קניה ניירובי

fkzl

New member
קניה ניירובי

שבוע טוב לחברי הפורום, אנו משפחה ישראלית + 2 ילדים (13,9). קיבלנו הצעה לרה לוקיישן לקניה - ניירובי לצורך עבודה למשך שנתיים. כל אינפורמציה תהיה לנו לעזר רב ובכלל זה גם פרטים של אנשים שחיו שם או חיים שם כעת עם ילדים. די דחוף. המון תודה

לילית462

New member
אני גרתי שנה בקניה,

איזו אינפורמציה אתם מחפשים ? יש שם קהילה ישראלית לא קטנה, יש בתי ספר טובים - אנגלים או בינלאומים יש ביה"ס ישראלי בסופי שבוע וחיי קהילה. הבטחון האישי שם לא משהו...

fkzl

New member
אז ככה

אנו נחייה בניירובי, יש המון שאלות לא פתורות ... למשל: היכן לגור בניירובי? לחיות בבית פרטי או בית דירות? בטחון אישי - מה לדרוש מהמעסיק? האם אנחנו מסכנים את ילדינו? בריאות - איך מסתדרים שם? חיי החברה של הילדים? אחה"צ? הבנו שיש בי"ס אמריקאי וגם אנגלי. המליצו על האמריקאי - האם נכון? האם יש משפחה ישראלית עם ילדים שניתן להתקשר אליה? קהילה יהודית - היכן? יוקר מחייה? בקיצור... באמת שכל אינפורמציה תהיה לנו לעזר. נשמח גם להתקשר ... המון תודה

לילית462

New member
נתחיל לפי הסדר...

ראשית, באיזו חברה אתם הולכים לעבוד ? היכן לגור - יש כמה שכונות שבהן גרים רוב הישראלים - שלוש שכונות בסה"כ. בית פרטי או בית דירות - לדעתי עדיף דירה או קומפאונד - שזה כמה בתים עם גדר משותפת, כך מורידים את הסבירות לפריצות. ויש שם הרבה פריצות, כך שבית פרטי לנו היה הכי פחות אטרקטיבי, למרות שיש שם בתים יפיפיים עם גינות ענק מדהימות. בטחון אישי - נהג, שמירה חמושה 24 שעות בבית. האם אתם מסכנים את הילדים, בעקרון לא. בריאות - לדרוש מהמעסיק ביטוח בריאות, אין בעיה יש רופא ילדים מעולה, בי"ח לילדים, כל הרופאים שצריך וכל השירותים הרפואיים. חיי חברה - ביה"ס נגמר בדרך כלל די מאוחר כך שמעט הולכים לחברים אחה"צ. יש לא מעט ישראלים והילדים יכירו ילדים בגילם דרך הבית ספר הישראלי שמתנהל בשבתות. הביה"ס האמריקאי - בינלאומי טוב אבל מרוחק ודורש מהילדים לנסוע בהסעה הלוך וחזור, אלא אם תגורו באיזור ביה"ס אבל יש שם מעט מאוד ישראלים אם בכלל, זאת שכונה יחסית מרוחקת. בתי הספר האנגלים טובים מאוד, ובטוח שיותר טובים מכל ביה"ס בארץ. משפחות ישראליות - בני כמה הילדים ? כך אדע עם מי לדבר עבורכם. יוקר מחיה - בגדים לא קונים (אין מבחר) ויקר - מזון, יותר יקר מבארץ אבל פירות ירקות ובשר יותר זול. הוצאות של חשמל, מים, שמירה, טלויזיה בלויון וכו' - תדרשו מהמעסיק שישלם, וכמובן גם את שכר הדירה ושכר הלימוד של הילדים אם יש עוד שאלות אשמח לענות

לילית462

New member
ועוד משהו קטן קטן - מתחילה בקניה מלחמה ברגעים

ברגעים אלו מתחילה בקניה מלחמה שאף אחד לא יודע איך תסתיים.... הייתי מחכה שבוע שבועיים לראות מה מתפתח לפני שאתם מתחילים לארוז....

fkzl

New member
בינתיים

תודה רבה לך! לא כל כך מהר נארוז... נחזור אלייך עם עוד שאלות (אם יורשה לנו...) כל אינפורמציה נוספת תעזור, אז אם מישהו יכול לספר קצת, לא להסס... הילדים כפי שכתבתי בני 13 ו - 9 . שנה אזרחית טובה.

לילית462

New member
../images/Emo124.gifקנייתים השמיעו קול../images/Emo124.gif

מה קורה אצלכם, הרדיו והטלויזיה מושבתים, מה עם אינטרנט ? מרגישים את הבלאגן ? מפחדים ? חושבים לעזוב ? שתפו אותנו, גם כאן באוגנדה צמאים לאינפורמציה מאצלכם

נורא מפחיד מה שקורה שם...

קראתי קצת באינטרנט ומצאתי תגובה של ישראלי אחד שכתב את המילים האלה: "אין אוכל הכבישים ריקים החנויות סגורות ובסופר היחיד שמצאנו פתוח בנגונג רוד לא נשארו מצרכים במדפים.. .לא כדאי לישראלים שנמצאים בארץ לחזור בימים הקרובים לקניה חכו בסבלנות שבוע." נשמע נורא...
גדול לכל מי שנמצא שם בתוך הסערה. מקווה שהרוחות ירגעו במהרה

samaria

New member
אצלנו במומבסה שקט למדי

היו קצת התפרעויות בעיר, אתמול היו יריות ומהומות באיזור בומבולולו. אני יודעת שבניירובי (כמו תמיד) העניינים הרבה יותר גרועים. אין טלוויזיה, אין עיתונים, ברדיו משמיעים רק מוזיקה.. בימים האחרונים כל החנויות סגורות. בעלי מחכה כרגע בתור עצום בסופרמרקט של נקומט, הם מכניסים לקוחות בזוגות-שלישיות. הוא אומר שהעיר שקטה מאוד ונטושה, והכול סגור. נראה לי שכולם מחכים לראות אם יעצרו את ראילה, נראה לי שאם זה יקרה, אז הכול יכול להתפרץ.. חשבתי שאצל השכנים אולי יודעים יותר, מישהו מהאוגנדים או הטנזנים שמע משהו?

לילית462

New member
מה ששמענו זה מה שתארת

שקיבקי הכריז על עצמו שהוא הנשיא, ושהשני ראילה (?) הולך להכריז על עצמו היום כנשיא באורורו פארק (5 דקות מהבית הישן שלנו). שיש מהומות, שרפות, ביזה וכו' אנחנו גם בכוננות כי הכל אצלנו מגיע מקניה.... נקווה שקיבקי יקבל שכל וילך הביתה בשקט

samaria

New member
אני בספק..

אומרים שהאמריקאים חוברים לקיבקי, ונותנים לו גב בהשתלטות שלו. אנחנו בעיקר חיים על שמועות בימים האחרונים, אבל מאוד נראה לי תמוה שהתוצאות מאיזור המרכז (האיזור של הקיקויו, התומכים של קיבקי) התעכבו במשך זמן כה רב. ועוד יותר תמוהה העובדה שהמשקיפים הזרים והממשלה הבריטית אומרים שהתוצאות לא אמינות, בעוד שהאמריקאים דווקא מגבים אותן. נו טוב. אני בינתיים תקועה פה כבר כמה ימים בלי חיתולים לתינוקת, מזל שיש לי חיתולי בד
וכן, זה רע רע רע לעסקים. העו"ד שלנו מאמין שתוך יום יומיים זה יירגע, מהפה שלו לאלוהים..

rotemgor

New member
האמריקאים הורסים את העולם../images/Emo46.gif

כל ההתערבות המערבית בנעשה במדינות הפחות מתפתחות הוא תמיד שלילי והרסני. קשה שלא להתקומם נגד היד של הממשלים המערביים והתאגידים הקפיטליסטים בהרס תרבויות, בשואה שמתרחשת במדינות האלו, שכוללת טבח אכזרי ומעשי זוועה. http://www.tapuz.co.il/communa/userCommunaMsges.asp?Communaid=30448 רצח בסודאן, רעב באפריקה, טבח ילדים בשם הנצרות בניגריה.

arcdsgn

New member
וואלה

רותם אתה גאון, האמריקאים(הנוצרים) והיהודים מובילים את ציר הרשע בעולם! לא נסחפת קצת עם בהכללה שלך?

לילית462

New member
קנייתים - מה חדש ?

אצלנו מורגש מחסור בדלק, והאטה משמעותית במסחר - אין הרבה מכוניות על הכביש (כי אין דלק) החנויות מתרוקנות לאיטן מסחורה מיובאת.... מה קורה איתכם, מישהו בכלל נשאר שם או שכולם ברחו ?

למעלה