתת את מספר כרטיס האשראי ? האם האקספלורר מודיע אוטומטית אם האתר מאובטח בצורה תקינה או לא ? מודה לכם מראש

kitt

New member
בד"כ באתרים מאובטחים יש את סמל חברת

האבטחה (לדוגמא verisign) וגם כשאת נכנסת למצב האבטחה מופיע בצדי ימין למטה של הדפדפן (שורת הסטטוס שלו) סמל של מנעול.

רונה9

New member
ואם יש אתר מאובטח שהוא לא בתוקף ?

הכוונה שהאישור של אותו אתר הוא לא תקף , איך אני יודעת אם האתר אמין או לא ?

kitt

New member
את יכולה לבדוק באתר החברה המאשרת

האם האתר הוא אתר שרשום אצלהם. בכל מקרה אם את חושדת באתר אז אל תקני בו.

רונה9

New member
kitt מה הכוונה בהגדרה בדפדפן

כלים-אפשרויות אינטרנט-מתקדם-בקטגוריה אבטחה "בדוק את מועד פסילת אישור השרת" , זה אמור להיות אצלי מסומן ? מה הפנוקציה הזאת עושה ? תודה

kitt

New member
זה בודק אם לא נשללה מהספק תעודת

הSSL שלו (האישור להיותו מאובטח כיאות).

רונה9

New member
אז אני אמורה לסמן אותו כי הוא לא ../images/Emo19.gif

מסומן , אצלך זה מסומן ? כל החששות שלי זה האם הקנייה באמת מאובטחת ולא מדובר על האתר אלא על הגדרות האבטחה בדפדפן .

kitt

New member
אצלי הוא מסומן, אבל לא נראה שזה

קובע את הגדרות האבטחה בדפדפן. בכל מקרה של עיסקה בחסר (ההגדר של קניה בכרטיס אשראי ללא חתימה) חובת ההוכחה היא על חברת האשראי. אין שום בעיה במקרה של היחשפות של המספר לקבל את הכסף חזרה. מה שעוד היו כבר אתרים מאובטחים שנפרצו מסדי הנתונים שלהם ונגנבו מספרי כרטיסי אשראי. הקניה ברשת הרבה יותר בטוחה ממה שכולם עושים ממנה

zebra

New member
HTTPS מראה רק שצורת ההתקשרות

היתה מאובטחת. אבל עיקר הסכנה אינה בזמן ההתקשרות לאתר אלא במידע שנשמר ע"ג השרתים באתר שיכולים להיפרץ אם הם לא מתוחזקים בצורה תקינה. מהסיבה הזאת חשוב לקנות רק באתר שיש מאחוריו חברה רצינית וידועה ובנוסף גם ההתרשמות האישית שלך אם האתר מתוחזק ע"י כ"א מקצועי או ע"י חובבנים. בכ"מ לחברות כרטיסי האשראי יש ביטוח בגין עסקאות שאת עושה באינטרנט ואת תקבלי זיכוי אם חוייבת על עיסקה שלא ביצעת.

lizansak

New member
מסירת מספר כרטיס אשראי תמיד בטוחה

בלי קשר לבטיחות האתר למיטב ידיעתי יש חוק מכירה בחסר, שאומר שאת צריכה להיות חתומה על נייר בחתימת ידך על מנת שחיוב כרטיס אשרי יהיה תקף. זאת אומרת שהספק צריך להחתים אותך על שובר רכישה בסיכומו של דבר לכל שליח פיצה שאין לך מושג מה מהמנותו נותנים מספר כרטיס אשראי. דבר היחיד - צריך לבדוק את החיובים, ואם רואים אחד שלא היה אמור להיות מתקשרים לחברת כרטיסי האשראי ומבקשים ביטול העיסקה

למעלה