קניות

smintzer

New member
קניות

לי ולאשתי יש ויכוח כדלקמן: אשתי טוענת שבקניות בסופר (זול יחסית) עליה לקנות את המוצרים שצריכים למהלך חודש שלם, ועוד חבילה אחת. אנחנו משפחה של 6 נפשות. כך שבקניה יכול להיות: 6 חבילות קטשופ, 6 חבילות דגני בוקר, 2 חבילות גדולות של גבינה צהובה, 3 חבילות של שניצל תירס ועוד.... אשתי טוענת כי היא בודקת מה היא צריכה ומה הכמויות שהיא צריכה לפני הקניה. וכמובן שאם בקניה הבאה יש עדיין מספיק במצבורים ממוצר מסויים, קונים פחות או שבכלל לא. אני טוען כי צריך לקנות כמות יותר קטנה כגון 1 חבילה גבנצ או 4 חב' דגני בוקר, ואם נגמר לקנות במכולת השכונתית (שגם כך אישתי קונה בו מוצרי יסוד בשוטף) במחיר יותר גבוה ע"מ שהמחסן יהיה בחנות ולא בבית (כסף אצלי שווה יותר מאשר כסף בחנות). אשמח לשמוע חוות דעתכם

dify

New member
אני עם אישתך :)

משתי סיבות פרקטיות קודם כל: 1.כשחסר מוצר וצריך לרוץ לחנות, זה זמן, זה מאמץ, זה כאב ראש. בשביל מה, אם בינכה וכה אתה יודע מראש שתצטרך את המוצר הזה במהלך החודש הקרוב? אז נכון שגם עכשיו היא הולכת, ככה היא תצטרך ללכת כפול ולסחוב כל פעם ולהתרוצץ. בשביל מה? אין לה עוד דברים על הראש במהלך השבוע? 2. כי בחשבון הסופי, בטח ובטח כשקונים לשישה אנשים, ההפרש יהיה משמעותי. גם אם ההבדל הוא רק מאה שח (ואני מתערבת שהוא הרבה יותר) אני בטוחה שילדיך ישמחו לקבל את המאה שח האלו לבזבוזים ולא לבזבז אותם על ההפרש שהמכולת גובה. עכשיו לצד הכלכלי, כתבת שכשהכסף אצלך הוא עושה הרבה יותר... עכשיו ברצינות, האם אי פעם לקחת והשוות רשימת קניות שלכם פה ופה? אני השוותי פעם רשימה מיקרית של קניות שלי (אני גם קונה קניה גדולה לכל החודש) וגיליתי שבמקרה האישי שלי הפער הוא של חמישים אחוז בתשלום הסופי. כאחת שמוציאה כ700 שח לחודש על אוכל זה אומר שאם הייתי עושה את כל קניותי במכולת ליד הבית הייתי משלמת 1050 שח. האם אתה מכיר הרבה מקומות שנותנים כזה אחוז ריבית מטורף לחודש? אני לא. לי, בסל הקניות שלי, יחסית לאופציות האחרות שזמינות לי, לקנות פעם בחודש קניה מרוכזת יותר משתלם מכל מניה בבורסה (טוב, אני לא מקושרת מספיק לדעת למצוא מניות שמרוויחות כך כל הרבה כל חודש :):):) אז במקום לשאול מה דעתינו, אתה יכול לעשות שני דברים, 1. לעבור במכולת ליד הבית ולרשום לעצמכם את מחירי המוצרים שאתם קונים קבוע, לכפול בכמויות הקבועות ולהשוות את מחיר הסל. 2. בהנחה שאתם משלמים על המזון בתשלום אחד ולא בתשלומים, לקנות חודש אחד כך וחודש אחד כך ולראות בסוף החודש את השורה התחתונה. 3. אל תשכח לעשות את השיקול שזמן גם שווה כסף... האמת שמסקרן אותי לדעת מה ייצא יותר משתלם אצלכם, אני אשמח לשמוע :)

goldy

New member
כדאי ליקנות רק מה שצורכים

אני מניח שאתה מיתבאס מהמלאי כי בסופו של דבר לא נוגעים בזה ואז זה ניזרק כשפג תוקף. אני ממליץ לכם ליבדוק כל חודש מה אתם באמת צורכים ומה אתם קונים אוטומט.

da522

New member
קניות

המנהג אצלינו לקנות במרוכז פעם בשבוע במקום מוזל את מוצרי החלב מאחר וגם דברי החלב עם כרטיס החבר זולים ב-2% לכן אני מציעה לכם לעשות יותר מקניה אחת בחודש בסופו של דבר זה חוסך הרבה כסף וגם זמן

ק א סי

New member
בגדול אני עם אישתך

ואם משלמים בכרטיס אשראי אז ממילא החיוב אחת לחודש. כך שזה לא כסף אצלך מול כסף בחנות. ואפשר לפצל לקניה דו שבועית. במכולת השכונתית אנחנו קונים רק מצרכי יסוד. הרבה יותר יקר מהסופר הזול.

קניות

המלצתי, לקיים קנייה שבועית בסופר זול ולהמעיט קניות במכולת השכונתית. קניית מלאים מעודדת צריכה מוגברת ע"י בני המשפחה (ממש לא נורא אם יחסר קטשופ או דגני בוקר יום או יומיים). אני מסכים שמלאי גדול מקומו במרכול ולא בבית, אין חשש למחסור בקרוב.

למעלה