קנייה או השכרה- מה יותר כדי

קנייה או השכרה- מה יותר כדי

שלום, ברשותנו דירה בת 4 חדרים שאיננו יכולים למכור אותה מסיבות שונות , אבל אנחנו יכולים להשכיר בסכום של 600 דולר במקרה הכי גרוע ועד 680 ואפילו 700 דולר במקרה הטוב. כיום אנחנו גרים בדירה הזאת אבל מאוד לא מרוצים מהאזור וברצוננו לעבור לאזור אחר ( מחוץ לעיר או לעיר אחרת). ברשותנו כיום סכום של 600K ש"ח, בעיקרון אנחנו מעוניים לעבור לבית פרטי מחוץ לעיר אבל מסקר שערכנו בכל מיני מושבים הבנתי שזה לא כל כך אפשרי בגלל שהמחירים שם נעים בין 280K$ ל 330K$ . או.קיי , עכשיו לשאלה: האם כדי לנו לשכור בית פרטי (בוא נגיד עד 1000$) או שכדי לנו יותר לקנות בית ? ואם לקנות בית עד איזה סכום ניראה לכם הגיוני.? בתודה מראש.

אלוני.

New member
שאלה ותשובה עד כמה שניתן

אם אין לך משכנתא על הבית שאתה לא יכול למכור כרגע הרי שתוכל בגובה שכר הדירה שתקבל לקחת משכנתא של כ 500,000 ש"ח צרף את זה ל 600,000 ש"ח שיש לכם ואתה יכול לרכוש דירה ב 250-260,000$ וזאת מבלי שזה ישפיע עליך תזרימית. (אם יש לך משכנתא אחת אזי לא "הרווחת" כלום) שים לב שבעלות על שתי דירות מכניסה אותך לקטגוריות מסויימות שראוי להתייעץ עם עו"ד שמתמצא בעניין (ולא כולם מתמצאים...) אם שאלתך היא כלכלית ואין לך בעיה להתגורר בשכירות (בהנחה שמצאת בית מתאים ולתקופה ארוכה) הרי שתוכל להוסיף 300$ חשכר הדירה אותו אתה מקבל, את ההפרש תקבל מהפירות שתצבור מהפקדון שלך +- בהצלחה

עוד שאלות

1.אין לי משכנתא על הדירה שבה אני גר היום. 2.מאחר ואין לי נסיון בנושא המשכנתאות ואף פעם לא שאלתי בבנק כמה משכנתא אני יכול לקחת, האם ניראה לך שאני יכול לקחת משכנתא כל כך גדולה ?. 3.איזה חישוב עשית שחישבת את המשכנתא של ה 500,000 ? האם זה ה 600$ כפול 12 חודשיים בשנה כפול 20 שנה? 4.האם כדי לתת את הכל ה 600,000 עבור הדירה , או להשאיר איזה 100,000 לשעת חירום? כי אם אנחנו משחררים את כל ה 600K אנחנו נשארים בלי כלום , וזה די מפחיד אותי. 5.ברור לי שלהיות בעל 2 נכסים זה משהו בעל ערך כלכלי וביטחון כלכלי, אבל האם לא כדי מבחינה כלכלית נטו להשאיר את ה600K בבנק לקבל עליו ריבית ובאותו זמן להשכיר בית פרטי בסכום נגיד של עד 1100$ ובינתים לשכור את הדירה הנוכחית שלנו ב 600 לכל הפחות כך שאנחנו צריכים להוסיף 500$ כל חודש ,ובעצם עוד 20 שנה או אפילו פחות, יצא לי מבחינה כספית את השווי ויותר של הבית שרצינו לקנות? (את הרעיון הזה קבלתי מהכתבה שהיתה ב"ממון" בידיעות אחרונות של יום שישי שעבר) בתודה מראש וסליחה על השאלות הרבות.

martin2005

New member
ריבית!!!

שחכתי את הריבית ככה שתחזיר את הכל תוך בערך 3 וחצי או יותר בקצת

sivanandronen

New member
איפה אתה גר?

בישובי השרון אפשר למצוא בתים גם ב 200 אלף דולר (נורדיה, צור משה, כפר יונה). בבת חפר יותר זול אפילו... בשפלה יש מושבים לא יקרים באיזור גדרה. בית ב 200 אלף דולר אתה יכול לקנות עם הכסף שיש לך ועם משכנתא שתכוסה על ידי שכר הדירה. סיון

כתבתי וכתבתי../images/Emo178.gif

לך תשובה ארוכה מאוד ובסוף הייתה לי הודעת שגיאה במחשב והכל נמחק, איזה באסה.
טוב אז אני ארשום שוב אבל יותר בקצרה. אנחנו גרים בת"א היום. חיפשנו בתים באיזור השרון אבל הגענו למסקנה שיקר מאוד שם והפקקים לשם ומשם הם בילתי נסבלים מבחינתנו , אז עברנו לחפש באזור גינתון ובן שמן. שם מחירי השכירות יחסית ממש טובים, אפשר לשכור שם בית פרטי גדול ודי חדש במחירים נוחים, אבל...לקנות שם זה כבר ליגה אחרת. קיבלתי מחירים של 330K דולר. יש עכשיו פרוייקט הרחבה בכפר דניאל שנימצא ליד גימזו , שם קיבלנו הצעה של בית פרטי ב 350$ דולר מינימום . יקר בטירוף!!! גדרה והסביבה עדיין לא בא בחשבון בגלל המרחק מהמרכז , אנחנו כנראה עדיין לא בשלים מספיק לנסוע מרחקים כאלו כל יום. שנינו תל אביבים רגילים לנסוע לא יותר מ 20 דקות לעבודה , ועוד יותר מזה שנינו בעבר (וגם קצת בהווה) אופנוענים ובשבילנו 2 רכבים מלפננו ברמזור זה פקק.

sivanandronen

New member
בעיה...

לפי 600 דולר לחודש (שכ"ד) חישבתי שתוכל לקבל 350 אלף ש"ח משכנתא ל 15 שנים. יחד עם 600 אלף ש"ח שיש לך זה כמעט מליון. הרבה כסף, אבל עדיין לא מאפשר רכישת בית בפריפריה הקרובה לת"א. הצעות אפשריות: 1) לחסוך עוד שנה-שנתיים ולראות מה המצב אז (אולי מחירי הקרקע/בתים ירדו, אולי תצליחו לחסוך סכום משמעותי?) 2) לרכוש כרגע קרקע לבניה, ולבנות עליה בעתיד (עוד מספר שנים) - אם תבחר באופצייה זאת, בדוק סוגיות מיסוי (יש מס רכישה מוגדל על מגרשים, ואתה עלול להיות מחוייב בארנונה בנסיבות מסויימות). 3) להתפשר על המרחק בכל זאת. יש היום את כביש 6 והרכבת משתפרת. 4)אופציה בעייתית, אבל שיכולה להתאים: ללכת על הישובים היהודיים הסמוכים לקלקיליה - כוכבי יאיר וכולי - יש כאן סיכון בטחוני (זה בפאתי טייבה), אבל המחירים נוחים מאד, וזה לא רחוק מהמרכז (5 דקות מכפר-סבא), כך שלא תסבלו מהפקקים של צפון השרון. בהצלחה, סיון

The 1One

New member
תלוי...

בהתייחס לאקסיומה שלא ניתן למכור את הבית - לכן לא רלוונטי השינוי בערכו... 600K יתנו לך נניח 2000 ש"ח בחודש תשואה (תמהיל סולידי) שהם 450$ + 650$ שכירות >> 1100$ >> מצבכם טוב! כמו כן משכנתא של 600K ש"ח נוספים תעלה כ 900$ בחודש (נניח ע"פ 20 שנה) אם יש לך יכולת לממן את ההפרש זו יכולה להיות אופציה לא רעה ולהחזיק בשני נכסים. אבל שוב הכל תלוי איפה, מה ולמה... ואגב יחס עלות שכירות שהוצג גורם לי להרים גבה...

martin2005

New member
אני חושב

תראה אם יש לך משכנתא על הבית הזה שבירשותך אז לא כדי לך לקנות בית ולקחת משכנתא עליו אבל כל עוד אין לך משכתנא כך של 550,000 ל3 שנים כי: חצי מהסכות שאתה מקבל בסכר דירה שישלמו לך זה 15,000 בקרוב(בשקלים!) ועם החצי הזה אתה יכול לשלם כל חודש ל36 חודשים את המשכנתא שזה יוצא 3 שנים כך שאתה יוצא מזה מהר. ואתה יכול לעשות מה שאתה רוצה ב15 אלף הנותרים! ואתה יכול לקנות דירה במחיר שציינת. מקווה שעזרתי!

martin2005

New member
יש לי להוסיף!!!!

שכחתי את הריבית אז תשאל על הריבית זה חשוב!!

למעלה