קנייאדלאך

קסנדרה*

New member
קנייאדלאך ../images/Emo156.gif

קניידאלאך מאת אפרת שטרן עָרַכְתִּי אֶת שֻׁלְחַן הַסֵּדֶר לִשְׁלֹשִים וּשְׁנַיִם אִישׁ, בִּשַּׁלְתִּי סִיר עִם קְנֵיידָאלָאךְ וְגַם גֶעפִילְטֶע פִישׁ. אֲבָל - - - בְּשֵׁשׁ בַּבֹּקֶר כְּבָר צִלְצֵל גִּיסִי מִבִּנְיָמִינָה, אָמַר שֶׁלֹּא יַגִּיעַ אִם תִּהְיֶה שָׁם דּוֹדָה מִינָה; בְּשֶׁבַע מִינָה הִתְקַשְּׁרָה שֶׁלֹּא לִבְנוֹת עָלֶיהָ - כִּי אֵין לָהּ עֲצַבִּים לַזִּיּוּפִים שֶׁל סַבְתָּא לֵאָה; מִיכָאֵל מִיָּקְנְעָם בִּשְׁתֵּים-עֶשְׂרֵה צִלְצֵל - אָמַר שֶׁלֹּא יָבוֹא אֵלַי לִפְנֵי שֶׁאֶתְנַצֵּל; בְּאַרְבַּע חֲמוֹתִי הוֹדִיעָה שֶׁנִּשְׁכַּח מִמֶּנָּה - כִּי הַבִּשּׁוּל שֶׁלִּי תָּמִיד גּוֹרֵם לָהּ לְמִיגְרֶנָה; וּבַת אָחִי אָמְרָה שֶׁהִיא תַּגִּיעַ הַשָּׁנָה - בִּתְנַאי שֶׁלֹּא יְנַדְנְדוּ לָהּ שׁוּב עַל חֲתֻנָּה!! - - - - - - - - - - נִיתַקְתִּי אֶת הַטֶּלֶפוֹן, יָרַדְתִּי לַמַּרְתֵּף וְהִצַּעְתִּי לַתַּאיְלַנְדִית בַּסֵּדֶר לִ'שְׁתַּתֵּף. עָלִינוּ יָד בְּיָד בַּמַּדְרֵגוֹת אֶל הַסָּלוֹן, וְשָׁם בַּקְבּוּק שֶׁל ווֹדְקָה שָׁפַכְנוּ לַגָּרוֹן; סִפַּרְתִּי לָהּ עַל קִינְג פַּרְעֹה וְכָךְ, בְּלִי לְהַרְגִּישׁ, חִסַּלְנוּ אֶת הַצִּימֶעס וְהַגֶּעפִילְטֶע פִישׁ; מָרָק עִם קְנֵיידָאלָאךְ בִּשְׁלוּק אֶחָד שָׁתִינוּ, וְשַׁרְנוּ "דַּי-דַּיֵּנוּ" וְגַם "עֲבָדִים הָיִינוּ"; גַּם צְלִי בָּקָר הִשְׁמַדְנוּ בִּזְרוֹעַ נְטוּיָה, וְאָז בִּשְׁנֵי קוֹלוֹת זִמַּרְנוּ אֶת הַ"חַד גַּדְיָא"; וּבַחֲצוֹת הִסְתַּרְתִּי לָהּ אֶת הָאֲפִיקוֹמָן, וּכְשֶׁמָּצְאָה - רָקַדְנוּ יַחַד סְטֶפְּס עַל הַשֻּׁלְחָן! וְאַף שֶׁכְּבָר הָיִיתִי מִתְנוֹדֶדֶת כְּלוּלָב - יָדַעְתִּי בְּלִבִּי שֶׁבְּכָל פֶּסַח מֵעַכְשָׁו לֹא אֲנַסֶּה כְּלָל לְהָבִיא אֵלַי שֵׁנִית אֶת דּוֹדָה מִינָה, כְּדֵי שֶׁלֹּא תִּפְגֹּש כָּאן אֶת גִּיסִי מִבִּנְיָמִינָה, וְלֹא אֶת בֶּן-דּוֹדִי - כְּדֵי שֶׁלֹּא תִּהְיֶה שׁוּם סְצֶנָה, וְלֹא אֶת חֲמוֹתִי - שֶׁלֹּא תַּחְטֹף לִי כָּאן מִיגְרֶנָה, וְרַק אֵרֵד אֶל הַמַּרְתֵּף וְאֶת הַשִּׁיקְסֶע שׁוּב אַזְמִין לָחוֹג אִתִּי כָּאן סֵדֶר כָּשֵׁר לִמְהַדְּרִין !!!

aiziq

New member
רעיון לא שלי

ראיתי בתלפיזיון ונורא מצא חן בעיניי. לא יודע איך זה אצל כולם אבל אצלנו תמיד יש משבר סביב העניין של האפיקומן, איכשהוא זה תמיד נגמר בדמעות וראיתי פרסומת שבה כל ילד מוצא אפיקומן ואין מקופחים. סגרתי עם אחותי שהשנה נעשה את אותו דבר, נטמין בבית אפיקומנים כמספר הילדים ולכל אפיקומן תהיה כתובת. אמנם כמה רבנים שחורי גרביים ירימו גבה ויזעקו חמס על חילול המסורת, אבל מה זה כנגד דמעת אושר של ילד קטן ? איציק.

aiziq

New member
אגב,

יהיה נחמד לקרוא כאן מנהגים מיוחדים שקיימים בביתכם בפסח. אצלנו ( על פי מסורת עיראקית ) יש טקס כזה: כל הילדים יוצאים החוצה ונעמדים מאחורי הדלת, לכל ילד יש מטפחת על הגב ובה הוא נושא את האפיקומן ( אבא שלי אומר שלחפש את האפיקומן זה מנהג של אשכנזים ) דופקים על הדלת ואז המבוגרים מבפנים שואלים: מי אתם ? והילדים צועקים - " בני ישראל!" ומאין באתם ? -" מארץ מצריים" - ולאן אתם הולכים? -"לירושלים". ואז כשהם נכנסים שרים להם את "מה נשתנה". יפה, לא?
איציק.

קסנדרה*

New member
אצלנו, היה כמו בפרסומת ../images/Emo13.gif

כשאבי ז"ל היה בחיים, כל הנכדים חיפשו וכולם מצאו, אבל אבי סימן את האפיקומן, וכל השאר מצאו סתם חלקי מצות. כמובן שאבי לא גילה מי באמת מצא את האפיקומן, כדי לא לגרום למפח נפש, וכולם קיבלו מתנות , מאז עברו השנים, היום אני בעלי ואני מחביאים את האפיקומן, הנכד שלי מוצא, כי בינתיים הוא היחיד שמחפש
ואושר גדול מאד. אצלנו נהגו להשאיר דלת פתוחה לאליהו הנביא, וכוס מלאה יין למשך הלילה, לאליהו, אבל את הדלת סגרו - ואני בתור ילדה תמיד תהיתי איך הוא ייכנס אם הדלת סגורה ? אבל תמיד, מצאתי בבוקר את הכוס חצי ריקה, וזו הראייה שאליהו כן הגיע ושתה
לבד מזה לא היו מנהגים מיוחדים, צלחת החג, קריאת האגדה עד למחציתה ואז הארוחה, אחרי הארוחה מסובים כל מי שמוכן סביב אבא וקוראים את ההגדה עד ל"שנה הבאה בירושליים הבנויה" (גם כשהיא לא הייתה הרוסה
). שיהיה לכולנו חג אביב שמח - תטיילו בארץ יש פריחה נהדרת. קסנדרה

aiziq

New member
יש פריחה משגעת בשמורת אלוני אבא../images/Emo20.gif

מסלול היקפי לכל המשפחה, ממליץ ביותר! מצרף קישור לגלריית תמונות של הבתים הטמפלרים בתוך המושב עצמו, ביניהם נשתמרה כנסיה אוונגליסטית עם פעמון ותרנגול- שבשבת בראשה. איציק.

למעלה