קנייה ב-eBay - האם זה בטוח?

J e s p e r

New member
קנייה ב-eBay - האם זה בטוח?

אני חדש לגמרי בעסקי ה-eBay, מעולם עוד לא קניתי באתר זה. בעוד 10 ימים דודה שלי מגיעה מארה"ב וחשבתי לנצל את ההזדמנות לקנות שם טלפון סלולרי חדש ושהיא תביא לי אותו לארץ. כבר כמה שבועות ביררתי לגבי אתרים ומחירים בארה"ב, לא ב-eBay, אלא באתרים קמעוניים כדוגמאת אמזון. רק אתמול מישהו האיר את עיניי לגבי החיסכון שאפשר להשיג כשקונים באיביי. מצד שני, מאוד מפחיד אותי ליפול על רמאים. אני עוד לא לגמרי מבין את עניין הדירוג ועד כמה אפשר לסמוך עליו. אני אתן לכם דוגמה של דבר שאני חושב לקנות: פלאפון Nokia N73 ME, באיביי יש פה מישהו שמציע אותו במכירה פומבית, כשהמחיר ההתחלתי הוא 239$. בלי שאני יודע עד כמה ההצעות שיציעו אנשים יעלו את המחיר, איך הוא יכול להציע למכור טלפון שעולה באמזון, למשל, 425$, במחיר כזה? מה אתם אומרים, כדאי להציע הצעה לטלפון הזה?

roeeya

New member
זה תשובה ארוכה...

אפשר להציע מחירים זולים מכמה סיבות: סיבות לא חוקיות - הטלפון מזוייף או גנוב סיבות חוקיות (ויותר סבירות) למשל: 1. הוא קונה מספק מאוד גבוה בשרשרת ובכמות גדולה לכן זה זול 2. הוא שם בכוונה מחיר זול כדי לגרות אנשים להציע מחירים 3. יכול להיות שהטלפון משומש או משוחזר יש עוד הרבה אפשרויות... תסתכל בפידבקים של המוכר ובעיקר תחפש פידבקים שליליים, תראה למה הוא קיבל אותם

taltal0n

New member
לא כדאי !

לא כדאי לקנות במחירים כאלה באי ביי . אי ביי מלאה ברמאים . אתה לא יכול לדעת איזה מוצר הוא ישלח לך (משומש , מזויף , לא תקין...) . והיום , היסטוריית הפידבקים לא ממש מעידה על אותו מוכר . יש מלא דרכים לזקוף לעצמך פידבקים חיובים בדרכים לא כשרות . המחיר לא שווה את הסיכון .

Insidious

New member
משהו שכדאי לדעת...

אם אתה מתכנן לשלם דרך פייפאל ולשלוח את הפלאפון לארה"ב, יכול להיות שלא יקבלו תשלום דרך החשבון שלך. זה יקרה אם הוא רשום על כתובת ראשית מישראל. במקרה כזה תצטרך לשלם כנראה דרך העברה בנקאית או כרטיס אשראי, תלוי במוכר.

למעלה