קניידלך קלילים וטעימים מהירי הכנה,,
אני מכינה קניידלך כול השנה ,וגם בשבתות, ולא רק בחג-הפסח.
המתכון פשוט להכנה מהיר ,ומאוד טעים ,שלמדתי ממטבחה של הגולשת פירגה,
ויש כאן כמה שינויים קטנים בשלבי-ההכנה.
 
מתכון ל-19 קניידלך:
למלא סיר בינוני עם מים רותחים וכפית מלח.(הכמות של המים 3/4 מגובה הסיר.)
להרתיח את המים עד לבעבוע חזק.
 
בינתיים מכינים בקערה,את תערובת הקניידלך:
כוס מאג גדולה עם מים רותחים לצקת לקערה,
כוס מאג עם קמח -מצה ,אותו מוסיפים למים הרותחים שהקערה,להוסיף בהדרגה, ובכול פעם לערבב ,עד שמתקבלת בקערה תערובת סמיכה ודביקה מאוד.
לתבל במלח ופלפל-שחור,לטעום טיפונת לוודא שהתיבול מספיק.
 
מוסיפים לתערובת החמה 2 ביצים בלולות ,ומערבבים במהירות, עד שהביצים הופכות לחלק מהתערובת.
מניחים את הקערה ל-10 דקות לנוח,לספיגת הנוזלים,עד שהמים רותחים בסיר המכוסה שעל הגז.
מרטיבים את הידיים ,ובידיים רטובות יוצרים מתערובת הקניידלך כדורים קטנטנים ,בגודל של אגוז,ומכניסים כול כדור לסיר המים הרותחים.
הכדורים שוקעים ומיד לאחר מכן,יעלו ויצופו על פני המים.
 
מכסים את הסיר במכסה באופן חלקי,כך שיישאר סדק רחב ליציאת האדים מהסיר.
לאחר 8-9 דקות הקניידלך יתפחו.
לאחר שתפחו,מוציאים את הקניידלך מהסיר בכף מחוררת לתוך מסננת.
 
כדאי להכין סמוך לארוחה, ולהגיש ליד המרק ,וכול סועד יוסיף לעצמו לצלחת.
 
הם טעימים ואווריריים וקלילים כמו עננים,
וממש מהירי הכנה.
 
לגיוון:
אני מוסיפה לחלק מהתערובת בצל -קצוץ מטוגן קלות, ו-1/3 כפית גרגרי כמון שלמים.
אבל גם ללא הבצל,הם מאוד טעימים.
 
הערה:
לכמות כפולה של קניידלך,יש להכין סיר גדול עם כמות מים כפולה.
תכינו וההצלחה מובטחת : קליל וטעים.
.