קניות באמזון.קום

• פותח הנושא Soak
  • פורסם בתאריך

Soak

New member
קניות באמזון.קום

אני מתכנן קניה גדולה בשבועות הקרובים מאמזון.קום של סרטי DVD. הסרטים שם זולים משמעותית מהארץ. ישנם סרטים ברשימה שלי שכתוב עליהם באתר: encoding: region 1 (US and canada only) האם זה אומר שהסרט הזה יישלח רק ללקוחות מארה"ב וקנדה?? האם יש מבין גולשי האתר מישהו שהזמין מאמזון סרטי DVD באיזור 1 בלי בעיות? או בכלל משהו מאמזון לישראל בלי בעיות? האם זה בכלל מומלץ?

דרור א

New member
היכן מומלץ לקנות DVD

אומנם DVD מאיזור 1 ישלח בשימחה מאמזון לישראל ישירות ע"י הדואר אבל.. בעיקבות שיטוף פעולה בין המכס לאתר אמזון , תאלץ לשלם מכס (17 אחוז מע"מ) על כול קניה שתעבור את ה 35 דולר. שזה אומר שעל כול הזמנה מרוכזת של 2 סרטים ומעלה תאלץ לשלם את 17 אחוז המע"מ, שבתוספת דמי המשלוח הופך את הקניה לכמעט לא כדאית בכלל ! ממליץ לך לעשות את החשבון טוב טוב לפני שאתה מבצע את ה 1 CLICK באתר אמזון. כחלופה מציעה לך 2 אתרים : 1. אתר ישראלי נחמד בעל מגוון עצום של סרטים שעד לאחרונה שלט בכיפה אבל היום המחירים שם קצת עלו , כאמור שווה להשוות אחד לאחד בינו לבין אמזון בחישוב דמי משלוח ומע"מ. 2. אתר אוסטראלי בעל מגוון סרטים באיזור 4 ו 2 חלקם עם תרגום לעברית , כאשר הקניה בו זולה עד 40 אחוז מהמחיר המבוקש על הסרט בארץ. הרחבתי את התשובה במיוחד מכיוון שאין לנו את מנגנון חיפוש ההיסטוריה מ IOL ולכן אני מקווה שגם אחרים ימצאו שימוש ועניין בתשובה הזו. קניה מהנה , דרור.

Soak

New member
תודה אבל....

_כל_ הסרטים שאני רוצה לקנות יצאו אך ורק באיזור 1 (למעט שלושת סרטי צעקה שאמנם יצאו גם באיזור 2 אך חבילת המהדורה לאספנים המאגדת את שלושתם כטרילוגיה ומכילה דיסק בונוס נוסף קיימת רק באיזור 1). בדקתי בלייזר קלאב את טרילוגית צעקה והיא עולה אחרי הנחה 72 דולר לעומת 44 באמזון.... זה הפרש של כמעט 100 שקל... שאר הסרטים שאני רוצה עולים באמזון בערך 15 דולר שזה מאוד זול וגם כאן אין להם תחרות. האם אין שום דרך להזמין מאמזון ולהרוויח מכך? אולי שווה לבצע מספר הזמנות?

דרור א

New member
כמה פיתרונות

א. חלק באמת את ההזמנות כך שעם המשלוח לא תחרוג מ 35 דולר (חשוב מאוד, המכס מתיחס למשלוח כחלק מהקניה ומטיל עליו את כול המסוי בהתאם לקטגורית המוצר !). ב.אם אתה חורג מעלות של 35 דולר , מה שסביר להניח יקרה בהזמנת טרילוגיה או מוצר מיוחד אחר , חשב היטב את מכפלות שער הדולר, בתוספת 17 אחוז מע"מ על כול הקניה ואז תשווה אחד לאחד . בכול מקרה של הפרש מעל 20 אחוז ומעלה לטובת אמזון , הזמן משם. דרור.

Soak

New member
עוד כמה עניינים

בדקתי באתר של המכס ושם כתוב שיש תוספת מע"מ 17% על יבוא ספרים מחו"ל. אין מילה על סרטי DVD. כתוב שבעת הזמנת "טובין" בסך של מעל 35$ מחו"ל יחושב שיעור מס. יכול להיות שזה מעל 17% או שמס הכוונה מע"מ?

דרור א

New member
מע"מ - מס ערך מוסף ...

המס הכי מוצלח במדינה (מבחינת היקף הגביה) והכי לא צודק במדינה ! מוטל באופן שווה על כול המוצרים , גם על לחם וחלב ב 3.20 וגם על רכב ב חצי מליון שקל. וגרוע מכך אינו מבחין בין בעל הכנסה לבעל ללא הכנסה
דרור.

gilads

New member
מע"מ - יכול להיות יותר גרוע

אם נכיר בזכות קיומם של מיסים במדינה, הרי שהמע"מ אינו הנורא מכולם: אכן הוא רגרסיבי - קרי פוגע יותר בחלשים - במונחי תשלומי מס ביחס להכנסה (כיוון ששיעור החיסכון מההכנסה עולה עם עליית ההכנסה). אבל, הוא לפחות לא מעוות יחסי מחירים כפי שעושים מיסי הקנייה והמכסים הסלקטיביים, והוא בשיעור דומה לזה שמוטל בהרבה משקים ´מפוחתחים´ בעולם (והוא מוטל בכולן) . ואם בעיוותי מס עסקינן מב בדבר הירידה בשיעור במס השולי על הכנסה מעבר לסף התשלום של מסי בריאות וביטוח לאומי? ומה בדבר אי מיסוי הכנסות מהון (היש רגרסיביות בוטה מזו
)? אגב, הכנסות המדינה ממיסוי הכנסות של פרטים מעבודה (ללא מס חברות) גבוהים מתקבולי המדינה ממע"מ. מתנצל על הפלישה לשטחי פורום המסים בברכת שומה טובה גלעד

ידדי מע"מ אינו מס שאינו צודק

אם קיים מושג של מס צודק ואשתמש בדוגמא של לחם ומכונית בחצי מיליון ש"ח הרי שעל לחם משלמים העני והעשיר סך של 0.5 ש"ח מע"מ ואילו על מכונית יוקרה של חצי מיליון ש"ח משלם העשיר כ 73 אלף ש"ח. מי שמבזבז יותר משלם יותר זה עיקרון המס. דרך אגב אין במס צודק או לא!!!!!!!!!!!!!

Soak

New member
תודה

אני מבין מדבריך שהמקסימום שיגבו ממני כמס זה מע"מ 17% ולא מס גבוה יותר של המכס או משהו. בכל אופן כל המידע הזה קצת דיכא לי את היצר כי כשראיתי את המחירים הזולים כל כך באמזון מייד שמחתי וחשבתי שמצאתי תרנגולת שמטילה ביצי זהב. כמה אירוני אבל התרנגולת הזאת מטילה ביצי כסף. הרבה כסף.

רון ו

New member
הפתרון המתבקש למע"מ

לעוסק עצמאי המע"מ הוא גם מקור לחסכון. מכירים עוסקים קטנים וגדולים המנכים מע"מ מהרכישות במכולת, במכבסה, בגלישה באינטרנט וחשבונות טלפון. בקנית ציוד מחשב ומתנות בתחנות דלק. וכמובן בציוד סטריאו העיקר שתהיה לו נגיעה לתחום עיסוקו, צריך גם טלויזיה למשרד. הפתרון? בואו נהיה כולנו עוסקים מורשים...

רון בא תתקרב אתן לך שיעור קצר במס

בכדי שתהיה הוצאה חייבת חייבת להיות הכנסה אחרת אין הוצאה ולא חשוב מה אתה רוצה אוהב באותו רגע. המבחן הראשון בשעור הראשון במיסים הוא אחד הוצאה מותרת בייצור הכנסה. דבר שני גם פקידי המס שאולי אתה חושב אותם ללא מתקדמים אינם כך כלל ועיקר ואינך יכול להעמיס הוצאה שאינה במקומה. אוי כמה עוסקים בוכים ראיתי בימי חיי. שלישית הדשא של השכן תמיד ירוק יותר, לשכיר אין בעיית גביה המשכורת בבנק בראשון לחודש אין סיפורים ואשראים, אין תשלום מקדמות, בטוח לאומי מע"מ הצהרות הון ועוד מרעין בישין אחרים. לילה טוב

wolanow

New member
מחזק את תשובתו של דרוד ../images/Emo45.gif

האתר האוסטרלי מצויין, מחיר יותר זולים מאמזון, מבחר טוב, מחירים מצויינים (לא משלמים מע"מ ולכן המחיר שתשלם הוא טיפה פחות ממה שכתוב בסרט וכלל משלוח). חשוב, תזמין בזוגות על מנת לא לשלם מע"מ בארץ. זמן הספקה - כשבועיים.

קח בחשבון שאמזון

מוסיפה כחמישה דולר דמי משלוח. הנה עוד אתר בבריטניה, משם קיבלתי חבילות של 40 וחמישים דולר, ללא מיסוי.

malt

New member
בלאקסטר הוא אתר מצויין במיוחד בזמן

..המשלוח והכי חשוב השירות !! כל בעיה נפטרת ברוחב לב ומיד .

אמזון ותקלות אופייניות ../images/Emo11.gif

הי, אני קונה מאמזון סרטים כי במקום בו אני נמצא, המגוון מאד מצומצם. בנושא הקידוד, הם שולחים region 1 לכל העולם (אני מקווה שהמכשיר שלך קורא אותם). חצי מהסרטים שהזמנתי מהם הכילו עצירות מסתוריות, ממש כאילו לחצתי pause מבלי לשים לב.... ועדיין, בסופו של יום, הם הכי גדולים ופעם אחת כשמשלוח לא הגיע לביתי, הם שלחו חדש ללא תמורה נוספת. אני משוכנע שיהיו ישראלים "יפים" שיפתחו את העניין לעסק שלם..... תמיד לרשותך, מיקי

Soak

New member
תודה

קצת הלחצת אותי האמת עם העצירות המסתוריות.... אני רואה את הסרטים בכונן DVD במחשב אז אני מקווה שאני לא אתקל בבעיות. וגם העניין עם המשלוח שלא הגיע די מלחיץ... זה פעם ראשונה שאני מתכנן קניה דרך האינטרנט ואני מודאג לגבי גניבה אפשררית מכרטיס האשראי... נו מילא

Soak

New member
טוב, סליחה שאני מציק עוד פעם

אבל אני חייב לברר את העניין הזה באופן סופי... לפי מה שהבנתי מהאתר של המכס, של קניית ספרים מחו"ל דרך האינטרנט משלמים 17% מע"מ. על קניית "טובין" (כנראה שDVD נחשב) בסכום של מעל 35 דולר יחושב מס (לא מע"מ) של המכס. האם הבנתי נכון? אם כך אני בעצם לא יכול לדעת כמה % מס אני אשלם??

מכיוון שאין למכס כח אדם

מספיק לפתיחת כל החבילות, תהמר, כמו שאני עשיתי. הם תופסים מפעם לפעם חבילת קורבן וממיסים אותה. יש לך סיכוי סביר שלא תמוסה.

gilads

New member
אתה יכול לשאול את המקור:

בטבלת ה´טובין´ של המכס יש את שיעורי המס שמוטלים על קלטות וידאו ועל תקליטורים אודיטוריים (בלבד)ריקים (לא מוקלטים), והוא משתנה אם המדינה חתומה על הסכם סחר עם ישראל אם לאוו. לא מצאתי שם ציון לגבי תקליטורי וידאו מוקלטים. על כל פנים מבחינת עיקרון המיסוי, נראה שמעל 35$ אתה חייב במע"מ, ולגבי מכס - זה כנראה תלוי היכן יוצר התקליטור (אם בארה"ב - פטור). מעבר לכל העצות שבחזקת ´למיטב ידיעתי´, אתה יכול להתקשר לאחת מתחנות המכס ולברר. יצא לי לפנות ולקבל תשובות מוסמכות ואדיבות - ראה רשימת כתובות באתר:

למעלה