קניית בדי טריקו כותנה, ומכונת תפירה ישנה

ו אולי

New member
קניית בדי טריקו כותנה, ומכונת תפירה ישנה

שלום,
אני מנסה לעשות את הצעדים הראשונים בתפירה, למדתי הרבה מפוסטים קודמים פה, תודה!
אשמח להתייעץ בשני נושאים

איפה אפשר לקנות בדי טריקו 100% כותנה בת"א והסביבה במחיר סביר ?
חשוב לי שאפשר יהיה לסמוך על החנות שזה 100% כותנה בגלל רגישות לסינטטי. לא מצאתי בכמה חנויות באיזור נחלת בנימין ובאבנט הכל הרבה יותר יקר.
בד טריקו באבנט עלה לי יותר מאשר מכנסיים שמכילים יותר בד.

ניסיתי להשמיש 2 מכונות תפירה ישנות, אחת מהן זינגר בת קרוב ל 50 פנורמה 670G, שעד לפני כ 15 שנה היתה בשימוש מסיבי, והשנייה דגם פשוט של סובינה בת 30, שכמעט לא נגעו בה. ניקיתי ושימנתי את שתיהן הסובינה עובדת בסדר, הזינגר לא.

התפר הישר בזינגר עובד היטב והכל זז חלק אחרי השימון, אבל בתפר זיגזג כאשר המחט נמצאת בצד ימין ברב הפעמים היא לא תופסת את החוט שמלמטה.
הסובינה מרגישה צעצוע לעומת הזינגר ולזינגר יש הרבה ציוד נלווה. האם שווה לנסות לתקן את הזינגר, או שחבל להשקיע בה?
בחנות של זינגר בנחלת בנימין אמרו לי שבדיקה היא ללא תשלום הבעיה היא שצריך לפרק את הזינגר מתוך השולחן ולהגיע עד אליהם.
האם תוכלו להמליץ על מישהו שיכול להגיע ולתקן את מכונת התפירה בבית?

תודה!

שש שבע

New member
מניסיון שנים עם כלות, רגישות לחומר סינטטי, היא לא לכל דבר,

אלא לסוג מסוים של סינטטי, למשל, פוליאסטר, או נילון, או אצטט או רק זה או זה,
בדרך כלל יש פחות רגישות לויסקוזה,
לטובתך כדאי לבדוק ולראות מה בדיוק החומר שאליו רגישים, יש בדים נהדרים בחוץ וכדאי להינות מהם אם אפשר,

לגבי המכונות, תעבדי עם מה שעובד, אני לא מתה על מכונות ישנות בלשון המעטה.
האם לתקן את הזינגר? שאלה טובה, תלוי מה,

ו אולי

New member
תודה

אני מסתדרת רק עם 100% כותנה וגם זה לא תמיד, לפעמים אפילו התפרים מפריעים לי.
את יודעת איפה אפשר לקנות בדי טריקו 100% כותנה באיזור המרכז במחירים יותר זולים מאשר באבנט?
&nbsp
דפדפתי בפורום וראיתי המלצות על מכונות תפירה זולות, כנראה שאם להשקיע בזינגר זה רק מטעמי נוסטלגיה...

שש שבע

New member
יש רגישות ויש בעיה תחושתית, לא יודעת להמליץ לך על מקום עם

טריקו מאה אחוז כותנה, אני ממליצה לך לבקש ממוכרים דוגמית של הבד, ולקשור אותה לגופך לזמן מה, ולראות אם מתפתחת תגובה אלרגית, , אם לא, תוכלי לתפור לך מבד זה בגד, לגבי תפרים, מכירה את התופעה, והיא שונה מרגישות לסוג החומר,
יותר אנשים סובלים ממנה, ולכן בשמלות הכלה שלנו אני לא עושה אוברלוקים פנימיים,זה תמיד מוכיח את עצמו, אז פשוט תפרי ללא אוברלוק,

ו אולי

New member
תודה, תוכלי להמליץ לי באילו חנויות לחפש ?

חוץ מאשר באבנט לא מצאתי חנויות במרכז שיש להן בדי טריקו כותנה ובאבנט יקר.

למעלה