קניה מוצלחת

orendror

New member
קניה מוצלחת

בסוף השבוע המשפחה חוגגת מאורע מסויים ותפקידי הוא לדאוג לבשר מעולה לצליה על המנגל. שאלתי אליכם איפה באזור המרכז לקנות פילה בקר טרי מעולה,אני יודע שזה הולך להיות מאוד יקר ובאמת רק אם יש המלצות עם ´בשר´ אז בשימחה. מה ההמצלצות לטיפול בבשר החל מהקניה ועד להגשתו ? בתודה
 

sjarjar

New member
המלצה קטנה - אם כבר מנגל

אז לא פילה בקר. פילה בקר חסר שומן מטבעו ולכן יצא יבש וקשה על המנגל. פילה בקר בצורת סטייק טוב לעשות בטיגון על מחבת סטייקים. פילה בקר טרי קניתי ב"טיב טעם", אבל לא תמיד יש והם לא מוכנים לקחת הזמנה ולשמור. הם כן אמרו לי מתי אמור להגיע משלוח, ואכן הגעתי בשעה היעודה והשגתי פילה בקר שלם יפהפה.
 

sjarjar

New member
ועוד מס´ המלצות

קודם כל אתה צריך לעשות חישוב של כמות הבשר שאתה זקוק לה (גם עלויות, גם חישוב מקום על המנגל וזמני הכנה וגם מה עוד יש בארוחה) וצורת הכנה (סטייקים או צליה בגוש, למשל). כפי שכבר כתבתי, למנגל דווקא לא עדיף פילה בקר. אם אתה מעוניין בסטייקים אז קנה סטייקים אנטריקוט חתוכים (250 גרם ועובי של אצבע לפחות ושלא ישטחו לך אותם) לאוהבי הבשר הרך, או סטייק סינטה עם העצם, או אם תצליח להשיג סטייק T-Bone (שזה צלע וחלק מעצם בית החזה מנוסרות בצורת T כשמצד אחד הסינטה ומצד שני הפילה) לאוהבי ההרגשה "הבשרית". בכל מקרה שים לב שהבשר יהיה משויש בשומן. בדוק גם שהבשר יהיה מיושן כראוי: שהצבע שלו יהיה עמוק, בין אדום כהה לחום, ושלחיצת אצבע עליו משאירה גומה שלא חוזרת למקומה. בשר טרי טוב לא זקוק לשום שיפורים ותוספות. פשוט שוטפים אותו במים זורמים, מנגבים במגבת נייר ומניחים על המנגל. לא מתבלים. את התיבול כל אחד שם לעצמו על הסטייק שלו (לטעמי רק מלח ופלפל שחור, או רוטב צ´ימיצ´ורי). אם הבשר פחות איכותי, או שמדובר בסטייקים קפואים מופשרים, אפשר לשפר ולרכך אותו ע"י השריה במרינדה הכוללת יין אדום, או חומץ בן יין, או סתם שמן זית מתובל (בפורום מתכונים תוכל למצוא הרבה מתכוני מרינדות לסטייקים). אגב, ג´יימי אוליבר, הלא הוא השף הערום, הראה רעיון מעניין איך לשדרג סטייק אחרי הכנתו: מכינים סטייקים כרגיל (סינטה). בנפרד (או מראש) מכינים רוטב המורכב מיין אדום, חומץ בלסמי, רוטב סויה ותיבול ומצמצמים עך לסמיכות. לאחר שהסטייקים מוכנים חותכים אותם לרצועות בעובי 3 ס"מ ומערבבים בקערת הגשה עם הרוטב וכך מגישים. שיטה זו גם "מגדילה" כמויות כיוון שפסיכולוגית יש נטיה לאנשים לקחת מס´ חתיכות שבסה"כ הן פחות מסטייק אחד שלם. צליית נתח שלם אפשרית אולם היא דורשת ידע ומקצועיות. במקרה כזה כדאי רצוי להשרות את הנתח כולו במרינדה לריכוך וספיגת טעמים.
 

orendror

New member
נעשתי רעב

תודה על העצות הטובות ואם כבר הזכרת T-bone מאז הפעם היחידה שהוגש לי באיטליה אני לא מפסיק לפנטז על הנתח הזה. ברוב המקומות ששאלתי על T-bone הסתכלו עלי כאילו דיברתי סינית וגם אחרי הסברים, מעטים המקומות שהבינו ואז אמרו שאין ולא החזיקו נתח זה. אני בטח מחפש במקומות הלא הנכונים ואשמח לקבל הפניה למקום שבו אוכל לרכוש T-bone. שוב תודה sjarjar עזרת לי.
 
אצל אלברט באזור

הן במסעדה, והן באטליז הסמוך ניתן לקנות T BONES של בקר או בשר לבן. כמו כן, באותו מבנה של אלברט, בקצה שקרוב יותר לשיפודי עזרא ובניו, אפשר להכנס למבנה המסחרי ויש שם אטליז אחר לא פחות מומלץ שנקרא דברצני. גם דברצני מחזיקים בד"כ T BONE, ואם לא, הם בד"כ מוכנים לקחת הזמנה מעבר לגודל/תקציב מסויים. כדי להגיע אליהם, נוסעים בכביש ת"א רמלה לכיוון הכניסות לאזור, הכניסה האמצעית היא צומת T (זו הכניסה שמיד אחריה יש כיכר קטנה). בכיכר לוקחים שמאלה מיד ובמבנה המסחרי יושבים גם אלברט וגם דברצני. בהצלחה בארגון.
 

taz512

New member
המלצה

סטייק T-bone טוב מאוד במסעדת בלאק סטיר בהרצליה פיתוח, יש להם סטייק מעולה. מומלץ לפתיחה להזמין נקניקיות בראוורס, זה נקניקיות דרום אפריקאיות על אותו סגנון של הצ´וריסוס. מומלץ בחום רב. טאז, השד והבשר
 

אחשל

New member
באלאדי - החלק הטוב של הבשר ../images/Emo91.gif

מנסיון אישי, נתחים מובחרים, מיושנים "לפי הספר" - חבל"ז!!! רק השבוע לעסנו במרץ אנטריקוט משובח שנקנה בנתח שלם, נפרס בבית (עבה!!!), ונחת על המנגל "רק לכמה דקות", פשוט מעולה!!! למיטב ידיעתי הם פתחו דוכנים שכל מיני רשתות שיווק. שווה לבדוק באתר שלהם ו/או להתקשר ולשאול... בתיאבון!!!
 
למעלה