קניות רהיטים באינטרנט - זהירות

yurik48

New member
קניות רהיטים באינטרנט - זהירות

לחברי הפורום שלום, פעמיים בשנה האחרונה צדו את עיני מוצרי ריהוט שהייתי זקוק לשכמותם. בפעם הראשונה הבחנתי בכסא משרדי שהוצע במחיר נמוך בכ- 30% ממחיר מוצרים דומים בשוק. החלטתי (אודה ולא אבוש - בלחצה של אשתי שתחייה) לבדוק את המוצר לפני רכישתו. חקרתי, מצאתי את חנות החברה וניגשתי לראות את המוצר. מה אומר לכם? כדי לא לנקוט בלשון חריפה מדי - מוצר ירוד ביותר. בפעם השניה, בימים האחרונים הבחנתי במזנון סלוני "מפואר" הנמכר ב- "וואלה שופס", במכרז, במחיר מגוחך ביותר (בערך שליש ממחיר שהייתי מגדיר כסביר למוצר מעין זה). לאחר חקירה קצרה הגעתי לנגריה/חנות במושב נידח למדי. "חנות המפעל" נראית כמו איזה שוק פשפשים עלוב והמוצרים באכות פשוט מ ז ע ז ע ת !!! ואין לי מילים אחרות לתאר את אוסף ה- JUNK הנמצא שם. אם זו גם איכות המוצרים שהנגריה מספקת ללקוחותיה באינטרנט (בעצם למה לא?) אז נוכחנו שוב בנכונות הפתגם המפורסם "אני לא מספיק עשיר כדי לקנות מוצר זול". לסיכום, רהיטים הינם מוצרים שגם אם אנחנו רוכשים בחנות רגילה יש בהם עדיין כר נרחב לשילוב חומרים פגומים או באיכות לא מספיקה אולם לפחות ניתן לוודא איכות סבירה בבדיקה ויזואלית. אלא שבקנייה דרך האינטרנט או ערוץ הקניות בטלויזיה או חוברות המופצות עם דו"חות חברות האשראי ומכרזי מדינה כאלה ואחרים, זהו ממש חתול בשק וכדאי לנקוט בזהירות מירבית. יתרה מכך, הסוחרים באינטרנט נוהגים גם לדרוש דמי הובלה מפולפלים כדי שאם תרצו להחזיר את המוצר, הפסד דמי ההובלה עשוי להרתיע אתכם או לפחות לשמש כפיצוי, לסוחרים, על ההחזרה. בקיצור, אל תתפתו לרכוש רהיט שלא ניסיתם/בדקתם אותו לפחות כמו שאתם עושים בקניה בחנות. שהסוחרים ישברו את הראש איך לאפשר זאת. אני מצהיר בזאת שאיני סוחר רהיטים ואין לי כל קשר לסוחר רהיטים כלשהו. קנייה זהירה!!!

odedg

New member
קניות באינטרנט?!

מקרה לא נעים שבהחלט עלול להיות סימפטומטי, אלמלא אני מכיר אישית ובכלל גם דיעות הפוכות. כדאי באמת לשמוע מכמה שיותר לגבי הנסיון שלהם בעניין

dmainsinner

New member
הצעה לקנייה זהירה תמיד נכונה......

ולא רק באינטרנט. מניסיון אני יכול להגיד לך חד משמעית שאכן בכל שנוגע לרהיטים אני משתמש באינטרנט רק לחסוך את ההליכה והנסיעה בכדי לאתר היכן אני מעוניין לקנות, אבל רהיט זה משהוא שאם הוא מיועד גם ליופי ולא רק פונקציונאליות אז מומלץ לחוש אותו ולראות אותו פיזית לפני קנייה. אני כן רכשתי כסאות מנהלים ברשת (350 ש"ח - מוצר 2000 דרך וואלה שופס) ואני יושב על אחד ברגעי כתיבת שורות אלו ממש ומרוצה מאד. במקרה גם עברתי ליד החנות גופה הממוקמת בדרך עכו חיפה, ואכן המקום נראה מחסן מוזנח, אז מה - הכסאות רובם מיוצרים בחו"ל מוחזקים במחסן ומגיעים בהובלה הביתה, אם זה שלא צריך להחזיק חלון ראווה וחנות מסודרת יחסוך לי 200 ש"ח ומעלה אני בעד. בשנים האחרונות הקיפי הקנייה שלי ברשת הולכים וגדלים, החל מטלפון אלחוטי וחלקי מחשב (40% ממוצע פחות) וכלה במקרר שארפ חדש (דרך Enterprice חמש מאות ארבעים ליטר 5200 ש"ח!!!) נכון את ההליכה הפעם ביצעתי וסרקתי את השוק (גם דרך מסנן המחירים ZAP) ולבסוף ביצעתי רכישה דרך מחסן שהוריד עבורי כ 2000 ש"ח ממחיר המוצר. לסיכום קנייה דרך הרשת\מכרז\חוברת כמו כל קנייה אחרת דורשת מחשבה. קנייה נעימה

imthe1

New member
לא אמרת של איזה חברה הרהיט

אם כבר נסעת... והגעת לחור (למושב) אז תשתף אותנו בפרטים. מי החברה ? אריק

למעלה