קנייה מאיביי

trilliane

Well-known member
מנהל
הוא יכול לבדוק את המספר בכל אתר מעקב בינ"ל כמו track17

או אתר רוסי שאני משתמשת בו:
https://en.trackitonline.ru/
&nbsp
אין שום צורך להטריד בשל כך את המוכר.
&nbsp
כמו כן ברור שהוא יכול לפנות למוכר ולבקש החזר, אבל זה עדיף לעשות בסוף, אחרי שברור שהחבילה לא תגיע (כמובן, לוודא שלא עובר הזמן לפתיחת מחלוקת). אין שום סיבה להטריד את המוכר או לבקש החזר אם החבילה בישראל או אם עדיין יש סיכוי טוב שתגיע.

superman1234

New member
לפעמים העצות שלך הן עצות אחיטופל (במובן הרע של המילה)

ממתי פניה למוכר נחשבת להטרדה ?

danieloring

New member
קנייה מאיביי

אני חדש בפורום
הזמנתי מאייבי בתאריך 23.8 פריט מסין וקיבלתי מספר מעקב שמתחיל בK ואחריה 13 ספרות (חברת ההובלה היא FLYT) התאריך שעד אליו החבילה אמורה להגיע לפי איביי הוא 29.9 לפי האתר 17track החבילה בארץ כבר מ10.9 זה מה שכתוב
2017-09-10 15:02 ISR, Item being handed over to the local courier, tracking ended.
לפי הבנתי המעקב הופסק ברגע שהחבילה הגיע לישראל ואין לי דרך לעכוב אחריה שהיא בארץ (ניסיתי אתר של דואר ישראל ורשום שמספר המעקב לא חוקי יותר מידי ספרות)
האם זה הגיוני שהחבילה נמצאת בארץ כלכך הרבה זמן (זה פחות מ75 דולר) ועדיין לא הגיעה
האם יש דרך אחרת שאפשר לעקוב אחר החבילה בארץ
מה אני אמור לעשות לאחר שעבר הזמן המוערך 29.9
תודה דניאל

trilliane

Well-known member
מנהל
לפעמים ההערות שלך הן סתם רשעות או קטנוניות לשמה

אין שום בעיה בעצה שנתתי, זכותך לפעול אחרת, זה לא הופך את העצה שלי לרעה. לפנות סתם לחינם לאדם עסוק (שאינו חבר שלך) בלי שום צורך אמיתי זו הטרדה, נקודה. המוכר לא באמת יכול לעזור לו בנקודה הזאת, הוא לא שולט בדואר, ואין שום צורך בפנייה למוכר כדי לבדוק מספר מעקב (שכבר יש בידיו), אז למה לפנות אליו? בזבוז זמן.
&nbsp
אם אין סיכוי שהחבילה תגיע, פותחים מחלוקת על חבילה שלא הגיעה; אם יש עוד זמן לחכות ו/או אפשר לעשות בירור מול הדואר, למה לא? הרי הוא לא רוצה את המוכר, הוא רוצה את החבילה. הטענות הן שפניות למנכ"ל הדואר עזרו במקרים רבים ואנשים קיבלו את החבילות שלהם במהרה, אז מה רע?
&nbsp
לסיכום, העצה שלי פרקטית ומצוינת: היא מפנה אותו לגורם שאשכרה יכול לעזור לו וחוסכת פנייה מיותרת חסרת טעם מעצמו ומהמוכר.

superman1234

New member
"רשע" זה השם האמצעי שלי....

אולי הייתי צריך לדייק קצת יותר ולכתוב "לפעמים העצה שלך....." (ביחיד ולא ברבים)
מה שמעניין, שבחייך לא מכרת אפילו קצה עיפרון אחד מסכן ברשת ואת יודעת בבטחון רב מה מטריד את המוכר.
גל גדות צריכה לצקת מים על ידייך.
ההמשך של הפוסט שלך ממש לא רלוונטי אבל זו לא הפעם הראשונה.

trilliane

Well-known member
מנהל
במקרה הזה יותר נודניק. הסברתי את הנקודה היטב.

לא כתבתי מאמר "מה מטריד את המוכר" כתבתי שאין צורך להטריד את המוכר בפנייה חסרת טעם לחינם שבה הוא לא יכול לעזור. אני חושבת שכל בר דעת מבין את ההבדל ואת הקונספט, אבל אתה סתם מחפש לבקר, כנראה. גמר חתימה טובה.

superman1234

New member
כבר אמרתי שאני חולה עלייך, נכון ?

אני אוסיף לשמי האמצעי גם את המילה "נודניק" סגרנו ?
שתהה לך שנה טובה, שנה של פוסטים קצרים ועיניניים.
שנה של יותר עזרה לזולת ופחות התמקחויות עם הזולת.

trilliane

Well-known member
מנהל
שתהיה לך שנה טובה בלי התקטננויות מיותרות

לתשומת לבך, הזולת הרלוונטי (שאינו אתה) קיבל ממני עזרה ולא היו בינינו התמקחות ולא ויכוח; אתה בחרת להיכנס בי חזיתית עם קטנוניות שלילית... אין לך להלין אלא על עצמך.

dudi4321

Active member
לדעתי תמתין,

קטיעת ימי העבודה עקב החגים מעכב את המשלוחים.

למעלה