קניידלך

קניידלך

1. יש כמה אבקות מוכנות לעשיית הקניידלך כמו של אוסם, ויטה וכו...
יש למישהו המלצה איזו מהן המוצלחת ביותר?

2. במידה ואני רוצה להכין מאפס את הקניידלך ללא האבקות המוכנות,
יש למישהו מתכון מנצח.? ועד כמה זה יהיה טעים משמעותית מהאבקות המוכנות?
 

חנהפ

Active member
הקניידלך מאבקה לא רעים בכלל..

להכין ממש לא בעיה:קניידלך עננים
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/04/blog-post_11.html[/URL]


כיבים ואופן ההכנה ל - 20 קניידלך גדולים
מביאים לרתיחה
1 כוס מים
1/2 כוס שמן
1 כפית מלח
1 כף אבקת מרק
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש
· קצת פלפל שחור
מוסיפים
1 כוס קמח מצה
מערבבים כשהתערובת עוד על האש עד שהיא מתנתקת מדפנות הסיר. מורידים מהאש

ומקררים כמה דקות.
מוסיפים

ארבע ביצים, אחת אחת - מערבבים אחרי כל הוספה עד שהביצה נבלעת בתוך התערובת.
מרטיבים את הידיים ועושים כדורים לא גדולים.
מרתיחים מים עם מלח ו- 2 כפות אבקת מרק עוף בסיר גדול,
זורקים פנימה, מחכים עד שהקניידלך יצופו למעלה,
ומבשלים על אש גדולה בערך 10 דקות אחרי שהם צפים.
מוציאים. אפשר להכניס למקרר, ואז לחמם למחרת במרק.
 

שרון 337

New member
קניידלך קלילים וטעימים מהירי הכנה,,

אני מכינה קניידלך כול השנה ,וגם בשבתות, ולא רק בחג-הפסח.
המתכון פשוט להכנה מהיר ,ומאוד טעים ,שלמדתי ממטבחה של הגולשת פירגה,
ויש כאן כמה שינויים קטנים בשלבי-ההכנה.
&nbsp
מתכון ל-19 קניידלך:
למלא סיר בינוני עם מים רותחים וכפית מלח.(הכמות של המים 3/4 מגובה הסיר.)
להרתיח את המים עד לבעבוע חזק.
&nbsp
בינתיים מכינים בקערה,את תערובת הקניידלך:
כוס מאג גדולה עם מים רותחים לצקת לקערה,
כוס מאג עם קמח -מצה ,אותו מוסיפים למים הרותחים שהקערה,להוסיף בהדרגה, ובכול פעם לערבב ,עד שמתקבלת בקערה תערובת סמיכה ודביקה מאוד.
לתבל במלח ופלפל-שחור,לטעום טיפונת לוודא שהתיבול מספיק.
&nbsp
מוסיפים לתערובת החמה 2 ביצים בלולות ,ומערבבים במהירות, עד שהביצים הופכות לחלק מהתערובת.
מניחים את הקערה ל-10 דקות לנוח,לספיגת הנוזלים,עד שהמים רותחים בסיר המכוסה שעל הגז.
מרטיבים את הידיים ,ובידיים רטובות יוצרים מתערובת הקניידלך כדורים קטנטנים ,בגודל של אגוז,ומכניסים כול כדור לסיר המים הרותחים.
הכדורים שוקעים ומיד לאחר מכן,יעלו ויצופו על פני המים.
&nbsp
מכסים את הסיר במכסה באופן חלקי,כך שיישאר סדק רחב ליציאת האדים מהסיר.
לאחר 8-9 דקות הקניידלך יתפחו.
לאחר שתפחו,מוציאים את הקניידלך מהסיר בכף מחוררת לתוך מסננת.
&nbsp
כדאי להכין סמוך לארוחה, ולהגיש ליד המרק ,וכול סועד יוסיף לעצמו לצלחת.
&nbsp
הם טעימים ואווריריים וקלילים כמו עננים,
וממש מהירי הכנה.
&nbsp
לגיוון:
אני מוסיפה לחלק מהתערובת בצל -קצוץ מטוגן קלות, ו-1/3 כפית גרגרי כמון שלמים.
אבל גם ללא הבצל,הם מאוד טעימים.
&nbsp
הערה:
לכמות כפולה של קניידלך,יש להכין סיר גדול עם כמות מים כפולה.
תכינו וההצלחה מובטחת : קליל וטעים.
.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

ybo4

New member
תודה על המתכון

שמרתי ואכין בהזדמנות.
לחג הזה הכינה החותנת שלי ומודה שאני לא מחובבי הז'אנר
 
למעלה