קניות בסופר ב 300 שח" לשבוע????????

• פותח הנושא nickd
  • פורסם בתאריך

nickd

New member
קניות בסופר ב 300 שח" לשבוע????????

שלום, נכנסתי לאתר שלכם וראיתי סקר על הוצאה שבועים בסופר, ומצויין שההוצאה הסבירה למשפחה עם 2 ילדים היא 300 ש"ח רק 300 ש"ח
תסבירו בבקשה מה אני קונה (אילו מצרכים בדיוק) ב 300 ש"ח לשבוע? יכולים לתת רשימה "סבירה" של כל מה שצריך לשבוע ימים מהסופר, ללא מותרות, ולא לחרוג מ 300???? שתהיה רשימה סטנדרטית אני אודה מאוד מאוד. מחירים שנוהגים בסופרים.
ראיתי באתר שלכם פרסומת שך ג'מבו, אז אם אפשר, בתעריפים הנוהגים אצלם (אף-על-פי שאני לא מכיר את הסופר הזה... ) שוב תודה רבה!

krumba

New member
סופר ב 300 ש"ח לשבוע

קונים קוטג' גבינה חלב יוגורט לחמים ריבה וזהו קצב קונים עופות שלמים, הקצב מחלק את העוף וכך מקבלים גם שניצלים גם שוארמה וגם רבעים לכל מיני סגנונות בישול ירקות קונים פרות וירקות בסיסיים בשפע. שתיה שותים מים בלבד כך תהיו גם בריאים וגם רזים כי אין ממתקים ואין שתיה ממותקת

בואו ננסה לבנות סל

מזון לשבוע למשפחה: 2 עוף קפוא מס 1 30 ש"ח 4 ק"ג תפוחי אדמה 16 ש"ח 2 ק"ג קישואים 12 ש"ח 2 ק"ג מלפפונים 7 ש"ח 2 ק"ג עגבניות 10 ש"ח 4 ק"ג פירות העונה 20 ש"ח 12 ביצים 10 ש"ח 2 קוטג' 10 ש"ח 2 גבינה לבנה 10 ש"ח 4 חלב 16 ש"ח 2 לחם 7 ש"ח 1 שוקולד למריחה 12 ש"ח 2 ק"ג אורז 10 ש"ח 8 רסק עגבניות 7 ש"ח חברה: - עד כה הגענו ל 177 ש"ח ! רעבים - לא נשארנו. יש לנו עוד 123 ש"ח לבזבוזים אחרים או לכיסוי האוברדרפט...

שטויות

מה עם מים מינרלים, קורנפלקס, פסטה, שימורים, קצת מתוקים, סלטים שונים, נקניק... הרשימה שלך שיטחית ולא נותנת שום אינדיקציה. כל משפחה לעצמה צריכה לעשות רשימה ולצמצם לפי יכולתה. אי אפשר להכליל...

רגין1

New member
כל משפחה צריכה

לצרוך מזון לפי יכולתה. אתה יודע שמק"ג אחד של גרגרי חומוס + חצי מיכל טחינה גולמית (סה"כ 11 ש"ח) אפשר להכין 2 (!) ק"ג ממרח חומוס? זאת לעומת 500 גר' במחיר של 9-12 ש"ח ברשתות השיווק. ואם רוצים לחסוך ולצאת מהמינוס אז תקופה כל שהיא לא אוכלים נקניק או מוותרים על קורנפלקס השבוע ובשבוע הבא על נקניק. פסטה? בשווקים 3 חבילות של 500 גר' ב-10 ש"ח - מספיק ליותר משבוע...באותו המחיר 3 קופסאות שימורים שונות, לבחירה. גם אם הרשימה הנ"ל אינה תואמת את העדפותיך הקולינריות אי אפשר להתעלם מכך שהיא נותנת אינדיקציה לכך שאפשר לעשות קניות בסכום הזה, ולאכול מגוון וכולל מנת עוף.

רגין1

New member
ידידי בשבט שלי

משלמים פחות. ב10 ש"ח קונים בשוק 5(!) ק"ג עגבניות, וק"ג תפוחי אדמה עולה 2.5 ש"ח. בהפרש, אפשר לגוון ולקנות גם פתיתים, ק"ג בצל ובקבוק שמן או לחילופין 3 מעדני חלב לילדים. כך שאפילו פינוקים קטנים ניתן להרשות. צריך רק מודעות וקצת להטריח את הרגליים.

shahar40

New member
חברים! מה עם חיתולים וסימילאק???

חבילת חיתולים 50 ש"ח (במבצע) סימילאק 30 ש"ח (ונגמר כל 4 ימים) אצלנו זו הסעיף הכי יקר בקניות בסופר

צודקת, לא לקחתי בחשבון...

פסטה או אורז = אותו מחיר, יש מספיק כסף גם לנקניק, קורנפלקס ועוד, תכלס הסכומים הגבוהים בסופר זה לא על מזון בסיסי. אבל - ילדים זה שמחה... אבל גם הוצאה לא קטנה! חיתולים - הנה טריק שעבד אצלנו כשהקטנים היו קטנים יותר: יש חיתולים תוצרת הארץ (לא האגיס או פמפרס, שהם אכן יקרים אבל גם בד"כ טובים יותר), במחיר זול יותר מ-50 ש"ח לחבילה. אנחנו היינו משלבים: במשך היום, כשתדירות ההחלפות היתה גדולה יותר = חיתולים זולים יותר. בלילה (בעיקר כדי לישון יותר טוב) = חיתולים יקרים יותר. סימילאק - אכן שערוריתי במחיר, אבל אחרי פרשת רמדיה אני לא אעז להמליץ על משהו יותר זול... האם התינוק/ת כבר בגיל שאפשר לתת יותר מזון מוצק? (אצלנו הלך מאוד מהר פירה, אורז, דיסת סולת בהכנה ביתית, גבינות וירקות בבלנדר). ועוד משהו על קטנטנים - הם גדלים מאוד מהר (בעיקר אצל אחרים
)

רגין1

New member
לי יש (גם) תינוקת

ןאכן, ענין החיתולים אצלי, עובד בדיוק כמו שאתה סיפרת. לגבי המזון לתינוקות, אמנם אני הנקתי כמעט שנה (וגם זה חיסכון) אבל אח"כ התחלתי לתת לבתי מטרנה, שהיא גם זולה יותר מסימילק וגם משווקת באריזות חיסכון גדולות ואמינותה כשל סימילק (אישור FDA). דרך אגב, גם בארה"ב הגדולה היו מחדלים כמו זה של רמדיה. מעבדות אבוט הן גוף מסחרי לכל דבר וענין בדיוק כמו מעברות או הומנה (שלהבדיל מהראשונות, כשלה במוצריה שגרמו למוות). ובאמת, אחרי חצי שנה מתחילים לשלב מזון מוצק מזה המבושל עבור שאר בני הבית. כך שתקופת הזמן בה צורכים אך ורק תמ"ל היא יחסית קצרה.

דור לוי

New member
תשובות:

1. אפשר בהחלט להרכיב סל כזה, אבל תסלח לי שלא בא לי להקליד סל ספציפי מקנייה מקרית זו או אחרת... 2. אני מעדיף לתת כמה כללי אצבע פשוטים שלדעתי מקיפים את מהות החשיבה הכלכלית: א. לא לקחת שום דבר כמובן מאליו - לבדוק כל דבר. ב. לתכנן, לתכנן ושוב לתכנן. ג. גם אם בוחרים לעשות משהו שהוא לא בהכרח הדבר הנכון בראייה כלכלית צרה - לעשות זאת במודע. דוגמאות: 1. מדי זמן לבדוק ולהעריך היכן קונים. מעשית אין אפשרות לבצע בדיקה כזו בכל קנייה, אבל שווה לשים לב למקומות שבאופן כללי זולים יותר, וגם למאפיינים. למשל חנות X מוכרת שימורים זול יותר מהאחרות, או מוצרים Y,Z אין להשיג במקום זה או אחר. כדאי להחליף מידע בנושא עם שכנים ומכרים מהסביבה. 2. השוק למשל, בנושא ירקות ופירות, סביר שיהיה זול יותר, אבל לא תמיד זה כך. גם אם לא, התחלופה והעובדה שלרוב הסוחרים אין מקרר מסייעת לסיכוי שהסחורה תהיה טרייה יותר ותחזיק מעמד זמן רב יותר. צריך להיזהר מקניות של מוצרים אחרים בשוק, כי עלולים לגלות שהם יקרים יותר (או בעייתיים בתנאי אחסון)... 3. לא להתבייש וללכת לקנות ברשתות החרדיות, מסתבר שלמרות הסדרי הכשרות, כוח הקנייה שלהם מעודד יצרנים לתת הנחות. לפעמים - לא תמיד - זה מגולגל אלינו... אגב, בחלקן לפעמים ההקפדה קטנה יותר בנושאים כמו: תנאי הגיינה, סדר, ציון מחירים, והקפדה בנושא פג תוקף... 4. לבדוק האם אריזות החסכון באמת זולות יותר. למשל אריזת המילוי (השקית) של השוקולית יקרה יותר (יחסית) מהאריזה המשפחתית. זו כנראה גם הסיבה שלא תמיד מחזיקים את הקופסאות... 5. לשלם במזומן, למעט מה שמקבלים הנחה בעקבות תשלום בכרטיסי אשראי. 6. לגבי המזון לתינוקות: * אין סיכוי שמזון מעשי ידי אדם ישתווה למוצר המקורי... * אין אפשרות שמישהו יוכל לבדוק את המרכיבים באופן מקיף ושוטף, זה פשוט יקר מדי. ולכן ההמלצות: א. כל זמן שאפשר ציצי - עדיף... ב. אם נאלצים להשתמש בתחליפים למיניהם: כל הזמן לגוון. לא להשתמש במוצר יחיד. אם רכיב כלשהו חסר במוצר אחד, יש סיכוי רב שיהיה אותו במוצר האחר. ג. ההמלצה הקודמת תקפה למעט מקרים של חשש לאלרגיות ולרגישויות למיניהן שאז צריך השתמש במוצר אחד ולבודד את הרכיב הבעייתי. ד. להתייעץ בנושא זה כמו בכל נושא עם סמכות מקצועית המקובלת עליכם...

למעלה